👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na jakiej stronie zamawiałyście online recepty? Żeby nie było jakiejś ściemy32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Dziewczyny na jakiej stronie zamawiałyście online recepty? Żeby nie było jakiejś ściemy
Polecam DIMEDIC.
Szybko i sprawnie☺️Clausix lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Mama8latka wiesz co jakoś bardzo nad tym nie ubolewam, czuje że u nas jest problem z jakąś bakteria, więc czekam już na badania po @ jak na zbawienie, więc chęci na igraszki totalnie zerowe. Chce mieć w końcu spokojną głowę, bo w tym cyklu zaczynałam już świrować „co jak się udało a mam ureę” „znowu poronię przez to” „dziecko będzie chore” 🙄😬Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Mama8latka wiesz co jakoś bardzo nad tym nie ubolewam, czuje że u nas jest problem z jakąś bakteria, więc czekam już na badania po @ jak na zbawienie, więc chęci na igraszki totalnie zerowe. Chce mieć w końcu spokojną głowę, bo w tym cyklu zaczynałam już świrować „co jak się udało a mam ureę” „znowu poronię przez to” „dziecko będzie chore” 🙄😬
Masz może częste infekcje moczowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2022, 09:27
-
anka wrote:Nigdy nue badałas? Tego pakietu na muchę?
Masz może częste infekcje moczowe?
Nie nigdy nie badałam tego. Tylko cytologia raz w roku.
Tak mam częste infekcje cewki moczowej po stosunku. W tym roku chyba 3 czy 4 razy miałam ten problem. Dlatego zaczęłam to podejrzewać, jak nie to to e.coli.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Nie nigdy nie badałam tego. Tylko cytologia raz w roku.
Tak mam częste infekcje cewki moczowej po stosunku. W tym roku chyba 3 czy 4 razy miałam ten problem. Dlatego zaczęłam to podejrzewać, jak nie to to e.coli.
Wiec dobrze ze robisz . Dziwie się ze czesto lekarze olewają to albo sama chlamydie zalecają... -
Mama8latka wrote:Bialeekk ja też liczyłam na owu w święta a teraz to już nie wiem kiedy będzie 🤷 Najważniejsze żeby w ogóle była 🙈🙈
Miphuhiz daj jutro znać jak tam sytuacja po monitoringu,jak zioła podziałały ,może w przyszłym cyklu wrócę do nich 🙈
Odpisali Ci coś z tej Fundacji ??? 🤔🤔
Nadzieja97 no tak dokładnie wyraźnie nie widać ale myślę że napewno między tym 14-16dc się zadziało bo tempka idzie już w górę 👍
Nins to Ty większość ciąży jedziesz na antybiotykach 🙈🙈 a ja się boje Polopirynę wziasc przed owulacja 🙈😂
Clausix, Jo_ana współczuję @ w święta... Miałam tak dokładnie 2 lata temu i męczarnia to dla mnie była ,mimo tego że nie mam obfitych okresow... Taka psychiczną męczarnia bo ciągle myślałam czy widać ,czy nie przeciekam 🙈 a po drugie nie można było poszaleć ze starym 💞 w święta zawsze tak se folguje więcej z 🍷 , chcica była i dupa blada😂😂😂
Atopikowa A mierzysz tempke ?? nie masz udostępnionego wykresu a chciałam podejrzeć czy masz jakąś zaburzoną . Ja dziś rano prawie 37 ale to na bank z choroby i tak ni w kij ni w oko mi teraz ta tempka akurat w okolicach owu 🙈 Ile bierzesz Encortonu? Na stałe?Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
anka wrote:Ja miewałam bardzo czeste infekcje moczowe ale nie po stosunku i to nawet kilka razy w miesiącu i mialam czestomocz i ureplasma pozytywna i to dość zaawansowana bralam chyba z 5 antybiotyków przez 3 tygodnie...
Wiec dobrze ze robisz . Dziwie się ze czesto lekarze olewają to albo sama chlamydie zalecają...
Powiem Ci że w szoku byłam jak często ta urea się zdarza, dopiero jak zaczęłam czytać na forum to mi się oczy otworzyły i żałuję, że wcześniej tego nie zbadałam, ale też żaden lekarz mnie nie pokierował na to. U mnie zwykle zaczyna sie po seksie, ból podczas sikania i parcie na pęcherz. Zawsze brałam na to furagine i przychodziło na kilka miesięcy. W tym miesiącu mam też takie uczucie jakbym sie nie wysikała do końca.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualnyJoana ja mialam dokładnie to samo i tez bralam furagine jak wyszla ureplasma to oczywiście 0 starań i po 3 tygodniach od zaprzestania brania antybiotyków powtórzyłam razem z partnerem i on też czysty byl troche sxok ze go nue zaraziłam przez tyle czasu.
Ponad rok od tego czasu 0 infekcji moczowej. -
Jeśli u mnie coś wyjdzie to mam nadzieję, że uda nam się szybko to wyleczyć. Jeśli u Ciebie wystarczyły 3 tygodnie to jest to pocieszające, bo na forum czytałam przypadki, gdzie dziewczyny po 3 razy powtarzały wymazy i dalej miały bakterie, aż się tego boję 🥴 a powiedz jaki lekarz Ci dobierał leczenie ? Ginekolog ? Robiłaś jakieś specjalne badanie jakie leki będą odpowiednie (nie wiem jak to się nazywa)?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ja do hsg robilam wymazy i tez mialam bakterie a objawów zero. I tak 3 mc sie leczylam i co mc wymaz i zas bakteia. Dopiero po 3 mc udalo mi sie podejsc do hsg. Potem przed IUI tez musialam miec zas wymaz i zas bakterie wyszly,ale na szczęście po mc tym razem wyleczylam i do IUI podeszlamOna 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
nick nieaktualnyjo_ana wrote:Jeśli u mnie coś wyjdzie to mam nadzieję, że uda nam się szybko to wyleczyć. Jeśli u Ciebie wystarczyły 3 tygodnie to jest to pocieszające, bo na forum czytałam przypadki, gdzie dziewczyny po 3 razy powtarzały wymazy i dalej miały bakterie, aż się tego boję 🥴 a powiedz jaki lekarz Ci dobierał leczenie ? Ginekolog ? Robiłaś jakieś specjalne badanie jakie leki będą odpowiednie (nie wiem jak to się nazywa)?
-
W sensie, że do tych wymazów był od razu zrobiony ten antybiogram czy musiałaś go zrobić dodatkowo po tym jak dostałaś wynik, że urea jest pozytywna? Teraz się zastanawiam czy zdążę to ogarnąć, lekarza mam w poniedziałek a w sobotę wracam już do NL 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2022, 11:49
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualnyjo_ana wrote:W sensie, że do tych wymazów był od razu zrobiony ten antybiogram czy musiałaś go zrobić dodatkowo po tym jak dostałaś wynik, że urea jest pozytywna? Teraz się zastanawiam czy zdążę to ogarnąć, lekarza mam w poniedziałek a w sobotę wracam już do NL 🥴
-
Anka to super w takim razie, już się bałam, że nie zdążę tego oddzielnie ogarnąć 😮💨
Arieen lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Dziewczyny, a tak z innej beczki, bo wiadomo teraz święta za pasem i nie wiem jak u Was, ale u mnie wscibskie ciotki dopytuja o to kiedy będziemy mieć dziecko. Nie czuję się z tym dobrze, aby przy karpiu rozmawiać o naszym problemie. Poza tym często wtedy zbiera mi się na płacz, jak ktoś drąży temat. Macie jakieś sprawdzone teksty, aby wiadomo kulturalnie odpowiedzieć komuś na takie zaczepki?
-
Koniczynka31 wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki, bo wiadomo teraz święta za pasem i nie wiem jak u Was, ale u mnie wscibskie ciotki dopytuja o to kiedy będziemy mieć dziecko. Nie czuję się z tym dobrze, aby przy karpiu rozmawiać o naszym problemie. Poza tym często wtedy zbiera mi się na płacz, jak ktoś drąży temat. Macie jakieś sprawdzone teksty, aby wiadomo kulturalnie odpowiedzieć komuś na takie zaczepki?
- kiedy 2 dziecko?
- juz młodzi nie jesteście
- no chyba nie chcecie jedynaka? Jedynaki są takie rozbestwione ...
Ja odp ,na wszystko jest miejsce i czas i bedzie co bedzie.Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Koniczynka31 wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki, bo wiadomo teraz święta za pasem i nie wiem jak u Was, ale u mnie wscibskie ciotki dopytuja o to kiedy będziemy mieć dziecko. Nie czuję się z tym dobrze, aby przy karpiu rozmawiać o naszym problemie. Poza tym często wtedy zbiera mi się na płacz, jak ktoś drąży temat. Macie jakieś sprawdzone teksty, aby wiadomo kulturalnie odpowiedzieć komuś na takie zaczepki?
Ja zazwyczaj odpowiadam ze albo się ,, dorabiam" i za wczesnie na dzieci albo że Bóg ma dla nas inne plany i zazwyczaj nikt juz tematu nie rozwija. -
Hej dziewczyny.
Byłam u tego ginka i lametta wraz z ziołami ojca Sroki, inozytolem i NAC nie przyspieszyły mi owulacji. Za tydzień znowu idę na podgląd i pewnie będę miała owu jak zwykle czyli 20dc.
Echhh.
Mama8latka
Odpisała mi ta kobietka z fundacji Ernesta i zachęciła do opowiedzenia co i jak. Jutro wysmaruje jakiegoś maila, bo jestem sama w pracy więc mam czas (tak czy siak muszę tam siedzieć)
Nas nikt nie pyta o dzieci, bo miałam operację przysadki więc wiadomo, że nam może być trudniej. Smutne to strasznie, bo w zeszle święta byłam zaraz po poronieniu i miałam jakaś tam nadzieję, że teraz się uda i w ogóle. Minął rok i nic
Clausix
Ja dostałam z receptomatu. Zależy też na jakie leki. Ja nawet dostałam recke na ovitrelle 🥸
Z takich nowości. Kupiliśmy choinke sztuczna. Zawsze mieliśmy żywe ale to potem jest kłopot, nie wiem gdzie je dać, są ciężki do noszenia i nam ciągle nie po drodze żeby kupić. Mieliśmy w ogóle nie robić świąt ale wczoraj mąż pojechał do sklepu i kupił wielką choinke, która dzisiaj ustroilam )) taka mała rzecz, a tak bardzo cieszy👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Miphuhiz słabo strasznie, że ta stymulacja nie dała żadnych efektów 🥴 co do świąt doskonale wiem o czym mówisz też rok temu byłam miesiąc po poronieniu, zdecydowanie najgorsze święta mojego życia 🥺 minął rok, a my nadal jesteśmy w tym samym punkcie. Rok temu nawet pokłóciłam się z siostra w trakcie wigilii, nie chciałam żeby składała mi życzenia (bo wiedziałam czego będzie życzyć) więc ucięłam ten moment szybko, ale jej się to na tyle nie spodobało, że wywiązała się z tego kłótnia 🤦🏻♀️ w tym roku jesteśmy sami na święta we trójkę, może to i lepiej, przynajmniej spokojniej.
U nas na szczęście nie padają tego typu pytania, raczej większość wie, że byłam w ciąży i że poroniłam, więc chyba głupio im zapytać o to kiedy… ja też nie jestem osobą zbytnio wylewną i rozmowną, więc dalsza rodzina mojego Ka już całkowicie nie schodzi na takie tematy.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔