Naturalne metody wspomagajace plodnosc?
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc jestem tu nowa. Pozdrawiam wszystkich.
Mam pytanie odnosnie naturalnych meted jakie uzywacie. Oczywiscie odpowiednia dieta... Ale Co jeszcze?
Pilyscie moze niepokalanek mnisi? Slyszalam duzo dobrego na ten temat.. Jestem ciekawa waszej opini. A moze znacie jakies inne naturalne metody wspomagania ?? -
ja zawsze biore sobie butelke do pracy - wlewam trochę ciepłej wody, wsypuje 2 łyżeczki pyłku, troszkę miodu i łyżeczkę witaminy C lewoskrętnej. Mieszam to i dolewam wody mineralnej. Pyłek rozpuszcza się w ciepłej wodzie, ale jest taki zawiesisty, z każdym łykiem trzeba zamieszać. Sam w sobie też smakowo średnio, dlatego robie taki mix
-
A ja polecam akupunkturę i zioła chińskie dobrane indywidualnie. Dzięki temu moja miesiączka jest bezbolesna, bez skrzepów, z ładna krwią, i bez PMSa, a Ładna miesiączka i dobry wykres to podstawa dobrej płodności.
Sama się zaczęłam zajmować medycyna chińska wiec polecam kilka słów nt cyklu miesiączkowego:
https://m.facebook.com/akupunkturaBertha Będę pisać o poszczególnych fazach w kolejnych postach.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:A ja polecam akupunkturę i zioła chińskie dobrane indywidualnie. Dzięki temu moja miesiączka jest bezbolesna, bez skrzepów, z ładna krwią, i bez PMSa, a Ładna miesiączka i dobry wykres to podstawa dobrej płodności.
Sama się zaczęłam zajmować medycyna chińska wiec polecam kilka słów nt cyklu miesiączkowego:
https://m.facebook.com/akupunkturaBertha Będę pisać o poszczególnych fazach w kolejnych postach.
Bardzo chcialabym pojssc na akupunkture... Jednak nie wiem gdzie sie udac.. Mozesz cos polecic? -
Cześć, jakie właściwości ma taki pyłek pszczeli? Ja ten cykl zaczęłam z Castagnusem ale po trzech dniach zaczęłam się kiepsko czuć, chciałabym przejść na naturalne metody, w życiu staram się takie stosować i nigdy mnie nie zawiodły to może i po pyłku będę bardziej płodna 😁
-
Cześć, ja pyłku nie stosowałam, ale byłam u takiego pro-eko endokrynologa to zalecił mi w kwestii naturalnych wspomagaczy
1. Usunąć amalgamaty z zębów - wymienić na białe plomby (rtęć)
2. Oczyszczanie organizmu z toksyn Chlorellą i Spiruliną
3. Suplementację wit D + K2 w kroplach , wit.C, wit. E, wit z grupy B
4. Odstawienie produktów mlecznych krowich (zaburzają gosp. hormonalną -> estrogeny), no i mleko krowie teraz to raczej produkt mleko-podobny.
5. Nie stosować olejów roślinnych do smażenia, chyba że kokosowy
6. Wiesiołek do owulacji
7. Regularny wysiłek fizyczny
Po miesiącu od zastosowania tych zaleceń, faktycznie zaszłam w ciążę, ale niestety szybko poroniłam.
Co do bolesnych miesiączek, to piłam miksturę imbir+cytryna+miód i też bardzo pomogło na bóle. O pyłku nie słyszałam, to jest to samo co Propolis? -
Lovestory ja stosowałam jeden cykl olej z wiesiołka natomiast odpuściłam ponieważ mój rozciągliwy śluz zrobił się bardzo wodnisty. Słyszałam ze jak nie ma się problemów ze śluzem rozciągliwym to wspomagacze typu wiesiołek mogą go tylko rozrzedzić ale nie wiem jak jest na prawdę. Ja nigdy nie miałam problemów ze śluzem, obserwuje go w każdym cyklu a w tym cyklu z wiesiołkiem zmienił się w wodnisty🤨
-
Właśnie poszukuje polepszaczy / naturalnych pomocników w starania sie o dziecko i nigdy nie slyszalam o pylku, gdzie go kupujecie ? Na co on jest dobry ?Dieta bezglutenowa
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75,
Skłonność do plamień przed miesiączka
Medart- 6.2020 - I wizyta
23.11.2020 - I IUI, pękniete , Gonal 50, Ovitrelle
30.03.2021 - II IUI , 3 pęcherzyki, niepękniete , Gonal 75jedn., Ovitrelle,
InVimed = 09.2022
11.2022- punkcja, pobranych komórek 12 z czego 6 podano do zapłodnienia i została jedna śnieżynka 4BB
23.12.2022 - transfer mrożony , 4BB
2.01.2023 - HCG 0,1
16.02 - punkcja , 4 zarodki ( 4AA, 4AB, 4BB, 4AB )
14.03 - transfer, zarodek 4AA
24.03 - HCG 0,1
11.04.2023 - Wizyta kontrolna może podejmiemy się transferu na naturalnym cyklu bo endometrium grubosc 10 , progesteron 0,46 w 14DC
18.04 transfer 2 zarodków 4AB, 4BB
20.04. prog 44
9dct -hgc 341 / 11dct-772 / 14dct-2689 -
m1990 wrote:Właśnie poszukuje polepszaczy / naturalnych pomocników w starania sie o dziecko i nigdy nie slyszalam o pylku, gdzie go kupujecie ? Na co on jest dobry ?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87