X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    A czy jak obrazu na usg nie ma na PCOS to może być PCOS? Zawsze żyłam w świadomości, że nie..

Może być. Żeby stwierdzić PCOS wystarczą dwa z trzech kryteriów rotterdamskich, czyli obraz USG, brak owulacji/nieregularne owulacje, kliniczne objawy wysokich androgenów/wysokie androgeny w badaniach

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziewczyny, chciałabym prosić o radę.
    Bo tak się zastanawiam i stwierdziłam, że na wszelki wypadek, chciałabym się przebadać pod kątem PCOS.
    Jakie badania musze zrobić?
    W internecie piszą o takich
    "Z badań laboratoryjnych istotne jest oznaczenie wolnego testosteronu, androstendionu, DHEA-S, SHBG"

Lh i fsh w 3-5 dc
    Androgeny (testosteron, androstendion, SHBG, DHEAS)
    Insulina i glukoza
    AMH
    Obraz jajników w usg
    Obraz kliniczny - monitoring owulacji (czy jest, czy pecherzyki pękają) + twoje objawy jak np nadmierne owłosienie, problemy z waga, przetłuszczające się włosy, problemy skórne

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, 16?! Jak czułaś się przy takim poziomie?

No kiepsko, ale wtedy wiązałam to z czymś innym, więc ciężko mi teraz odróżnić co było od czego. Super było siedzenie pod puchową kołderką przy 40 stopniowym upale 😂

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle przyszła moja płodnosciowa bransoletka, niech działa ✌🏻

IMG-0249.jpg
    Cudeńko! Pięknie wygląda 😍

KejtKa lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 marca 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też marzy się 4. No na razie jest projekt 3, nie wykluczam 4, ale też nie jestem pewna na 100% jeszcze. Po tych poronieniach muszę się mocno zastanowić czy jestem gotowa przechodzić przez starania jeszcze raz…

Ja w tym miesiącu mam duże nadzieje, mocno czekam. Z drugiej strony jak się nie uda to też będzie ok, bo na majówkę mamy zaplanowany wyjazd za ocean. Więc jakoś mam na co czekać :) miałam nadzieję że uda mi się zajść w przerwie między wyjazdami ale widać nie było mi to pisane…

Fermina, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Mi też marzy się 4. No na razie jest projekt 3, nie wykluczam 4, ale też nie jestem pewna na 100% jeszcze. Po tych poronieniach muszę się mocno zastanowić czy jestem gotowa przechodzić przez starania jeszcze raz…

Ja w tym miesiącu mam duże nadzieje, mocno czekam. Z drugiej strony jak się nie uda to też będzie ok, bo na majówkę mamy zaplanowany wyjazd za ocean. Więc jakoś mam na co czekać :) miałam nadzieję że uda mi się zajść w przerwie między wyjazdami ale widać nie było mi to pisane…

Jeszcze nie mów hop, może akurat się udało ✊🏻✊🏻

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś mnie zaczyna boleć gardło… już mnie to martwi, bo dwa lata z rzędu rozłożyło mnie w okolicach Wielkanocy 🙄 ciekawe czy nie będzie powtórki z rozrywki…

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 marca 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bierzesz pod uwagę tę temperaturę, kiedy wstałaś na siku. Po wstaniu temperatura wzrasta, stąd ta różnica :)

Ojj.. to mi mi temperatura zjechała w dół. Wczoraj 36.86 a dzisiaj 36.66 skoro tak, 6 dpo wg apki :(

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zaszłam w ciążę ruszyliśmy biegiem po kredycik żeby nie stracić zdolności dostaliśmy kredyt jeszcze zanim mlody się pojawił na świecie alepowiem wam że pierwszy rok syna to mało co widział swojego tatę bo cały czas spędzał na budowie żeby zaoszczędzić kasę trzeba było większość rzeczy robić samemu więc ja malowałam ściany mąż kładł panele plytki itd teraz pokoje wykończone. Kasę zbieramy na wszystko dookoła domu żeby zrobić ale coś w tym jest ze dom to studnia bez dna ale za nic w świecie nie odnalazlabym się już w bloku ani w centrum miasta jak mieszkaliśmy przed ciążą .największy minus to chyba tylko uzależnienie od samochodu

Prezesoowa, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:

To może i u Ciebie bliźnięta? :D

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jasne, że tak. Może być też to być lżejsze zapalenie pęcherza, więc spróbuj zacząć od żurawinki :)

Ale w badaniach nie ma nic. Więc chyba nie pęcherz? Jem Urosept, żuravit i szalone ilości wody oraz wit C. Zastanawiam się czy dołożyć jakiś Hexatiab czy coś.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa w ogóle ja jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy!!!

notsobadd, elektro96, MummyYummy, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, z tym PCOS to jest tak męcząca sprawa…
    U mnie wszystkie wyniki z krwi na to wskazują, jajniki w obrazie też typowe chociaż pęcherzyków jest w nich mało. A objawów zewnętrznych nie mam żadnych.
    Mam spoko cerę, spoko włosy, wagę w normie, nie rosną mi włosy w dziwnych miejscach. I przez to lekarze mnie często lekceważą, bo „typowe PCOS to bym widział gołym okiem” :/

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    @Prezesowa w ogóle ja jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy!!!

Dlatego to nasza cudowna prowadząca marcowego wątku 😀🥰

Fermina, Sikoreczkaaa, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taką głupią rozkminę 😅 Czy wy też zauważyłyscie, że w dni płodne wypływa z was mniej spermy? 🤔

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

-13.06.25r.- 2500 g 🦔
    -15.05.25r.- 1500 g 🍍
    -02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
    -24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
    -11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
    -4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
    -7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
    -26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzę się, bo syn sobie znalazl koleżankę na łóżku obok, to powymyslam sobie tytuły wątku kwietniowego. :D

W kwietniu jajka malujemy, piękne dzieci z nich poczniemy. 😅 (tu sobie każdy może dopowiedzieć, co to za jajka 🤣)

W kwietniu klują się kurczątka, a nam wpadną w brzuch dzieciątka.

Kwitną kwiatki, bzyczą pszczółki a nam rośnie brzuch do spółki.

Deszczyk w kwietniu sobie mży, będzie dzidziuś albo trzy.

😁

elektro96, notsobadd, MummyYummy, KejtKa, Mikea, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, Ewelina950101 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleję🙉
    Od wczoraj cały czas mnie tak dziwnie mdli i już zaczęłam się nakręcać że może się udało.
    Niby wczoraj zrobiłam test ale było biało tylko że to dopiero był 9dpo i jeszcze na pinku🙄
    A dziś z ciekawości sikłam na owulaka i wyszła kreska i chyba oszaleje nie chce sobie robić nadziei żeby nie było załamki ale kiedyś też sikłam na owulaka i nic nie było 😔

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziewczyny oszaleję🙉
    Od wczoraj cały czas mnie tak dziwnie mdli i już zaczęłam się nakręcać że może się udało.
    Niby wczoraj zrobiłam test ale było biało tylko że to dopiero był 9dpo i jeszcze na pinku🙄
    A dziś z ciekawości sikłam na owulaka i wyszła kreska i chyba oszaleje nie chce sobie robić nadziei żeby nie było załamki ale kiedyś też sikłam na owulaka i nic nie było 😔

Masz jeszcze jakiś ciążowy? To może czas powtórzyć? :)

elektro96, MummyYummy, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeszcze coś mnie zaczyna boleć gardło… już mnie to martwi, bo dwa lata z rzędu rozłożyło mnie w okolicach Wielkanocy 🙄 ciekawe czy nie będzie powtórki z rozrywki…

Kochana, to trzymam kciuki za Twoje zdrowie ✊

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No kiepsko, ale wtedy wiązałam to z czymś innym, więc ciężko mi teraz odróżnić co było od czego. Super było siedzenie pod puchową kołderką przy 40 stopniowym upale 😂

Ojeju! No mnie właśnie do tych badań skłoniło to, że często było mi zimno, ale aż tak to nie 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ