X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie biało ❄️.
    Odstawiam dupka i zaczynam kolejny cykl stymulowany.
    Niby się spodziewałam mocno ale i tak przykro.

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek)

Dieta 💪🏻
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenecja24 wrote:
    Dziewczyny,

Dzisiaj zaczęłam 5 tydzień. Oto moje przyrosty bety badane co 2 dni:
    -32
    -99
    -137
    -429 dzisiaj

Co o tym sądzić? Czemu tak wolno przyrasta?😵‍💫
    Wrzuć sobie w kalkulator betahcg i zobacz przyrosty.
    Nie odpowiemy Ci na pytanie czemu przyrasta tak a nie inaczej, nie powiemy Ci czy ciąża się dobrze rozwija. Jeśli przyrosty są w normie to PRAWDOPODOBNIE świadczy o prawidłowym rozwoju ciąży.
    Za dwa dni udaj się do ginekologa z wynikami, niech zrobi ci USG. Powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy...

almost.there, Wenecja24, Olo323 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Nayeli Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ostatnio więcej podczytuję niż piszę bo brakuje mi czasu ale chciałam przekazać tym, które się smucą przeżywają straty i jest im z jakiegokolwiek powodu ciężko, że jeśli jest wokół Was chociaż jedna osoba dla której warto rano wstać i się uśmiechnąć to spróbujcie to zrobić. Jak jest ciężko to płaczcie, rzućcie czymś, krzyknijcie a potem zróbcie coś miłego dla siebie ❤️oby przyszły rok był łaskawszy dla nas wszystkich.

Gratulacje dla dziewczyn, przy których widzę nowe prezenty. Rośnijcie zdrowo😊😍

Trzymam kciuki za pozostałe testujące, dzisiaj i jutro🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 10:06

almost.there, avellana, Vergeet, Ivka, Darrika, Pacynka, Pogubiona, Kłębuszek, kitka_, Sreberko, DreamBee, Olo323, Slava lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • avellana Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    I testujesz już jutro? Też byłam pierwotnie zapisana na wigilię ale się zdygalam i przełożyłam na 28. 14/15dpo. Nie wiem czy wytrzymam do tego czasu 🤪

Taaak, jestem zapisana na jutro i chyba zatestuję tylko dla spokojnej głowy w wigilę, żeby o tym nie rozmyślać, bo dziś rano też pojawiło się lekkie plamienie, raczej cykl stracony 🫣

aglo, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • Belia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    avellana wrote:
    Taaak, jestem zapisana na jutro i chyba zatestuję tylko dla spokojnej głowy w wigilę, żeby o tym nie rozmyślać, bo dziś rano też pojawiło się lekkie plamienie, raczej cykl stracony 🫣
    Powodzenia w takim razie 🤞

avellana lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • avellana Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Powodzenia w takim razie 🤞

Dzięki i wzajemnie!
    Widziałam że jeszcze jedna z dziewczyn miała owulkę w tym samym czasie co my, której z nas musi pyknąć, nie ma bata 🤞🏻

Justa28, Loraa, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 😅 już jesteśmy w domu ale deszcz pada, dobrze że jeszcze się mieści w wózku to wsiadł i jakoś sprawnie poszło 😆

Loraa, Belia, Pogubiona, almost.there, DreamBee, Sreberko lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża
    2020.11 - syn <3 (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
    Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml

Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨‍⚕️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie biało ❄️.
    Odstawiam dupka i zaczynam kolejny cykl stymulowany.
    Niby się spodziewałam mocno ale i tak przykro.

Tulę 🫂🫂🫂 co miesiąc niby wiemy, że może się nie udać, a jednak do samego końca się łudzimy :(

Pogubiona lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 blachy pasztecików zrobione, 4 się piecze, teraz biorę się za drugi farsz, kapustka z pieczarkami a nie gryzbami, żeby mloda też mogła jeść 😁 już mnie plecy i jogj bolą, ale nie ma bata, jedziemy z koksem, musi być jeszcze czas na zrobienie kul czekoladowych do mleka z kakao i piankami, już wiem jak nie roztemperować czekolady więc w końcu się udadzą ❤️

Loraa, Pogubiona, almost.there, kitka_, Kaliope, DreamBee, Sreberko, Slava lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Belia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja 3 blachy pasztecików zrobione, 4 się piecze, teraz biorę się za drugi farsz, kapustka z pieczarkami a nie gryzbami, żeby mloda też mogła jeść 😁 już mnie plecy i jogj bolą, ale nie ma bata, jedziemy z koksem, musi być jeszcze czas na zrobienie kul czekoladowych do mleka z kakao i piankami, już wiem jak nie roztemperować czekolady więc w końcu się udadzą ❤️
    Jezus Darrika aż zazdroszczę zapału. Ja się pomału biorę za barszcz ale najpierw zaliczyłam spacer z pieskiem. Mamy piękne, niebieskie niebo. Pogoda idealna. W sumie jestem w gościach więc jako tako roboty nie mam ale zobowiązałam się do barszczu i ryby więc zaczynam działania. Miłego dnia! I czekam tu na jakieś 🎁🎁🎁

Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

No ja tak samo zazdroszczę zapału. Ja nie robię nic na święta oprócz pierniczków i babeczek 😅

Darrika, Pogubiona, DreamBee lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️

• Darrika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Jezus Darrika aż zazdroszczę zapału. Ja się pomału biorę za barszcz ale najpierw zaliczyłam spacer z pieskiem. Mamy piękne, niebieskie niebo. Pogoda idealna. W sumie jestem w gościach więc jako tako roboty nie mam ale zobowiązałam się do barszczu i ryby więc zaczynam działania. Miłego dnia! I czekam tu na jakieś 🎁🎁🎁

Ja za to zazdroszczę pogody, u mnie szaroburo, aż muszę mieć światło w kuchni włączone. :/ ja też w sumie w gościach jestem i wigilię i pierwsze święto, drugie mamy luz bluz lenia, ale no my się zawsze umawiamy, że każdy coś zrobi, żeby rodzice mieli mniej pracy, bo swoje lata i choroby mają. Ogólnie paszteciki to sporo roboty bo farsz, lepienie potem, smarowanie jajkiem, ale są warte każdej minuty w kuchni spędzonej, kocham je😍 wczoraj bigosik zrobiłam bo miałam ochotę i zostało mi kapusty kiszonej to żeby się nie marnowało, jakoś na święta zawsze mam trochę tego zapału, plus pozwala mi trochę zapomnieć ten wir o staraniach, w ogóle mam jakiś taki luz, nie zależy mi w tym cyklu co będzie to będzie, to będzie też pierwszy cykl, gdzie nie zamierzam testować orzed ani w dniu @, jedynie jak się spóźni i czuje jakiś taki spokój dzięki temu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 11:22

aglo, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie jesteście w gościach to macie większy luz, ja robię święta u siebie więc też latam jak Darrika. Jedyny plus, że w domu mam siostry, które pomagają a część jedzonka dowiezie babcia. :D Ale na dzisiaj plany też bogate. Pranie krzeseł, pieczenie ciasta, gotowanie kompotu, pewnie skończy się na tym, że to ja umyję wielki balkon bo stary do tej pory tego nie zrobił, jeszcze muszę zlew w kuchni zaimpregnować, prysznic umyć. :D Wieczorem pewnie będę pomagała kroić sałatkę śledziową i kręcić gołąbki.
    A to i tak mało, gros rzeczy zrobiłyśmy w weekend. :D No i na jutro sporo gotowania. A śniegu ni ma i nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 11:31

Darrika, DreamBee, kitka_, Nayeli, Siasi lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • AnMiPe Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wy wszystkie jesteście w gościach to macie większy luz, ja robię święta u siebie więc też latam jak Darrika.

Ooo witam w klubie, ja też robię u siebie dla 8 osób i dodatkowo sama robię 12 dań. Wszystko dzisiaj po pracy dopiero na świeżo :D

DreamBee, siesiepy, kitka_ lubią tę wiadomość

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, hashi?
    💠 06.2023 wycięcie mięśniaka 5x7cm
    💊Fertisim, omega3, wit.D
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tulę za biele.

W mojej głowie święta. Ja co prawda wyjeżdżam, ale... wczoraj dwa świąteczne ciasta zrobiłam. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców i będę robić bezy. Jutro pierogi, napoje, sałatka, łosoś w cieście francuskim. Wczoraj kupowałam picie i wino. W ogóle nie myślę o staraniach i niepłodności, mam głowę zbyt zajętą. :D

almost.there, Belia, PaulinKA, DreamBee, avellana, Darrika, kitka_ lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się to czyta o przygotowaniach Waszych ♥️ ja dziś dwa ciasta, wczoraj zrobiłam u mamy jeszcze blok, bo moja przyjaciółka do nas na święta zawsze całe przyjeżdża i mnie poprosiła czy też może być 😁 a tak to każdy coś, ja ciasta ona paszteciki sałatka, babcia pierogi a mama sałatka i rybka po grecku plus jakieś mięso na pierwszy dzień świąt i każdy po trochu więc się nie zajeżdża i te przygotowania są miłe ♥️ a porobiłyśmy wczoraj u mamy, bo ona dziś w pracy jeszcze cały dzień to nie byłoby jak, jutro uszka na świeżo i barszczyk z soku z buraków swojskiego, więc też raz dwa ☺️ w tym roku w ogóle się losowaliśmy na prezenty, żeby nie wymyślać dla każdego prezentu na siłę i żeby każdy zrobił jeden porządny i każdy musiał napisać list do Mikołaja i wymienić 3-5 rzeczy, które by potrzebował i można było skorzystać z tej listy prezentów 😁 powiem Wam, że prawie wcale ostatnio nie myślę o tych staraniach i taki spokój mam w sobie ♥️

DreamBee, Darrika, kitka_ lubią tę wiadomość

• aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że u mnie inna sytuacja ale też przez to że święta za pasem nie mam czasu sie zamartwiać, jakoś pewnie szybciej przelecą te 2 tygodnie do wizyty

almost.there, DreamBee, avellana, Darrika lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️

• Idawoll Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki bety, niestety wynik to tylko 72, przyrost 28%

17.12.2024 ⏸️
    18.12.2024 bHcg 9,86 prog 6.6882 ng/mL
    20.12.2024 bHcg 49,51 (466.7%) prog 9.42
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Przykro mi ☹️

• Belia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Ida bardzo mi przykro 😔🫂

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ