SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Nie mogę zebrać myśli...pomożecie?
Odpowiedz

Nie mogę zebrać myśli...pomożecie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • denatalja Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie wiem od czego zacząć... Może od tego,że tak jak wy od dłuższego czasu staramy się o dziecko... Tak regularnie to ponad rok. Jesteśmy w klinice, przede mną drożność jajowodów. Mam 28 lat i AMH 1.47. Mój partner ma wszystkie wyniki w normie. Zapisaliśmy się do kliniki Invimed Mokotów w kwietniu i tak naprawdę mam wrażenie,że od początku jest mówione,że to niepłodność idiopatyczna... Mam wrażenie, że nikt nie przykłada uwagi do tych wyników z krwi,nie interpretuje ich tak dogłębnie. Słyszę,że jest wszytsko ok. Mimo tego,że z tego co czytam na różnych stronach niektóre wyniki powinnam mieć wykonane między 2-5 dniem cyklu,a miałam np.po owulacji... Nie wiem co myśleć,czuję się bezsilna. Chciałabym w końcu trafić na jakiegoś lekarza,który pochyli się nad naszym problemem. Chciałabym poznać powód, dowiedzieć się dlaczego nam się nie udaje. Może macie jakiegoś super lekarza do polecenia z Warszawy? Nie wiem już co myśleć,mam mętlik w głowie. Od około 2 lat się nie zabezpieczamy,nigdy nie używałam tabletek antykoncepcyjnych,ani nic podobnego. A tak intensywnie, pryzkaldakac uwagę na te dni to od roku ,tak jak wspomniałam.Pomóżcie bo tracę wiarę,naprawdę. Zawsze marzyłam o 3 dzieci, nigdy nie spodziewałabym się,że będę mieć taką trudność, pochodzę z wielodzietnej rodziny.
    Badania nasienia były, monitoringi cyklu były,hormony były (nie wykonywałam prolaktyny,nie miałam zleconej). LH,FSH wykonywałam po owulacji zamiast 2-5 dzień. Te monitoringi to też mam wrażenie,że takie bez sensu.
    Biorę Aromek między 3-7 dniem, Ovitrelle zastrzyk,gdy pęcherzyk ma 22 mm, zazwyczaj mam tylko jedno USG (do 12 dnia cyklu) i jest tylko jeden pęcherzyk, owulacja praktycznie zawsze jest z lewego,raz tylko była z prawego jajnika...

PS Jak ktoś dotrwał do końca to dziękuję serdecznie. Trzymajmy się razem,a kiedyś na pewno się uda 🥹🥰

• Morgo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dołączenie do tzw. wątku miesięcznego - tam na pierwszej stronie masz propozycje diagnostyki.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Britta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często jest tak, że w klinikach dążą do szybkiego ivf, całkowicie pomijając leczenie. Może spróbuj znaleźć ginekologa-naprotechnologa w swojej okolicy. Trzymam kciuki 🙏

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

06.2026 💔6 tc
    08.2026 ⏸️ prog 33,7, beta 194,3 --> 698,8 (euthyrox, acard, encorton)

preg.png

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Angie806 Nowa

Wysłany: 26 sierpnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesteśmy w podobnej sytuacji, na razie po kolei badania. Napisz co miałaś, może pomogę. Naprotechnologia jak coś nie jest rekomendowana jako nauka przez towarzystwo ginekologiczne, raczej są to badania dla par z kościoła które nie będą podchodzić do IVF i szukają alternatywy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ