Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naczyniak wątroby
Odpowiedz

Naczyniak wątroby

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będących na forum ma jakieś doświadczenie w takiej przypadłości?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek :) Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych :)
    A w jakim rozmiarze jest twoj?
    Ja mam wykrytego około 6 lat temu i dokładnie to samo mówią lekarze, miałam tk i rezonansy, natomiast w ostatnim czasie urósł i ogólnie ma tentencje wzrostową. Napisałam post z ciekawości czy są dzievwyzny z jakimi przypadłościami i czy coś ginekolog mówił na ten temat

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)

Kc1234 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerilielle wrote:
    Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
    BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu ;)
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko narazie obserwować 🤷🏼‍♀️

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko na razie obserwować 🤷🏼‍♀️
    KC ja ma od kilku lat naczyniaka, nie rośnie. Konsultowałam go z kilkoma lekarzami ze względu na to ze są to zmiany łagodne nie robi się z nimi nic. Ewentualnie po przekroczeniu wymiarów 10 cm można podjąć decyzję o usunięciu

Kc1234 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ