X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
Odpowiedz

Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej bez kitu ja mam coś takiego, że przeczuwam tak w środku czasem pewne rzeczy.

Np.: w tym cyklu czuję, że Kic nam pokaże pozytyw :)

P. S. Ja chyba od tego dupka troszkę inaczej się czuję. Może wzrost proga tak działa 🤔 ogólnie bardzo, ale to bardzo bym chciała, żeby i mi w tym cyklu się udało... Naprawdę pokladam duże nadzieje.

Także moja jakąś nastepczyni mogłaby mi wywrozyc ciążę w tym cyklu. W końcu do 3 razy sztuka 💪

Nona, unicorn, Koteczka82, Inaa89, Marti29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moja temp jakas dziwna, więc od jutra przerzucam się na tradycyjny termometr rteciowy. Bardziej mu wierzę po 5 minutach 😂

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kitko może droznosc? Wiem że miałaś cb ale nie wiadomo czy masz jeden drożny czy oba... Zawsze po droznosci łatwiej zajść...

Mam to na uwadze, ale umówię się na to jak poznam dokładnie mój wynik z wycinka z szyjki, bo chciałam żeby mnie moja gin jakoś pokierowała, ona ma dobre dojścia, a ja mieszkam w małej dziurze i tutaj u mnie to ja podziękuję, o ile ktoś w ogóle to robi.

Także ten 11 cykl jeszcze nie, ale w 12 z całą pewnością tak.

Nona, chodzi Ci o test na trombofilię, który zamawiałaś online?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 18:09

Nona lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Czy u was był problem też że strony męskiej czy nie?
    Nie. Chociaż 100% dać na to nie mogę bo mąż ostatni raz nasienie badał w 2017r i to na jego początku 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kitko dołoż inofolic combi 2 x dziennie. Żelazo i Wit c niekoniecznie, słabo się wchłania. Wit d sprawdź czy masz w składzie pregna. Ja biorę pregna plus I mam tam już wit d. Najlepiej wchłania się vigantol także jak suplementowac to dobrą Wit d.

Chodzi Ci, że żelazo z witaminą C źle się wchłaniają?

Tak, w Pregnie jest witamina D, dlatego oddzielnie witaminę D w formie leku z Vigantoletten biorę co drugi dzień.

Z Pregną, jak i większością tego typu, jest ten problem, że to suple, więc nie ma gwarancji nigdy czy to co deklaruje producent jest serio wśródku. Z lekami inna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 18:09

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa babo czemu się nie chwalisz 😉super!!!
    Trzymam kciuki za ciebie 🤞🤞🤞

Powiedzcie mi czy badania prolaktyne tsh tf3 tf4 mogę zrobić 5dc? Jutro za ciortu nie dam rady jechać na badania ☹️

Mam jeszcze pytanie czy te krzywe cykrowa i insulinową mogę zrobić w dowolnym dniu cyklu czy jakimś konkretnym? Muszę załatwić skierowanie a nie wiem na kiedy mi się to uda.

Nona lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Morwa babo czemu się nie chwalisz 😉super!!!
    Trzymam kciuki za ciebie 🤞🤞🤞

Powiedzcie mi czy badania prolaktyne tsh tf3 tf4 mogę zrobić 5dc? Jutro za ciortu nie dam rady jechać na badania ☹️

Mam jeszcze pytanie czy te krzywe cykrowa i insulinową mogę zrobić w dowolnym dniu cyklu czy jakimś konkretnym? Muszę załatwić skierowanie a nie wiem na kiedy mi się to uda.
    Wszystkie badania , o które pytasz możesz zrobić w dowolnym dc ;)

Nona, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

Np.: w tym cyklu czuję, że Kic nam pokaże pozytyw :)

P. S. Ja chyba od tego dupka troszkę inaczej się czuję. Może wzrost proga tak działa 🤔 ogólnie bardzo, ale to bardzo bym chciała, żeby i mi w tym cyklu się udało... Naprawdę pokladam duże nadzieje.

Także moja jakąś nastepczyni mogłaby mi wywrozyc ciążę w tym cyklu. W końcu do 3 razy sztuka 💪

No i jak Cię Kochana nie lubić ♥️

motylek1909 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, ale extra!!!
    9dpo i taki cień toz to extra!!!
    Ja zmierzyłam tempke przed chwilą w ustach (wiem wiem........) Po spacerze na dworze (czy to może mieć wpływ? ) I 36.14....................
    Co myślicie?

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

Także moja jakąś nastepczyni mogłaby mi wywrozyc ciążę w tym cyklu. W końcu.

Ja Ci mogę wywróżyć. I życzyć i co tylko zechcesz :) Moje wróżby rzadko się sprawdzają, ale czasem mam jakieś tam przeczucia. W pierwszej ciąży przeczułam sobie córkę ❤ a w drugiej czułam że coś jest nie bardzo i mialam w ogole jakis proroczy sen ze chory chlopiec (nie wiem - nie badalam materialu).

Ale co do Ciebie jakos mam dobre przeczucia ze szybko pochwalisz sie pozytywem. Oby. I tego Ci życzę. 😁🍀

Żeby mi ktoś tak przeczuł czy robić sobie dalej jakiekolwiek nadzieje czy nie... Objawow nie mam wcale. W poprzedniej ciazy juz czulam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Morwa, ale extra!!!
    Ja zmierzyłam tempke przed chwilą w ustach (wiem wiem........) Po spacerze na dworze (czy to może mieć wpływ? ) I 36.14....................
    Co myślicie?

Taki pomiar jest nieistotny ;)

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 09:53

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unicorn wrote:
    Taki pomiar jest nieistotny ;)
    Haha dziękuję Ci oczekiwałam takiej odpowiedzi 😅 debilka ze mnie... chowam termometr głęboko do szafy, stres tutaj może zaszkodzić, a i tak nic nie pomogę jeśli ma się nie udać.

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

in_co_gni_to, Kitka_87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Morwa, ale extra!!!
    Co myślicie?
    Nic nie powiemy jak nie mierzysz jej cały cykl :) ja chodząc i robiąc wszystko w ciągu dnia w pochwie miewam 37,4, a rano jak mierze to dziś 36,6... Także wiesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unicorn wrote:
    Ja Ci mogę wywróżyć. I życzyć i co tylko zechcesz :) Moje wróżby rzadko się sprawdzają, ale czasem mam jakieś tam przeczucia. W pierwszej ciąży przeczułam sobie córkę ❤ a w drugiej czułam że coś jest nie bardzo i mialam w ogole jakis proroczy sen ze chory chlopiec (nie wiem - nie badalam materialu).

Ale co do Ciebie jakos mam dobre przeczucia ze szybko pochwalisz sie pozytywem. Oby. I tego Ci życzę. 😁🍀

Żeby mi ktoś tak przeczuł czy robić sobie dalej jakiekolwiek nadzieje czy nie... Objawow nie mam wcale. W poprzedniej ciazy juz czulam.
    Ciul tam! Za 8 dni obejrzycie mój pozytyw i koniec kropka. Nie widzę innej opcji :)

Koteczka82, unicorn, zakochanaaw, Nona, Morwa, Evelle28, Lalia, Sylwucha, Kitka_87, Inaa89, Marti29, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ty masz niskie ft4 a nie ft3 . Ft3 masz ekstra. Ft4 zmienia się w ft3. U Ciebie mogło być właśnie po tej "zmianie". Jak bierzesz leki na tarczycę to dostarczajsz właśnie ft4. Wszystkie objawy nadczynność i niedoczynności jakie odczuwa się wynikają właśnie z nieprawidłowego ft3. Dobrze aby te oba hormony były w równowadze i najlepiej aby ich wysycenie % było powyżej 50% ;)

Edit : jak nie masz problemów z hashi to dorzuć sobie jodu , wtedy podbijesz ft4 ;)

Masz rację 🤦‍♀️😂

Biorę jod w Prenatal Uno 🤔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ciul tam! Za 8 dni obejrzycie mój pozytyw i koniec kropka. Nie widzę innej opcji :)

I to sie nazywa podejscie !

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ