👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika96 wrote:Z tym wkurwi.. doskonale Cię rozumiem. U mnie 19 dzień cyklu, a najchętniej rozwaliłabym coś. Wracam do domu i upiekę ciasto🙈
Ja mam na szczęście luz w pracy teraz, więc wychodzę sobie pod pretekstem sklepu albo czegoś na półgodzinny spacer w trakcie pracy haha
Dzisiaj padła propozycja przejścia na 4 dniowy tydzień pracy. Każdy pracownik miałby rotacyjnie jeden dzień w tygodniu wolny, inny w każdym tygodniu lub miesiącu. Prezes jest za i przedstawił temat Zarządowi, ale niestety główny wspólnik jest bardzo na niei stwierdził, że jak możemy pracować 4 dni to znaczy, że mamy za mało pracy i trzeba nas dociążyć 😅 co ciekawe propozycja wyszła pierwotnie od... jego syna haha
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Dominika96 wrote:Łooo jakbyś miała wolny piątek bądź poniedziałek to dłuuugi weekend by był. Super sprawa, szczególnie teraz gdy jest ciepło na zewnątrz. Może syn jakoś przekona ojca. 😊
Nawet jakby miała wolne w środku tygodnia to bym nie pogardziła, biorę wszystko hahaha33 lata, starania od 10.2019
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Jestem od dwóch dni przeziębiona i to bardzo poważnie mam gorączkę, kaszel. Czy mimo tego jest szansa że w tym cyklu się uda mam teraz 7dpo.
Czytalam że może to utrudnić zagnieżdżenie zarodka. Czy komuś się udało mimo takiego przezienenia. Jakie leki przyjmować?19.09.2020 poronienie 💔
20.07.2021 synuś ❤️
02.11.2022 poronienie💔
08.01.2023 poronienie 💔
24.05.2023 beta 50,40 😱
26.05.2023 beta 174,00 (niezły prezent na dzień mamy )
29.05.2023 nic nie widać ,płyn w zatoce douglasa podejrzenie cp😢
07.06.2023 beta 20940 . Jest pęcherzyk prawidłowy z zarysami zarodka 😍
26.06.2023 bije serduszko ❤️ -
Niteczka wrote:Jestem od dwóch dni przeziębiona i to bardzo poważnie mam gorączkę, kaszel. Czy mimo tego jest szansa że w tym cyklu się uda mam teraz 7dpo.
Czytalam że może to utrudnić zagnieżdżenie zarodka. Czy komuś się udało mimo takiego przezienenia. Jakie leki przyjmować?
Hej, nie ma regułyczasami gorączka przeszkadza, a czasami wręcz pomaga, bo organizm zajęty walką z chorobą olewa walkę z zarodkiem
33 lata, starania od 10.2019
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
-
Hejka, moje miesiączki są coraz krótsze 😬 dziś rozpoczęłam kolejny cykl, poprzedni trwał 24 dni... Kilka wcześniejszych 25, jeden był 26 dniowy. Nie wiem dlaczego wyczuwam, że jest jakaś torbiel, choć byłam w marcu u gina i niczego nie widziała 🤷♀️
Chyba muszę spróbować wrócić do pomiarów temp żeby sprawdzić czy w ogóle mam dwufazowy wykres 🤷♀️
Nie karmię już trochę a to wszystko nadal nie wróciło do normy. Kolejny miesiąc zauważam skrzepy... Nie wiem dlaczego, ale czuję, że lekarka i której zostawiłam 220zl źle mnie zbadała i jednak mam tą niszę, o której mówiło trzech poprzedników.
Jak tam u Was ze zdrowiem? Mnie bardzo boli gardło 😬😔 -
Clausix wrote:Ja mam na szczęście luz w pracy teraz, więc wychodzę sobie pod pretekstem sklepu albo czegoś na półgodzinny spacer w trakcie pracy haha
Dzisiaj padła propozycja przejścia na 4 dniowy tydzień pracy. Każdy pracownik miałby rotacyjnie jeden dzień w tygodniu wolny, inny w każdym tygodniu lub miesiącu. Prezes jest za i przedstawił temat Zarządowi, ale niestety główny wspólnik jest bardzo na niei stwierdził, że jak możemy pracować 4 dni to znaczy, że mamy za mało pracy i trzeba nas dociążyć 😅 co ciekawe propozycja wyszła pierwotnie od... jego syna haha
Ja gdybym miała 4dniowy tydzień pracy to bym chyba wyła do księżyca przez te 4 dni, bo bym nie wiedziała w co ręce włożyć 😳 ja to bym musiqlq chyba pracować 6 dni, żeby się wyrobić 😔 -
Clausix wrote:"W przypadku tego typu badania histopatologicznego wyniki informują tylko o obecności w materiale fragmentu tkanek płodu lub doczesnej. Zwykle nie wykrywa ono powodów poronienia ciąży, może natomiast wskazać zaśniad gronisty lub różnego rodzaju zapalenia w macicy."
Nie ma zaśniadu ani tkanek w stanie zapalnym. To dobrze, ale z drugiej strony nadal nic nie wiemy 😅
Ony 🙈 przyszła jak najszybciej, żebyście mogli iść dalej. -
Miphuhiz, super, że udało się dostać dofinansowanie!
Oby nic się nie skomplikowało i wszystko poszło tak, jak sobie tego życzycie 🍀Miphuhiz lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Hejka, moje miesiączki są coraz krótsze 😬 dziś rozpoczęłam kolejny cykl, poprzedni trwał 24 dni... Kilka wcześniejszych 25, jeden był 26 dniowy. Nie wiem dlaczego wyczuwam, że jest jakaś torbiel, choć byłam w marcu u gina i niczego nie widziała 🤷♀️
Chyba muszę spróbować wrócić do pomiarów temp żeby sprawdzić czy w ogóle mam dwufazowy wykres 🤷♀️
Nie karmię już trochę a to wszystko nadal nie wróciło do normy. Kolejny miesiąc zauważam skrzepy... Nie wiem dlaczego, ale czuję, że lekarka i której zostawiłam 220zl źle mnie zbadała i jednak mam tą niszę, o której mówiło trzech poprzedników.
Jak tam u Was ze zdrowiem? Mnie bardzo boli gardło 😬😔Oliwka91 lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:A plamisz po okresie? Ja mam niche i plamie od @ do owulacji. A ze ją mam i zalega w niej krew dowiedziałam sie dopiero od 4 ginekologa podczas monitoringu do IUI....
-
Bebetka93 wrote:Nie mam plamień. Ale moje okresy są ostatnio bardzo skąpe i trwają 2-3dni.. I często jak np zrobię siku to widzę jakiś mały skrzep i tylko lekko brudny Papier.. Nigdy nie lało się ze mnie jak z Niagary ani mój okres nie trwał tydzień, ale ewidentnie coś się zmieniło. Gin stwierdziła, że najważniejsze że okresy są.. No ale mało krwi to chyba kiepskie e do, czyli no może potencjalny kłopot przy planowanej kolejnej ciąży 🤔😔
Zmien lekarza i odrazu powiedz by zbadał blizne po cc. Ja dopiero po 6latach to odkryłam 🙉🙈🙊Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Ja też mam dość skąpe okresy, max 4 dni. Po poronieniu z kolei lało się ze mnie, później miałam zdiagnozowane zapalenie endometrium. 3 serie antybiotyków. Zapalenie nadal jest. Kolejny antybiotyk. Okresy wróciły do tych sprzed poronienia, czyli raczej skąpe. Endometrium u mnie w porywach do 6 mm. I ciągle wiem, że nic nie wiem...
-
Atopikowa wrote:Ja tez nigdy nie miałam jakis obfitych @ i dalej nie mam ,wsumie to takie 3,4 dni okresu w tym 2 dni lekkiego. Tylko ze ja mam plamienia wlasnie z niche do samej owulacji i to moze wpływać na płodność z tego co sie dowiedziałam.
Zmien lekarza i odrazu powiedz by zbadał blizne po cc. Ja dopiero po 6latach to odkryłam 🙉🙈🙊
Także tego no... Niby fajnie, ale znowu mam "ale". Bo lekarze, u których byłam wcześniej powiedzieli mi wprost, że to nie zniknie, ale nie powinno stanowić problemu. Jedna lekarka w ogóle miała problem z określeniem miejsca cięcia.. Jak w końcu coś znalazła, to stwierdziła, że jeżeli to co widzi jest ubytkiem, to koniecznie trzeba iść na rekonstrukcję jeżeli w planie mwm ciążę.
No i ja teraz mam totalny bajzel w głowie 🤷♀️ -
Bebetka93 wrote:Ja byłam łącznie u 4 lekarzy z kwestią blizny. No i trzech stwierdziło niche (ale to było 6-7 miesięcy po cc) a teraz byłam 1rok2miesiace po cieciu i lekarka stwierdziła, że wcześniejsze oceny były wykonane zbyt szybko, że w ogóle nie ważne co kto inny wcześniej powiedział. Jest ok i mogę starać się o drugie dziecko.
Także tego no... Niby fajnie, ale znowu mam "ale". Bo lekarze, u których byłam wcześniej powiedzieli mi wprost, że to nie zniknie, ale nie powinno stanowić problemu. Jedna lekarka w ogóle miała problem z określeniem miejsca cięcia.. Jak w końcu coś znalazła, to stwierdziła, że jeżeli to co widzi jest ubytkiem, to koniecznie trzeba iść na rekonstrukcję jeżeli w planie mwm ciążę.
No i ja teraz mam totalny bajzel w głowie 🤷♀️
Tak to jest z tymi lekarzami👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Clausix mówiłam że z tych badań co szpital wysyła to i tak nic nie wyjdzie ... U mnie 2 razy i 2 razy totalne 0 oprócz tego że napisali co badali... A tyle to ja wiedziałam bez ich pisania tych 2 zdań miesiąc czasu. 😑
Kurcze u mnie syn w święta siedział 2 tygodnie w domu, przeszło mu na tydzień był w szkole i od piątku znów siedzi w domu 😑 byliśmy u lekarza: zapalenie krtani,tchawicy i delikatnie oskrzeli . I nawypisywal 18syropkow kur.... 😡 I nic więcej ... Tak mnie wkurw..... Za przeproszeniem .... Bo ile można pić tych syropkow!? Poszłam do apteki w której jest taki zajebisty gościu że jak potrzebuje antybiotyk to daje bez recepty (nie wiem czy sam se je ogarnia czy co) . Pokazałam mu te recepty od lekarza i od razu powiedział że mam se dać spokój z tymi syropami, on mi da antybiotyk 👍 dziś jest 3 dzień brania i już widać efekty na lepsze 👍
A mój syn z całej wizyty u lekarza zapamiętał tylko słowa " Niech siedzi w domu" 🙈
Po intensywnej sobocie dziś odpoczywam ☺️ wczoraj położyliśmy płytki w jednym pokoju , ogarnęłam sprzątanie , ustaliłam u stolarza ostateczną wersję kuchni 👍czekam na ostateczną wycenę i pozostaje mi czekać... Ponoć na same fronty czeka miesiąc 😑👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Clausix mówiłam że z tych badań co szpital wysyła to i tak nic nie wyjdzie ... U mnie 2 razy i 2 razy totalne 0 oprócz tego że napisali co badali... A tyle to ja wiedziałam bez ich pisania tych 2 zdań miesiąc czasu. 😑
Kurcze u mnie syn w święta siedział 2 tygodnie w domu, przeszło mu na tydzień był w szkole i od piątku znów siedzi w domu 😑 byliśmy u lekarza: zapalenie krtani,tchawicy i delikatnie oskrzeli . I nawypisywal 18syropkow kur.... 😡 I nic więcej ... Tak mnie wkurw..... Za przeproszeniem .... Bo ile można pić tych syropkow!? Poszłam do apteki w której jest taki zajebisty gościu że jak potrzebuje antybiotyk to daje bez recepty (nie wiem czy sam se je ogarnia czy co) . Pokazałam mu te recepty od lekarza i od razu powiedział że mam se dać spokój z tymi syropami, on mi da antybiotyk 👍 dziś jest 3 dzień brania i już widać efekty na lepsze 👍
A mój syn z całej wizyty u lekarza zapamiętał tylko słowa " Niech siedzi w domu" 🙈
Po intensywnej sobocie dziś odpoczywam ☺️ wczoraj położyliśmy płytki w jednym pokoju , ogarnęłam sprzątanie , ustaliłam u stolarza ostateczną wersję kuchni 👍czekam na ostateczną wycenę i pozostaje mi czekać... Ponoć na same fronty czeka miesiąc 😑 -
Bebetka93 wrote:Mama, a w jakim kolorze będziesz miała kuchnię? Przerabiałam to.. U nas jeszcze z kuchnią był taki problem, (a raczej ze stolarzem), że to co miało trwać tydzień (ten stolarz robił nam kuchnię, meble do łazienki i garderobę) trwało bagatela miesiąc 😬
Ja się liczę z tym że to wszystko może się poprzesuwać,zwłaszcza że stolarz podkreślił że ma jeszcze 3 inne kuchnie do zrobienia 😑 ale mam nadzieję że w lato już będzie gotowa👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama z mojego doświadczenia polecam zaopatrzyć się w dobrą umowę ze stolarzem, szczególnie w punkty odnoście kar umownych za spóźnienie. U nas kuchnia miała być gotowa w czerwcu, we wrześniu stolarz przywiózł części mebli a kuchnia została skończona w GRUDNIU ! 😤21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn