X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Naturalny cykl możliwy przy PCOS
Odpowiedz

Naturalny cykl możliwy przy PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Moja historia jest stosunkowo krótka jednak dolująca. Od lipca 2017 staramy sie znie M jednak ponie pewnym czasie okazlo sie ze nie przychodzi @ po miesiacu poszlam do gin ciąża wykluczona. Zalecona masa badań żeby znaleźć powód braku @. Hormony zle wyszly tsh prolaktyna testosteron podwyższone. Odwiedzilam rowniez endokrynologa. Dostalam leki bromegon euthyrox glucophage duphaston. Od gin jeszcze lamette na pecherzyki. Teraz jest moj 3 cykl stymulowany niby pecherzyki ładnie i zastrzyki z owitrelle.
    Jednak moj problem jest taki ze źle sie czuje wi teja calej stymulacji wizyty monitoringi liczenie. Mojemu M tez jest ciezko dzialac wtedy kiedy mu powiem.
    I mam taki problem ito pytanie czy jest opcja ze po tych lekach wymienionych wczesniej i po uregulowaniu hormonow wroci mi moj naturalny cykl imam owu zeby móc dzialac tak normalnie bez lametty i owitrelle??
    Jesli ktoras miala podobny problem i doswiadczenia prosze o pomoc dorade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:38

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej miesiączkowałaś normalnie - regularnie bez żadnych leków?

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys mialam swoje cykle chociaz nigdy regularnie. Po urodzeniu dziecka bralam tabletki antykoncepcyjne. A w grudniu 2016 przestalam je brac przez pół roku mialam @ co miesiac a potem zanikla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:14

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś może poziom prolaktyny?

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecia666 wrote:
    A badałaś może poziom prolaktyny?

Mam przebadane tsh prolaktyne testosteron fsh lh estradiol 17oh-progesteron dhas

Na testo mam leki prolaktyne bromka i na tsh reszta w normie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ