Naczyniak wątroby
-
Czy któraś z Was będących na forum ma jakieś doświadczenie w takiej przypadłości?
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych
-
Nerilielle wrote:Mnie w ostatnim badaniu USG wyszło, że mam naczyniaka na wątrobie. Lekarz stwierdził, że to łagodna zmiana i nie ma się czym przejmować, ale zalecił badania kontrolne co pół roku, tak na wszelki wypadek Ogólnie próby wątrobowe mam w normie i gdyby nie USG to bym nawet nie wiedziała, że mam taką przypadłość, nie mam żadnych objawów z tym związanych
Ja mam wykrytego około 6 lat temu i dokładnie to samo mówią lekarze, miałam tk i rezonansy, natomiast w ostatnim czasie urósł i ogólnie ma tentencje wzrostową. Napisałam post z ciekawości czy są dzievwyzny z jakimi przypadłościami i czy coś ginekolog mówił na ten temat🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temuKc1234 lubi tę wiadomość
-
Nerilielle wrote:Moja zmiana ma 18x12mm, ale wykryta została u mnie dopiero pół roku temu. Właśnie w przyszłym miesiącu muszę wybrać się na kontrolę, więc nie wiem jeszcze, czy ma tendencję wzrostową. Generalnie jeśli nie ma więcej niż 5cm i nie daje objawów to wszystko ok. W innym przypadku na pewno jest wskazane leczenie albo zabieg chirurgiczny.
BTW. Fajny awatar, oglądałam Nanę dawno temu🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Kc1234 wrote:Mój ma już 9 cm po tylu latach, bez objawów, wyszło przypadkiem w usg. Ale dalej nie znalałam lekarza który mogły powiedzieć coś więcej, tylko na razie obserwować 🤷🏼♀️
Kc1234 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -