Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Fermina Powodzenia w działaniu na last minute 🤞🍀
Piękne rymowanki 😊
@MummyYummy Świetne wyniki 🩷 To teraz dużo zdrówka dla Ciebie i Kropka 🌷
@Zbuntowaba Ciężko mieliście... Ale to super, że Was mieli. A dobro wraca 🩷 Ja czasami myślę jak to będzie z moimi rodzicami. Chciałabym im pomóc jak będą tego potrzebować i zrobię wszystko co w mojej mocy. Choć mam ich daleko i jest to ciężkie, ale jestem im to winna.
@KejtKa piękna ta bransoletka 😍 Oby przyniosła wkrótce upragnione II kreseczki.
@NiedoszlaWielodzietna jeszcze możesz się zaskoczyć między wyjazdami. 🍀
@Mikea Matko...i to są lekarze. Bez jakiejkolwiek empatii. Kochana, naprawdę współczuję, bo nie dość, że g*wno pomogli, to też kasę za darmo wzięli.
A ten nietakt męża lekarki i tymbardziej jej samej to już w ogóle 😳 Rozumiem, że to jej mąż, ale mimo wszystko powinna go wygonić, bo ma pacjentkę... Dramat. Ale bym jej opinię wysmarowała.
Potrzebujesz na pewno ochłonąć po tym wszystkim i się nie dziwię. Miejmy nadzieję, że ten kolejny lekarz będzie w stanie coś więcej wywnioskować, bo z tego co piszesz to każdy mówi taką prawdę, jaka jest dla nich wygodna i nie opiera jej na badaniach. Smutne to bardzo... Chciałabym coś więcej doradzić, ale aż tak się na tym nie znam. I w sumie tak jak Ty pewnie bym czekała na wizytę do innego lekarza skoro tamtej nie jesteś pewna.
Fermina, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Podbijam swoje pytanie 😁
Czy zrobiłybyście badania pod kątem PCOS mimo iż badanie USG wyszło poprawne i lekarz nic nie mówił?Rachelka23 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
○ cytologia i USG piersi ✅️
🗓
26.06 - II prenatalne (połówkowe)
30.06 - wizyta ginekolog
- badania: krew, mocz, krzywa cukrowa
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Mikea ja nie mogę, ale padaka… I miej tutaj siły, chęci na starania, podchodź do tego optymistycznie 🫣 Bardzo mi przykro, zasługujesz na kogoś, kto pomoże Ci spełnić swój cel ❤️🥺 Innej kliniki nie brałaś pod uwagę?
@MummyYummy co moje oczy widzą 🥰🥹 Gratulacje! 🥳 🍀Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
I czy jest tu koleżanka @siesiepy?
Chciałabym podpytać odnośnie postu, którym odpowiadała pannie @CoffeeDream, który dotyczył wizyty u ginekologa .
Pisała tam o braku płynu w zatoce Douglasa po owulacjiCoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
30.06 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziewczyny hej!
Jestem z Wami, podczytuję po cichu ale nie mam chęci nawet zacząć rozmowy bo u mnie nic poza tym co było…
🐒 przyszła spóźniona, oczywiście kolejna załamka, płacz przez 2 dni jak mąż nie widział no bo to już tradycja mimo że się na nic nie nastawiałam to gdzieś się łudziłam. Jutro kardiolog rano, nie wiem co mi powie, obawiam się znowu brania leków, muszę powiedzieć mu co na własną rękę biorę (tzn. To co w stopce witaminy i suple) żeby mi nic nie zaszkodziło jako kombo 🤯
Tak jak mówiłam ja póki co daje na luz.. nie mam siły psychicznie. Moja koleżanka mi parę dni temu powiedziała że jestem „chora” na punkcie dziecka. Że ześwirowałam. Może i tak ale nikt tego nie zrozumie kto choć trochę się starał.. Wkurzyła mnie i nie gadam z nią choć powiedziała prawdę niestety…
Niby wiosna a ja czuję choćbym dostawała dopiero depresji jesiennej.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Majlen wrote:I czy jest tu koleżanka @siesiepy?
Chciałabym podpytać odnośnie postu, którym odpowiadała pannie @CoffeeDream, który dotyczył wizyty u ginekologa .
Pisała tam o braku płynu w zatoce Douglasa po owulacji
A właśnie, chętnie bym się dowiedziała jak było na kolejnej wizycie u @Siesiepy. -
Hej, moge do Was dołączyć? Wcześniej byłam na wątkach miesięcznych ale poddałam się po 1,5 roku niepowodzeń i 12 marca w swoje urodziny zobaczyłam dwie kreski. Dziś już beta 1100. Przyjmiecie mnie?🥰
CoffeeDream, KsiążkowaEmilka, Fermina, notsobadd, Leśneintro, Malinowysorbet, Prezesoowa, Chochlik12, Lani, Pati2804, Majuna, Rachelka23, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A właśnie, chętnie bym się dowiedziała jak było na kolejnej wizycie u @Siesiepy.♀️29 ♂️34
🗓
30.06 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Kamsi wrote:Hej, moge do Was dołączyć? Wcześniej byłam na wątkach miesięcznych ale poddałam się po 1,5 roku niepowodzeń i 12 marca w swoje urodziny zobaczyłam dwie kreski. Dziś już beta 1100. Przyjmiecie mnie?🥰
Pewnie, zapraszamy!
Widzę, że nie miałaś łatwej drogi, ale już będzie tylko lepiej 🍀🩷 Powodzenia! Zebrała nam się tu super ekipa brzuchatek, więc wsparcie będzie przeogromne. 😊Kamsi lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny hej!
Jestem z Wami, podczytuję po cichu ale nie mam chęci nawet zacząć rozmowy bo u mnie nic poza tym co było…
🐒 przyszła spóźniona, oczywiście kolejna załamka, płacz przez 2 dni jak mąż nie widział no bo to już tradycja mimo że się na nic nie nastawiałam to gdzieś się łudziłam. Jutro kardiolog rano, nie wiem co mi powie, obawiam się znowu brania leków, muszę powiedzieć mu co na własną rękę biorę (tzn. To co w stopce witaminy i suple) żeby mi nic nie zaszkodziło jako kombo 🤯
Tak jak mówiłam ja póki co daje na luz.. nie mam siły psychicznie. Moja koleżanka mi parę dni temu powiedziała że jestem „chora” na punkcie dziecka. Że ześwirowałam. Może i tak ale nikt tego nie zrozumie kto choć trochę się starał.. Wkurzyła mnie i nie gadam z nią choć powiedziała prawdę niestety…
Niby wiosna a ja czuję choćbym dostawała dopiero depresji jesiennej.magdalena321 lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Majlen wrote:@CoffeeDream a u ciebie co było widać?
U mnie jak się okazało na drugi dzień po piku jeszcze nie było owulacji, bo widać było pęcherzyk. Ale już wieczorem raczej wystąpiła, bo bolał mnie jajnik charakterystycznie jak zawsze przy owulacji i na drugi dzień był skok temperatury.
Także wszystko się zgadzało wg owulakow i temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 19:49
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:I czy jest tu koleżanka @siesiepy?
Pisała tam o braku płynu w zatoce Douglasa po owulacji
twoja krzywa wyglada dobrze, tylko dlaczego jest dwupunktową? I to tak dziwnie że jedno po jednej godzinie a drugie po dwóch?
Jeśli chodzi o płyn w zatoce douglasa to on nie musi być widoczny. Co do zasady wchłania się krótko po owulacji. Najpewniejsze jest ciałko żółte w jajniku, ale tu znowu - nie musi być go widać (ale to rzadkość) Ew. Lekarz może nie ogarnąć Co to jest (u mnie ostatnio dwie lekarki w luxmedzie nie ogarnęły że to co przeraziło je w obrazie usg to moje jelita…).
Jeśli masz możliwości finansowe to te badania o których wspominałam wcześniej Ci nie zaszkodzą a mogą pomoc.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki (3dc)
Prolaktyne 7,3. [4,8 - 23,3]
Testosteron 47,90. [6,00-82,00]
Takze melduje wykonanie prawie wszystkich badań, chyba nic więcej mi nie zostało🙃😂 wszystko w normie a mimo to...@ zawsze o czasie, nawet jeden dzień spóźnienia...😬
Walczymy dalej✊🏼😂👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Moje plamienie wczoraj ustało samo z siebie w zasadzie równe 72h po tym jak się zaczęło 🙄 Chciałabym żeby to była implantacja, ale jakoś nie mam dobrych przeczuć. Siknęlam sobie na test No i Jeszcze sa ślady po ovitrelle. Zobaczymy w którą stronę to pójdzie. Dzisiaj lekki bo lekki ale jednak spadek tempki wiec trochę nadzieja odchodzi
-
Nomeolvides wrote:twoja krzywa wyglada dobrze, tylko dlaczego jest dwupunktową? I to tak dziwnie że jedno po jednej godzinie a drugie po dwóch?
Jeśli chodzi o płyn w zatoce douglasa to on nie musi być widoczny. Co do zasady wchłania się krótko po owulacji. Najpewniejsze jest ciałko żółte w jajniku, ale tu znowu - nie musi być go widać (ale to rzadkość) Ew. Lekarz może nie ogarnąć Co to jest (u mnie ostatnio dwie lekarki w luxmedzie nie ogarnęły że to co przeraziło je w obrazie usg to moje jelita…).
Jeśli masz możliwości finansowe to te badania o których wspominałam wcześniej Ci nie zaszkodzą a mogą pomoc.
A 3pkt zlecił mi poprzedni ginekolog♀️29 ♂️34
🗓
30.06 - wizyta ginekolog