X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zrobiłam sobie badania moczu, czyściutko, nie wiem skąd ten dyskomfort? Macie jakiś pomysł?

Z newsów: może wyjdziemy jutro a jak wyjdziemy jutro to jest opcja, że załapię się na "last minut" życia jajeczka.🤣

Cały plan już obmyśliłam co robić z tym rumieniem, ja musze mieć plan, więc jak wyjdę jutro to będziemy działać w weekend ze spokojną głową. 😁

MummyYummy, Malinowysorbet, CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Szczerze to jestem jeszcze zielona, wszystko na bieżąco szukam i się dowiaduję 🤣 kupiliśmy działkę dopiero nie dawno. Na szczęście prąd już jest doprowadzony. Gdyby nie było, to pierwsze byśmy właśnie złożyli wniosek o podłączenie prądu do blaszaka. Także to już mamy ogarnięte. A warto to zrobić w pierwszej kolejności, bo na podłączenie prądu, w zależności od regionu czeka się nawet rok, a bez tego ciężko ruszyć z budową. Teraz składamy papiery o wstępne przyłącza wody, kanalizacji i gazu. Wstrzymujemy się jeszcze z ostatecznym wyborem projektu domu (mamy kilka na oku) poczekamy na decyzje od gazowni czy zrobią nam przyłącze. Wiem, że lubią odmawiać, a od tego zależy jaki sposób ogrzewania wybierzemy, czyli jaki finalnie projekt domu kupimy 😊

A Wy na jakim jesteście etapie? 😊

Działkę mamy i ma ona już przyłączony prąd i gaz, więc o tyle szybciej. Z wodą i kanalizacją nie będzie problemu, bo mamy znajomych w wodociągach, więc powinno pójść sprawnie. U nas jest problem bardziej z projektem domu, bo wiemy na pewno, że musimy mieć cały dom podpiwniczony, więc dodatkowy wydatek i problem, żeby znaleźć wykonawcę, który zrobi to dobrze. No i mamy cały czas zagwozdkę ile pokoi i jak wielki ten dom stawiać, bo jak zostaniemy tylko we dwoje no to wystarczy nam mała chałupka... No i mąż chce postawić nowy budynek gospodarczy związany z jego pracą no i zastanawiamy się czy to na tej działce, czy jednak nie. Ja wolałabym nie ze względu na to, że mąż by nie miał w zasadzie przerwy od pracy, no i w miejscu pracy ciężko się jednak zrelaksować. No i ja sobie cenię prywatność, nie chciałabym żeby jego pracownicy biegali mi po podwórku, a jak będę chciała se cycki opalić to co, we własnym domu nie mogę? :P
    Kwestia jest też tego, że chcemy to postawić za gotówkę, więc jak decyzja zapadnie to koniec z wakacjami za granicą, koniec z weekendowymi wyjazdami kiedy się nam podoba, koniec z zachciankowymi zakupami itp. Nie wiem, czy jestem na to już gotowa :P
    Także aktualnie dość leniwie szukamy architekta, który nam zrobi kilka projektów w naszym stylu i zaproponuje dobre dla nas rozwiązania lub różne opcje, żebyśmy mogli wybrać sami.

Zbuntowana, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Uwaga, alert 🚨
    Zaczynam przechodzić z mojego etapu pełnego luzu, w etap na pewno znowu się nie udało 🤣🤣🤣

Będą klapsy!! A może jednak się udało? Uwierz w siebie Kochana :*

Zbuntowana, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Prezesowa wróciła, my tu czekałyśmy na Ciebie bo zastanawialiśmy się nad dominacją estrogenową i wstawiłam swój wynik z 7dpo i pewnie nam pomożesz 🥹❤️

Progesteron 18,98 ng/ml
    Estradiol 241,25 pg/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 14:55

MummyYummy, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    A w ogóle zrobiłam sobie badania moczu, czyściutko, nie wiem skąd ten dyskomfort? Macie jakiś pomysł?

Z newsów: może wyjdziemy jutro a jak wyjdziemy jutro to jest opcja, że załapię się na "last minut" życia jajeczka.🤣

Cały plan już obmyśliłam co robić z tym rumieniem, ja musze mieć plan, więc jak wyjdę jutro to będziemy działać w weekend ze spokojną głową. 😁

Przybijam piątkę! Ja też zawsze muszę mieć plan 🤭

Zbuntowana, Fermina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Spóźnione dzień dobry!

Tulę wszystkie, które tego potrzebują! 🫂

Prezesoova, kciuków nie puszczam ✌🏻

Mnie chyba dopadło przesilenie wiosenne, wczoraj poległam chyba w okolicach 9, przebudziłam się koło 6 i najchętniej wyłączyłabym kompa i poszła znowu spać 🤣

W tym cyklu to chyba jajko zniosę, dziś 27 do, 9 dpo. Ovu prognozuje, że @ będzie w we wtorek 😵‍💫 a jabłkowe Zdrowie, że jutro 🤣

Mi się bardziej sprawdzają przewidywania z aplikacji Zdrowie. Ovu mi prognozuje jakieś długie cykle i mi przewiduje @ na 28 marca dopiero, a pewnie 26 juz będzie tak jak apka Zdrowie mi pokazuje :)
    Planujesz testować? :)

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    dostałam wyniki, pomożecie? Robiłam 7 DPO.

Progesteron 18,98 ng/ml
    Estradiol 241,25 pg/ml

Bo chciałam zobaczyć czy nie mam dominacji estrogenowe ale jak to wyliczyć? Będę Wam wdzięczna dziewczyny 😁

Progesteron piękny :) stosunek progesteron do estradiolu powinien być 1:10, a estradiol nie powinien przekraczać na tym etapie 200-220 max, więc polecam surowe marchewki i wzmocnienie wątroby :)

CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dobrego dnia dziewczyny :) Zasuwam w pracy, a tu tyle się dzieje - na chwilkę do Was zajrzałam.
    Prezesowa - nadal trzymam kciuki, jeszcze może być wcześnie :)
    Tulę za biele i wszystkie, które dzisiaj akurat potrzebują :)
    Ja też powoli wchodzę w poowulacyjny czas rozkmin się czy się udało czy się nie udało, ale staram się je odganiać. Będzie, co ma być w tym miesiącu, tym bardziej że nie biorę tym razem "profilaktycznie" luteiny

Nie chcesz z ciekawości zbadać proga 7dpo, żeby wiedzieć jaki masz bez wspomagania? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No i łezki mi popłynęły… 😭😭😭
    To jest moje największe marzenie…

Tego Ci Kochana życzę bardzo mocno :*

elektro96, KejtKa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Wracam i mam już pełne informacje 🙄
    Niestety beta spada i krwawienie jest spowodowane
    Poronieniem wczesnym
    Tym razem się nie udało 😟

O mamo, nie spodziewałam się absolutnie :( bardzo mi przykro... a badałaś z betą progesteron i TSH? Tulę Cię mocno, pozwól sobie na przeżycie wszystkich emocji i jeśli lekarz da zielone światło, a Ty będziesz gotowa to działajcie. Podobno po ciąży biochemicznej łatwiej zajść w kolejną ciążę i potem już najczęściej idzie gładko :*

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Mam wyniki:

IMG-20240321-121838.jpg

Niby umiem czytać, ale upewnijcie mnie: progesteron jest ok?
    Wow gratulacje...

MummyYummy lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Zmienne moja Droga 😅😘

Dostałam skierowanie na histero i laparoskopie ze względu na podejrzenie endometriozy, termin koniec maja, trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że mi te straszki przejdą.

Jak najbardziej rozumiem.. Musisz się jakoś do tych badań przygotować? Jakieś badania po drodze, czy coś? Jeśli tylko czujesz się na siłach to bądź z nami, może szybciej Ci upłynie czas :*

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, jesteś z nami? Polecałaś jakiś ostropest, ale zgubiłam :( jakbyś przypomniała to byłabym mega wdzięczna

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Mam wyniki:

IMG-20240321-121838.jpg

Niby umiem czytać, ale upewnijcie mnie: progesteron jest ok?

Progesteron jest bardziej niż OK <3 Gratulacje Kochanie, to się dzieje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja przed 30ką w ogóle nie chciałam dzieci, pierwsze urodziłam jak miałam 32 lata i jestem zadowolona, że tak ale... zawsze jest jakieś "ale" i siedzę w szpitalu z babką w moim wieku, która ma 4 dzieci, ja tyle zawsze chciałam mieć ale już jestem za stara raczej na to w tym momencie. Każdy wybór się wiąże ze stratą, nawet ten najbardziej wyczekany. Zawsze jakaś strata tam jest.

Wcale nie jesteś za stara, a może się udadzą bliźnięta? 🤞

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

🤞 🤞 🤞 🤞

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati, jesteś z nami? Polecałaś jakiś ostropest, ale zgubiłam :( jakbyś przypomniała to byłabym mega wdzięczna

Ostropest plamisty! :D

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny ♥️ 🥺

Teraz wypełniam sobie czas i czekam na powtórkę 🙂

A czy powtarzać betę i proga? Tylko betę? Prezesoowa, wspominałaś coś o TSH - ja teoretycznie nie mam problemów z tarczycą, cały czas w normie, a pakiet tarczycowy wykluczył jakiekolwiek problemy, ale teraz sama już nie wiem 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 15:22

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzięki, Dziewczyny ♥️ 🥺

Teraz wypełniam sobie czas i czekam na powtórkę 🙂

A czy powtarzać betę i proga? Tylko betę? Prezesoowa, wspominałaś coś o TSH - ja teoretycznie nie mam problemów z tarczycą, cały czas w normie, a pakiet tarczycowy wykluczył jakiekolwiek problemy, ale teraz sama już nie wiem 🤔

Dla własnego spokoju możesz zbadać. Tarczyca w ciąży jest podwójnie obciążona i TSH nawet u zdrowych kobiet lubi podskoczyć ponad zalecany poziom. Moja znajoma np. ma w pełni zdrową tarczycę, a w ciąży musiała jednak brać minimalną dawkę. Po ciąży się unormowało i odstawiła. Zawsze możesz też spróbować suplementacji jodem, w ciąży jest to dość ważne :)
    Łatwiej to opanować teraz minimalną dawką leku niż się obudzić jak ja z TSH 16 :/

Progesteronu przy takim wyniku już chyba nie musisz powtarzać :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ostropest plamisty! :D

To wiem :D ale Pati polecała jakiś konkretny, lubię takie sprawdzone rzeczy 🤪

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ