X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadżerka a starania o ciążę
Odpowiedz

Nadżerka a starania o ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelik98 Nowa

Wysłany: 16 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pod koniec sierpnia 2024 doszło do mnie do obumarcia ciąży a w następstwie do wywołania poronienia. Od października 2024 nieudolnie staram się o kolejną ciążę (wprowadziłam dietę, suplementację). Myślałam, że uda zajść się w ciążę bardzo szybko ze względu na to że poprzednia ciąża przydarzyła się po jednym stosunku. Od kilku lat mam nadżerkę, która dawała jedynie objawy w postaci uplawow, których nie leczyłam bo wydawały mi się normalne (miałam je od zawsze praktycznie, a nigdy nie interesowałam się „czy tak powinno być”). Ginekolodzy też nie zalecali zadnego leczenia. Zaczęłam się zastanawiać czy to może nadżerka i stan zapalny uniemożliwiają zajście w kolejną ciążę? Jak myślicie? Termin u ginekologa mam na wtorek więc mam nadzieję, że trochę rozjaśni mi sytuację ale zastanawiam się czy może któraś z was miała podobny przypadek. Jeśli tak, jak najlepiej pozbyć się nadżerki?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w sobie nadżerka nie jest przeszkodą. Też mam nadżerkę, próbowałam ją usunąć, ale żaden lekarz nie chciał tego zrobić. Każdy mi mówił, że nadżerka w niczym nie przeszkadza.
    Sprawdź hormony, krzywe cukrowe, mąż niech zbada nasienie.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ