👣Nie oglądając się za siebie ,wciąż walczymy o Ciebie !💪👶
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaKika wrote:A we mnie tchnęła nadzieja jak wczoraj na fb zobaczyłam 43 letnia koleżankę ze zdjęciem z sesji noworodkowej więc jest szansa zawsze
Mama, mam nadzieję, że się poukłada wszystko. Troszkę nie rozumiem tej sytuacji z siostrą i co ona od Was chce (tzn wiem co to zachowek ale nie rozumiem dlaczego ona Was aż pozywa).
Kaliope, powodzenia dzisiaj!
Clausix niezmiennie trzymam kciuki za powodzenie
U nas wszytko ok. Dziewczyna rośnie jak na drożdżach. Czasem da nam popalić ale ogólnie jest pogodnym dzieckiem. To tak w skrócieClausix, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Miphuhiz my z nią wymienialiśmy się pismami w zeszłym roku i nie zgodziliśmy się na zadane kwoty bo wyciągnęła se je z kapelusza a do tego nie uczestniczyła w życiu rodziców nie iinteresowala się nimi i nie dołożyła 1zl na ich pogrzeby więc kochana siostra wniosła pozew do sądu i domaga się nadal tych samych kwot. Tym razem sąd ma ocenić ich słuszność według niej . Mam nadzieję że trafimy na dobrą sędzinę bo mamy panią i wystarczą dowody i zeznania świadków żeby obniżyć kwotę . W ogóle to wnosilam o oddalenie w całości ze jej się nic nie należy ale zachowek to taka inicjatywa mocno broniąca tych którzy rzekomo dostali mniej niż inni więc dużej nadziei nie mam . Najgorsze są jeszcze te wszystkie koszty prawników , sądowe , dojdzie jeszcze koszt biegłego od wyceny wartości nieruchomości....
Szykuje się batalia i tylko trzeba się trzymać za kieszeń....
Jak se pomyślę że mogła bym za te pieniądze pokupic sobie to co mi w domu brakuje jeszcze a muszę wydać na nią to aż mnie ściska ....
Przykre ale sprawdza się powiedzenie że rodzeństwo poznajesz przy podziale majątku.🤦🤷
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Prawdopodobnie nie zacznę stymulacji w lutym, bo czekają na potwierdzenie ministerstwa że dostali środki na ten rok… 😫33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Prawdopodobnie nie zacznę stymulacji w lutym, bo czekają na potwierdzenie ministerstwa że dostali środki na ten rok… 😫39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Miphuhiz wrote:ja mam za 2 tygodnie 41 lat więc wiesz:)))
Mama, mam nadzieję, że się poukłada wszystko. Troszkę nie rozumiem tej sytuacji z siostrą i co ona od Was chce (tzn wiem co to zachowek ale nie rozumiem dlaczego ona Was aż pozywa).
Kaliope, powodzenia dzisiaj!
Clausix niezmiennie trzymam kciuki za powodzenie
U nas wszytko ok. Dziewczyna rośnie jak na drożdżach. Czasem da nam popalić ale ogólnie jest pogodnym dzieckiem. To tak w skrócie
Lepiej jak urodzi dziecko 50-latka i kocha je bezwarunkowo niż 15-latka z gwałtu lub patologii i odda do domu dziecka lub wyrzuci na śmietnik 😠😠😠😠Kaliope lubi tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
Teratozoospermia
KarolinaKika wrote:Ostroooo ja mogę mieć tą samą sytuację środki w twojej klinice wyczerpane stąd ta decyzja ?
Nie wiem, myślałam, że jak kwalifikacja była w grudniu to podciągną pod środki z 2024, ale jak widać nie... Prawdopodobnie je dostaną, bo niby czemu mieliby nie dostać, ale zadzwonią dopiero umówić wizytę jak będą mieli potwierdzenie z ministerstwa. Więc pewnie się nie wyrobią do mojego kolejnego okresu, więc nie zacznę stymulacji od nowego cyklu Już mam dosyć tej procedury, a jeszcze nie ruszyła33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Hej Dziewczyny. Dziękuję za trzymanie kciukasów.
Lewy jajowód niedrożny i nie udało się go udrożnić. lekarz wyciął oprócz tego niewielkie ognisko endometriozy.
Miphuhiz cudowne wieści! Serce rośnie ❤️ dawaj nam znać od czasu do czasu, co u Was
clausix nos do góry, styczeń nie jest jeszcze nawet w połowie nie zdziwię się, jeśli się załapiesz jeszcze na luty 💪 i tej wersji się póki co trzymajmy ❤️Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Kaliope Też mam niedrozny lewy jajowod ale glowa do góry wszystko się może udać
Clausix współczuję ale tak jak kaliope mówi oby się udało w lutym trzymam za Was kciuki;)
Mama8latka jeśli chodzi o sprawy z rodziną to masakra, ja mam problem z bratem więc doskonale Cie rozumiem...Kaliope lubi tę wiadomość
-
Kaliope kurcze szkoda że nie udało się udrożnić 😑 teraz już wiesz że masz trochę mniejsze szanse niż pozostali bo jak trafi na owu z niedrożnej strony to wiadomo że bez szans ale nie trać nadziei bo jak poczytasz forum to jest bardzo dużo ciąż które udały się akurat po drożnej stronie 👍
Teraz jakiś plac co dalej ???? 🤔
Clausix jak zwykle pod górkę 😑😑 to ten cykl jeszcze naturalnie próbujcie bo co innego w czasie oczekiwania 🤷
M-ka to jest porażka musieć przechodzić przez takie coś z własnym rodzeństwem. To inny rodzaj bólu.... Zwłaszcza że rodzice uczyli nas innych wartości,nigdy nie skupiali naszej uwagi na pieniądzach ,nie cisnęli nami że kasa kasa musisz mieć kasę , mieliśmy się szanować i tak traktować żeby na stare lata mieć wstęp do rodzinnego domu ....i wystarczyła jedna czarna owca .👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8 latka ja jestem tym przypadkiem 😅
Właśnie niestety zawsze trafi się taka czarna owca która wszystko psuje...oby udało się u Ciebie sprawę załatwić i może wyda się trochę pieniędzy ale w końcu niech będzie spokojna głowa...
U mnie narazie jest w zawieszeniu wszystko , do tego mam go niestety nad głową jeszcze ale mam nadzieje ze w końcu uda nam się pobudować swój domek -
Mama8latka wrote:Kaliope kurcze szkoda że nie udało się udrożnić 😑 teraz już wiesz że masz trochę mniejsze szanse niż pozostali bo jak trafi na owu z niedrożnej strony to wiadomo że bez szans ale nie trać nadziei bo jak poczytasz forum to jest bardzo dużo ciąż które udały się akurat po drożnej stronie 👍
Teraz jakiś plac co dalej ???? 🤔
Clausix jak zwykle pod górkę 😑😑 to ten cykl jeszcze naturalnie próbujcie bo co innego w czasie oczekiwania 🤷
M-ka to jest porażka musieć przechodzić przez takie coś z własnym rodzeństwem. To inny rodzaj bólu.... Zwłaszcza że rodzice uczyli nas innych wartości,nigdy nie skupiali naszej uwagi na pieniądzach ,nie cisnęli nami że kasa kasa musisz mieć kasę , mieliśmy się szanować i tak traktować żeby na stare lata mieć wstęp do rodzinnego domu ....i wystarczyła jedna czarna owca .Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
My jesteśmy po wizycie
Zaczynam za tydzień długi protokół . Ogólnie to jajniki słabo produkują jajeczka dzisiaj miałam ich około 6-7 na obu z czego jeden już ma 18 mm więc za jakieś 2 dni owulacja . Czyli cykle mi się skracają o czym świadczy niskie amh
Mamy się starać naturalnie ale ogólnie i tak ruszamy bo ja w naturalne już nie wierzę
Szanse mam małe ponieważ wiem , amh , plus inne czynniki nie dają wielkich szans no ale próbujemy dalej
Mamy jeszc ze dwie próby na moich komórkach a potem będziemy myśleć czy idziemy w kd
Leki kupiłam i działamyClausix lubi tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
On
Teratozoospermia
KarolinaKika wrote:My jesteśmy po wizycie
Zaczynam za tydzień długi protokół . Ogólnie to jajniki słabo produkują jajeczka dzisiaj miałam ich około 6-7 na obu z czego jeden już ma 18 mm więc za jakieś 2 dni owulacja . Czyli cykle mi się skracają o czym świadczy niskie amh
Mamy się starać naturalnie ale ogólnie i tak ruszamy bo ja w naturalne już nie wierzę
Szanse mam małe ponieważ wiem , amh , plus inne czynniki nie dają wielkich szans no ale próbujemy dalej
Mamy jeszc ze dwie próby na moich komórkach a potem będziemy myśleć czy idziemy w kd
Leki kupiłam i działamy
Karolina to bardzo dobra wiadomość, że zaczynacie. To wyciszenie jajników długim protokołem jest dobre. Napiszesz, jakie leki i w jakich dawkach?
AMH jest niskie, ale i z niższym kobietki zachodziły na własnych komórkach. Masz plan, a to najważniejsze. Wszystkie będziemy trzymać za Was kciukasy ❤️🤞Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdę . Szykuje się na ciężki rok , dochodzi jeszcze do mnie myśl że będę musiała zrezygnować ze starań bo jak muszę zarobić jakims cudem dużo więcej kasy ,będę od marca zapieprzac za dwóch bo nie chce tym"moim" problemem obarczać męża. On będzie zarabiał na wszystko inne a na nią muszę ogarnąć sama . Więc starania tu muszą odejść na dalszy plan....
Wiem że będzie ciężko ale takie jest życie ... Nie raz pewnie jeszcze się porycze z niemocy na to wszystko i że w ogóle dlaczego ja ale jestem zodiakalnym bykiem i walkę mam we krwi 💪
Dobra koniec smecenia 👍 Dam Wam zaś znać co po pierwszej rozprawie jak sytuacja wygląda ,tylko trzymajcie kciuki za mnie ✊✊
Tymczasem witam się dziś w 1dc (cykl 24dni) 😑
Bardzo zaskoczona rano że przy podtarciu od razu krew bo zero objawów 😳 ani cmienia brzucha ,pms nic....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Kaliope wrote:clausix nos do góry, styczeń nie jest jeszcze nawet w połowie nie zdziwię się, jeśli się załapiesz jeszcze na luty 💪 i tej wersji się póki co trzymajmy ❤️
Mam 11 dc, więc kolejny się zacznie około 29 stycznia. Więc raczej się nie wyrobimy żeby zacząć w lutym, bo Pani z recepcji mówiła, że około miesiąc będą jeszcze czekać na tę decyzję, a potem będą dzwonić do ludzi z listy, której długości nie znam...
Karolina Czytałam, że przy niskim amh stosuje się krótki protokół, mówiła lekarka czemu u Ciebie długi?33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Mama8latka wrote:Mam nadzieję że jakoś z tego wyjdę . Szykuje się na ciężki rok , dochodzi jeszcze do mnie myśl że będę musiała zrezygnować ze starań bo jak muszę zarobić jakims cudem dużo więcej kasy ,będę od marca zapieprzac za dwóch bo nie chce tym"moim" problemem obarczać męża. On będzie zarabiał na wszystko inne a na nią muszę ogarnąć sama . Więc starania tu muszą odejść na dalszy plan....
Wiem że będzie ciężko ale takie jest życie ... Nie raz pewnie jeszcze się porycze z niemocy na to wszystko i że w ogóle dlaczego ja ale jestem zodiakalnym bykiem i walkę mam we krwi 💪
Dobra koniec smecenia 👍 Dam Wam zaś znać co po pierwszej rozprawie jak sytuacja wygląda ,tylko trzymajcie kciuki za mnie ✊✊
Tymczasem witam się dziś w 1dc (cykl 24dni) 😑
Bardzo zaskoczona rano że przy podtarciu od razu krew bo zero objawów 😳 ani cmienia brzucha ,pms nic....
Owu zaraz po małpie? Nieźle... co te nasze organizmy czasem odwalają to nie mam pytań33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Kaliope wrote:Karolina to bardzo dobra wiadomość, że zaczynacie. To wyciszenie jajników długim protokołem jest dobre. Napiszesz, jakie leki i w jakich dawkach?
AMH jest niskie, ale i z niższym kobietki zachodziły na własnych komórkach. Masz plan, a to najważniejsze. Wszystkie będziemy trzymać za Was kciukasy ❤️🤞
Szansę zawsze są ale w moim przypadku już mniejsze ale działamy 😊😊😉😉
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
On
Teratozoospermia
Clausix wrote:Mam 11 dc, więc kolejny się zacznie około 29 stycznia. Więc raczej się nie wyrobimy żeby zacząć w lutym, bo Pani z recepcji mówiła, że około miesiąc będą jeszcze czekać na tę decyzję, a potem będą dzwonić do ludzi z listy, której długości nie znam...
Karolina Czytałam, że przy niskim amh stosuje się krótki protokół, mówiła lekarka czemu u Ciebie długi?
2 procedura były zupełnie inne leki , słabo zareagowlam bo było tylko 3 pęcherzyki , 3 komórki , 3 się zapłodniły ale tylko 1 zarodek i to podany w 3 dobie
Teraz długi protokół z tego co zrozumiałam i zapamiętałam dlatego że mój prawy jajnik jest mały 2,5 cm , mam około 6-7 pęcherzyków z czego jeden już wczoraj miał 18 mm i pani docent powiedziała że ma nadzieję że ten jeden się zapadnie a resztę hodujemy ??? Do kolejnego cyklu stąd ten gonapeptyl .
Też o tym czytałam i znalazłam artykuły że stosuje się długi protokół u pacjentek powyżej 35 i niskim amh39 lat
cykle - 28 dniowe✅
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
On
Teratozoospermia
KarolinaKika wrote:Clausix dwie porzednie procedury maiłam krótkie protokoły , 1 był ok bo było 5 komórek 5 się zapłodniło było 5 zarodków które później padły finalnie było 2 zarodki - ciąży brak
2 procedura były zupełnie inne leki , słabo zareagowlam bo było tylko 3 pęcherzyki , 3 komórki , 3 się zapłodniły ale tylko 1 zarodek i to podany w 3 dobie
Teraz długi protokół z tego co zrozumiałam i zapamiętałam dlatego że mój prawy jajnik jest mały 2,5 cm , mam około 6-7 pęcherzyków z czego jeden już wczoraj miał 18 mm i pani docent powiedziała że ma nadzieję że ten jeden się zapadnie a resztę hodujemy ??? Do kolejnego cyklu stąd ten gonapeptyl .
Też o tym czytałam i znalazłam artykuły że stosuje się długi protokół u pacjentek powyżej 35 i niskim amh33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."