X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naczyniak wątroby
Odpowiedz

Naczyniak wątroby

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będących na forum ma jakieś doświadczenie w takiej przypadłości?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)
    A w jakim rozmiarze jest twoj?
    Ja mam wykrytego około 6 lat temu i dokładnie to samo mówią lekarze, miałam tk i rezonansy, natomiast w ostatnim czasie urósł i ogólnie ma tentencje wzrostową. Napisałam post z ciekawości czy są dzievwyzny z jakimi przypadłościami i czy coś ginekolog mówił na ten temat

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)

Kc1234 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko narazie obserwować 🤷🏼‍♀️

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko na razie obserwować 🤷🏼‍♀️
    KC ja ma od kilku lat naczyniaka, nie rośnie. Konsultowałam go z kilkoma lekarzami ze względu na to ze są to zmiany łagodne nie robi się z nimi nic. Ewentualnie po przekroczeniu wymiarów 10 cm można podjąć decyzję o usunięciu

Kc1234 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ