X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadżerka a starania o ciążę
Odpowiedz

Nadżerka a starania o ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelik98 Nowa

Wysłany: 16 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pod koniec sierpnia 2024 doszło do mnie do obumarcia ciąży a w następstwie do wywołania poronienia. Od października 2024 nieudolnie staram się o kolejną ciążę (wprowadziłam dietę, suplementację). Myślałam, że uda zajść się w ciążę bardzo szybko ze względu na to że poprzednia ciąża przydarzyła się po jednym stosunku. Od kilku lat mam nadżerkę, która dawała jedynie objawy w postaci uplawow, których nie leczyłam bo wydawały mi się normalne (miałam je od zawsze praktycznie, a nigdy nie interesowałam się „czy tak powinno być”). Ginekolodzy też nie zalecali zadnego leczenia. Zaczęłam się zastanawiać czy to może nadżerka i stan zapalny uniemożliwiają zajście w kolejną ciążę? Jak myślicie? Termin u ginekologa mam na wtorek więc mam nadzieję, że trochę rozjaśni mi sytuację ale zastanawiam się czy może któraś z was miała podobny przypadek. Jeśli tak, jak najlepiej pozbyć się nadżerki?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w sobie nadżerka nie jest przeszkodą. Też mam nadżerkę, próbowałam ją usunąć, ale żaden lekarz nie chciał tego zrobić. Każdy mi mówił, że nadżerka w niczym nie przeszkadza.
    Sprawdź hormony, krzywe cukrowe, mąż niech zbada nasienie.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 hydroxychloroquine, avamina, letrox
    🔜 crossmatch, allo mlr

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ