X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naczyniak wątroby
Odpowiedz

Naczyniak wątroby

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będących na forum ma jakieś doświadczenie w takiej przypadłości?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Nerilielle Debiutantka

Wysłany: 29 września 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)
    A w jakim rozmiarze jest twoj?
    Ja mam wykrytego około 6 lat temu i dokładnie to samo mówią lekarze, miałam tk i rezonansy, natomiast w ostatnim czasie urósł i ogólnie ma tentencje wzrostową. Napisałam post z ciekawości czy są dzievwyzny z jakimi przypadłościami i czy coś ginekolog mówił na ten temat

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Nerilielle Debiutantka

Wysłany: 29 września 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)

Kc1234 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko narazie obserwować 🤷🏼‍♀️

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko na razie obserwować 🤷🏼‍♀️
    KC ja ma od kilku lat naczyniaka, nie rośnie. Konsultowałam go z kilkoma lekarzami ze względu na to ze są to zmiany łagodne nie robi się z nimi nic. Ewentualnie po przekroczeniu wymiarów 10 cm można podjąć decyzję o usunięciu

Kc1234 lubi tę wiadomość

31 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%
    04.2025 - stymulacja Aromek 1x1 👎
    05.2025 - stymulacja Aromek 2x1 ...
    Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • iwanka90 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    KC ja ma od kilku lat naczyniaka, nie rośnie. Konsultowałam go z kilkoma lekarzami ze względu na to ze są to zmiany łagodne nie robi się z nimi nic. Ewentualnie po przekroczeniu wymiarów 1111 10 cm można podjąć decyzję o usunięciu

Mój ma 8 cm, również bez żadnych objawów... i już nie rośnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ