👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, Leoś ważył 4130g🙂
Clausix, Atopikowa, Dominika96, Mama8latka, KarolinaKika, Nins, Smerfetkaa, Koniczynka31 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Smerfetka ja miałam miękka i krótsza szyjke niż norma od początku. Rozwarcie pojawiało się w 2 połowie ciąży. Mam szyjke macicy uszkodzona podczas łyżeczkowania macicy - taka jest u mnie diagnoza. Na początku każdej ciąży miałam mierzona dopochwowo, ale raz jakiś lekarz mierzył mi tez przez brzuch podczas pierwszych prenatalnych pamietam. Mówił, ze jak anatomia to umożliwia, to można tak zmierzyć. A mój lekarz prowadzący ciąże zawsze najbardziej bazował na badaniu na fotelu. Mysle, ze lekarze jak nic Ci nie mówili to pewnie było Ok, przecież gdyby coś nie grało to jest ich obowiązek Cię poinformować.
A co do skurczów, 5 dni skurczów może zrobić wielka różnice, skoro szyjka podczas porodowych skurczów otwiera się w kilka godzin i na świat wychodzi dziecko A masz możliwość porozmawiać z lekarzem, który prowadził Ci ciąże? My teraz wiesz, wróżymy z fusów. A on Cię badał i ma wyniki
Gusia- skurcze pojawiły się jednego dnia rano i za chwilę byłam u lekarza na wizycie, a potem szpital. To była kwestia kilku godzin wiesz co tak mam możliwość porozmawiać z tamtym lekarzem, i myślę że skupię się na tym aby zajść w ciążę, a później jeżeli się uda będę się kontaktować z nim, może tamten lekarz pokieruje mnie na ten szew, bo wg niego w przyszłości powinnam go mieć. Jego teoria opiera się na tym że szyjka puściła i dlatego miałam infekcję wewnątrzmaciczna. Gusia- a Ty mimo niewydolności szyjki domosilas szczęśliwe dwie ciążę bez szwu, krążka itd tak?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Bebetka93 wrote:Hej Kobiety! Od wczoraj Leoś na świecie ☺️👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Mama8latka wrote:Ja się witam w 1dc dosyć porządnej @ 👍
Ale w dupie tam nie smucę się ,już mi to coraz bardziej wisi ...
Dziś sprawiłam se prezent na dzień kobiet i kupiłam se tą pralkę, suszarkę i jeszcze dorzuciłam frytkownice 🤪😁 a bo my lubimy domowe fryteczki 🤪 Także jestem w świetnym humorze 😎
Te z frytkownicy jakoś mnie nie przekonują
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
Ja żyję, rzygam i śpię.
i w sumie tyle ))👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Ja żyję, rzygam i śpię.
i w sumie tyle ))
Chodz ja w ciąży nie miałam miłości, zachcianek aninsenna nie bylam. No wsumie nic mi nie było hahha ciąża bezobjawowa 😅🤣😂 ostatni mc tylko zgaga.Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Miphuhiz odpoczywaj jak możesz. Kiedyś sie te wymioty skończą. Muszą 😅
Smerfetka - tak, udało mi się donosić obie ciąże z tą moja uszkodzona szyjka, ale w każdej zaliczałam hospitalizacje
z tego powodu, a w pierwszej przeleżałam polowe ciąży plackiem, żeby uniknąć pesaru/szwu choć teraz się już podobno od tego leżenia odchodzi. (Na szczęście wiekszosc w domu;)) Trzymam kciuki za Twoje starania i jak się uda za spokojną ciążę ❤️
-
Miphuhiz ale w tej frytkownicy normalnej na olej to masz tak samo jak z garnuszka 👍 do mnie nie przemawia ta beztłuszczowa jakoś 🙈 całe życie od kad pamiętam mamy frytownice na olej i jakoś nie wyobrażam se jej nie mieć 🤪 chociaż niektórych bardzo to oburza bo nie zdrowo itp itd .
Szkoda tylko że nie wszyscy potrafią zrozumieć przysłowie że wszystko jest dla ludzi, wystarczy mieć umiar.
Kochana ja bym chciała też rzygać z takiego powodu jak ty 🤪🥰 Myślę że to minie i jak wejdziesz w 2 trymestr to już będziesz się tylko cieszyć tym stanem 😊 ✊
Co do wystrajania domu to muszę ogarnąć karnisze i firanki żeby ocieplić wnętrze bo teraz jest bardzo surowo , cały czas czuje że to budowa ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 10:59
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Miphuhiz ale w tej frytkownicy normalnej na olej to masz tak samo jak z garnuszka 👍 do mnie nie przemawia ta beztłuszczowa jakoś 🙈 całe życie od kad pamiętam mamy frytownice na olej i jakoś nie wyobrażam se jej nie mieć 🤪 chociaż niektórych bardzo to oburza bo nie zdrowo itp itd .
Szkoda tylko że nie wszyscy potrafią zrozumieć przysłowie że wszystko jest dla ludzi, wystarczy mieć umiar.
U mnie od dziecka się robi frytki z pociętych ziemniaków na oleju w głębokiej patelni haha ale odkąd nie mieszkam z rodzicami to nie robiłam takich z ziemniaków bezpośrednio, tylko kupujemy gotowe i do piekarnika32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dziewczyny czy przed sono hsg muszę być na czczo ? Mogę prowadzić auto ? Nie wiem czy mam jechać sama . W sumie to przecież nie ma znieczulenia to chyba można ale doradźcie mi proszę39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Bebetka gratulacje 😍🥰 jak się czujecie?
Miphuhiz, śpij dużo i folguj ze wszystkim. Rzyganie w końcu się skończy. Może rośnie w brzuszku mała panna. Ponoć rzyganko częściej w ciąży na dziewczynkę 🤪Miphuhiz lubi tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Smerfetkaa, przykro mi z powodu Twojej straty. Przytulam mocno. Ja nie miałam żadnych problemów z szyjką w ciąży, ale pamiętam, że moja gin badała mi szyjkę na fotelu na każdej wizycie, co miesiąc. Na początku ciąży było USG przezpochwowe i badanie na fotelu. A potem USG przez brzuch i też zawsze na fotelu dodatkowo sama szyjka. Wtedy nie rozumiałam po co te ceregiele, ale nie byłam świadoma, że szyjka na tak wczesnym etapie może się otworzyć... ale z tego, co tu piszecie to dosyć częsty problem. Ale też, jak u Gusi, jeśli masz już diagnozę, to można się ustrzec najgorszego, bo lekarz będzie to mocno monitorował i wdrażał odpowiednie środki. Tak myślę.Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Hej, ja tylko na chwilę... W sobotę wyszliśmy do domu, ja w sumie czuję się trochę jakby mnie przejechał pociąg. Pierwszą cesarkę znioslam lepiej, teraz czuję się okropnie. Musiałam stracić dużo krwi, bo nie miałam anemii przed porodem a wyszłam z anemią. Czuję się słabo, wszystko mnie boli, psychicznie przejechana przez pobyty w szpitalu i sam fakt cesarki. Dla mnie to trauma... Bardzo chciałam drugie dziecko no i mam, ale ogromnym kosztem. Próbujemy się ułożyć z dzieckiem, mamy trochę problemów z karmieniemz ja oczywiście nie umiem prawidłowo obsługiwać noworodka i biedak pewnie będzie napięciowy tak jak siostra... Ogólnie czuję się słabo, na pewno nie kwitnąco. mam nadzieję, se w końcu z tego chaosu wyłoni się jakaś rutyna
-
Bebetka93 wrote:Hej, ja tylko na chwilę... W sobotę wyszliśmy do domu, ja w sumie czuję się trochę jakby mnie przejechał pociąg. Pierwszą cesarkę znioslam lepiej, teraz czuję się okropnie. Musiałam stracić dużo krwi, bo nie miałam anemii przed porodem a wyszłam z anemią. Czuję się słabo, wszystko mnie boli, psychicznie przejechana przez pobyty w szpitalu i sam fakt cesarki. Dla mnie to trauma... Bardzo chciałam drugie dziecko no i mam, ale ogromnym kosztem. Próbujemy się ułożyć z dzieckiem, mamy trochę problemów z karmieniemz ja oczywiście nie umiem prawidłowo obsługiwać noworodka i biedak pewnie będzie napięciowy tak jak siostra... Ogólnie czuję się słabo, na pewno nie kwitnąco. mam nadzieję, se w końcu z tego chaosu wyłoni się jakaś rutynastarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
KarolinaKika wrote:Dziewczyny czy przed sono hsg muszę być na czczo ? Mogę prowadzić auto ? Nie wiem czy mam jechać sama . W sumie to przecież nie ma znieczulenia to chyba można ale doradźcie mi proszę
Ja na drożność HyCoSy pojechałam autem i autem wróciłam nie podawali mi żadnych leków32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Gusia_ wrote:Miphuhiz odpoczywaj jak możesz. Kiedyś sie te wymioty skończą. Muszą 😅
Smerfetka - tak, udało mi się donosić obie ciąże z tą moja uszkodzona szyjka, ale w każdej zaliczałam hospitalizacje
z tego powodu, a w pierwszej przeleżałam polowe ciąży plackiem, żeby uniknąć pesaru/szwu choć teraz się już podobno od tego leżenia odchodzi. (Na szczęście wiekszosc w domu;)) Trzymam kciuki za Twoje starania i jak się uda za spokojną ciążę ❤️
A jak stwierdzono że ta szyjka jest uszkodzona u Ciebie ? Na podstawie tego że jest miękka i krótsza niż powinna tak? Ale na początku ciąży czy jeszcze przed nią? Aż sama jestem ciekawa jaka ja mam, po tym wszystkim co przeszłam… czy w normie jest tak na codzień. Jak już będę w ciąży na każdej wizycie będę zapisywać sobie rozmiary, będę mocno to kontrolować i siadać na fotel, musi być w końcu i u mnie dobrze 🙏🏻 ( bo na fotelu wcześniej byłam badana może z 1 raz) Chociaż nie ma reguły, bo badając i często pewnie wydarzyłoby się to co miało się wydarzyć.. a może jednak udałoby się zapobiec?? Kochana Tęczo- przybywaj 😥 🌈❤️Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Nins wrote:Smerfetkaa, przykro mi z powodu Twojej straty. Przytulam mocno. Ja nie miałam żadnych problemów z szyjką w ciąży, ale pamiętam, że moja gin badała mi szyjkę na fotelu na każdej wizycie, co miesiąc. Na początku ciąży było USG przezpochwowe i badanie na fotelu. A potem USG przez brzuch i też zawsze na fotelu dodatkowo sama szyjka. Wtedy nie rozumiałam po co te ceregiele, ale nie byłam świadoma, że szyjka na tak wczesnym etapie może się otworzyć... ale z tego, co tu piszecie to dosyć częsty problem. Ale też, jak u Gusi, jeśli masz już diagnozę, to można się ustrzec najgorszego, bo lekarz będzie to mocno monitorował i wdrażał odpowiednie środki. Tak myślę.
Ja dopiero teraz to rozumiem jakie to ważne. Dla mnie na przyszłość to temat szyjki i infekcji to dwa kluczowe elementy. Tylko abym mogła się na nich skupić, muszę zajść w ciążę.. a jakoś nie po drodze
Ja pamiętam że na ostatanjej wizycie, która miała miejsce usłyszałam: za 2 tyg zrobimy badanie na fotelu. Swietnie.. nawet nie wiesz jaki mam żal do siebie za brak wiedzy.. ale zaufałam lekarzowi. Po prostu. Oczywiście rozkminiam co gdybym była wtedy zbadana. Tak Kochana masz rację że w przyszłości lekarz będzie to mocno kontrolował, tylko dlaczego muszą wydarzyć się te złe rzeczy aby potem mogły wydarzyć się dobre.. teraz tego nie rozumiemIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Clausix wrote:Ja na drożność HyCoSy pojechałam autem i autem wróciłam nie podawali mi żadnych leków
U mnie tak samo, badanie było zrobione szybko i do domu wróciłam autem, tylko było mi wtedy bardzo zimno. Ale to może z emocji po prostu.Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Ja od rana jestem i czekam masakra jakaś . Dostoalam dwie kroplowy przeciwbólowy i antybiotyk i czekam 😡😡😡39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌