Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naturalne terapie wspomagające płodność
Odpowiedz

Naturalne terapie wspomagające płodność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dziewczyn silnie ufa swoim lekarzom i jak potulne owieczki łykają wszystkie suplementy, które im zlecają, a nawet takie, o których gdzieś tam wyczytały, że niby pomagają..
    Odkąd się dowiedziałam, że suplementy wchłaniają się do organizmu w zaledwie 20-30% i to u osób, które mają zdrowe jelita, to supli nie biorę, bo szkoda mi "wysikiwac pieniądze". Dlatego staram się leczyć naturalnie. Uważam, że im mniej ingerencji chirurgicznych czy syntetycznych suplementów, tym lepiej. I tak nasza żywność jest słaba.
    Czy któraś z was także wspomaga się naturalnie? Chętnie wymienię doświadczenia. ☺️

Susanne, Lilah lubią tę wiadomość

• Mala_mi Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chętnie się dowiem w jaki sposób się wspomagasz ? ❤️

„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, dopiero mam zamiar wprowadzić pewną terapię. Mianowicie, masaż brzucha połączony z akupunktura. 😆 Jest wiele przykładów, gdzie pomogło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/269935180008771/posts/1095744924094455/

• Susanne Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:43

Edyciak lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o metodzie Hoffa? Większość schorzeń, myślę, że ponad 90%, bierze się ze strefy duchowo-emocjonalno- psychicznej. Hoff uczy równowagi w tej strefie.

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 10:13

Edyciak lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Nie wiem czy slyszalam dokladnie o tym, ale ostatnio czesto trafiam na wiele artykułow dotyczących tego jaki wpływ na nasze zdrowie ogolnie ma rownowaga wlasnie emocjonalno-duchowo-psychiczna. Spojrzenie holistyczne na kazdy problem. Jest to bardzo ciekawe! Wg niektorych w ogole mamy moc samouzdrowienia, ale jest to bardzo trudny proces i wymaga wiele wysiłku wlasnie emocjonalnego i psychicznego. Jak sie dowiem czegos wiecej u źródeł to dam znac, na razie to jakas czarna magia, ale jakas czesc mnie uważa, ze to na prawde ma sens.
    Na co dzień pracuję z pacjentami, u których swoją terapią uruchamiam procesy samonaprawcze w ich organizmie, także widzę codziennie tego efekty.. 😊

• Susanne Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 10:13

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie poczytam watek. Mam nadzieję, ze się rozwinie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Chętnie poczytam watek. Mam nadzieję, ze się rozwinie :)

Rucola ty nadal tutaj myślałam że tylko ja zostałam ze "starej gwardii" a wszystkie pozostałe dziewczyny szczęśliwie zaciążyły i odeszły z forum.

Też jestem ciekawa jak się wątek rozwinie. W sumie naturalne terapie mogą być dodatkowym wsparciem 😉

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:43

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Mala_mi Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Dziewczyny, a może któraś z Was ma jakieś szczegółowe informacje na temat różnych wspomagaczy diety.
    Od jakis 2 lat pije koktajle z dodatkiem Maca (nie wiem jak to odmienić 🤣)
    Ostatnio dowiedziałam się, ze jest to suplement polecany bardziej mężczyznom(wspomaga libido?). Przyjmujemy tez siemię lniane, olej Z wiesiolka, kompleks witamin.
    Widze, ze niekotre z Was maja określone taktyki, co przed co po ovu itd, będę wdzięczna za jakieś ciekawe informacje. Byc moze przyjmujemy to zupełnie bez sensu, a wierze (jeszcze), ze to Co jemy moze dzialac cuda.

Ja tez poproszę o wskazówki !

„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak mam podobne zdanie jak Ty co do suplementow. Nie mam duzej wiedzy w tym zakresie wiec nie chce sie wymadrzac. Sama uwazam tylko ze lykanie garsci przeroznych tabletek moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Nie wiem czy lykajac tabletke nie wpakuje w siebie wiecej chemii czy tej witaminy ktora w sobie ma...
    Jestem za suplementowaniem kwasu oczywiscie i innych witamin ale przy stwierdzonych niedoborach i pod kontrola lekarza.

Jesli chodzi o naturalne metody. Ja bardzo ppprawilam swoja diete (bylam u dietetyczki ale to bylo kilka lat temu i musialabym gdzies odgrzebac co dokladnie mi zalecila). Chodzilam na akupunkture polaczona z masazem. Wprowadzilam codzienne medytacje przed zasnieciem. To wszystko przed moim podejsciem do ivf. Korzystalam tez z ksiazki Baby Making Bible i stosowalam sie do wiekszosci zalecen.
    Czy to akurat pomoglo nie wiem. Ale poczulam sie duzo lepiej, to co aku robila z moja psychika...bomba. Moze dlatego tez ze babeczka byla bardzo pozytywna. No i cora siedzi obok mnie, niedawno skonczyla 2 latka.
    Teraz mysle o rodzenstwie i znowu szukam pomyslow jak sie wspomoc.

Edyciak bylas na tej akupunkturze? Czy nie zdazylas przez wirusa?

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suplementów diety to warto spojrzeć na ich skład, ile w nich niepotrzebnej chemii. Oczywiście kwas foliowy i inne składniki jeśli ich brak.
    Ja jestem na początku swojej drogi diagnozowania, ale łykam kwas foliowy, wit d z k2mk7 i DHA z firmy now foods, zamawialam ze strony amerykańskiej juz 2 razy i nie zawiodłam się.
    Teraz chce zamówić ziola do skomponowania herbatki ojca sroki, wdrożyć do diety więcej straczkow, kiełków, czarnuszki.

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Edyciak mam podobne zdanie jak Ty co do suplementow. Nie mam duzej wiedzy w tym zakresie wiec nie chce sie wymadrzac. Sama uwazam tylko ze lykanie garsci przeroznych tabletek moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Nie wiem czy lykajac tabletke nie wpakuje w siebie wiecej chemii czy tej witaminy ktora w sobie ma...
    Jestem za suplementowaniem kwasu oczywiscie i innych witamin ale przy stwierdzonych niedoborach i pod kontrola lekarza.

Jesli chodzi o naturalne metody. Ja bardzo ppprawilam swoja diete (bylam u dietetyczki ale to bylo kilka lat temu i musialabym gdzies odgrzebac co dokladnie mi zalecila). Chodzilam na akupunkture polaczona z masazem. Wprowadzilam codzienne medytacje przed zasnieciem. To wszystko przed moim podejsciem do ivf. Korzystalam tez z ksiazki Baby Making Bible i stosowalam sie do wiekszosci zalecen.
    Czy to akurat pomoglo nie wiem. Ale poczulam sie duzo lepiej, to co aku robila z moja psychika...bomba. Moze dlatego tez ze babeczka byla bardzo pozytywna. No i cora siedzi obok mnie, niedawno skonczyla 2 latka.

Nie, nie zdążyłam..

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój styl życia, żywienia zmieniłam już jakiś czas temu. Wydawało mi się, że zawsze dobrze jem ale jak zgłębiłam wiedzę o prawidłowym żywieniu to okazało się, że tak naprawdę robiłam ułamek tego co powinnam jeść i nadal czasem mi się to zdarza bo nie zawsze jestem w stanie zjeść tak dużej ilości np. surowych warzyw i owoców jaka jest zalecana, zwłaszcza, że nie przepadam aż tak bardzo za owocami, w sumie jedynie do śniadania, warzywa uwielbiam więc nie ma problemu, nawet buraki podjadam na surowo :P Ale.... wracając do zmian... wprowadziłam strączki do codziennej diety bo nie jadłam ich w zasadzie w ogóle, zwiększyłam też liczbę spożywanych kasz, znacznie rzadziej jadam teraz ryże (jeśli już to brązowy i dziki) i makarony. Staram się częściej jadać ryby... Mam tylko problem ze zmniejszeniem ilości spożywanego mięsa.... ale staram się jednak wprowadzać dni kiedy je wykluczam.
    Zaczęłam również sporo czytać o składnikach odżywczych i ich wchłanialności, co pomaga, co hamuje.
    Z supli to tylko kwas foliowy, magnez + B6, wit. D i A+E. Jak się zbliża okres to dodaję wiesiołka bo podobno pomaga na PMS ale to nowość w diecie więc nie mam jeszcze wyrobionego zdania czy pomaga czy nie.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:

Hej, jestem nowa.gdzie można dostać tą książkę? Ona jest po polsku?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ