Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam jeszcze jedno, ostanie pytanie w tym starym roku, u mnie dziś 7 DC a czuję już dziwnie jajniki i momentami ból, skórcze macicy jak na okres. Miała któraś z Was tak?👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
4 cs 🤞🍀
17.01.2025🩺
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Jak coś udało mi sie i właśnie wątek styczniowy został otwarty 🎉
brilka, Deyansu, DreamBee, Slava, kitka_, Darrika, Pogubiona, PaulinKA, AnitaK lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice w lutym - czekanie❓️
🔹️wizyta u drugiego ginekologa koniec stycznia (opinia drugiego ginekologa)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
@Deyansu, pozdrawiam Cię najmocniej, jak się da i z całego serca życzę, żeby było dobrze 🫶
I dla wszystkich Was (i nas) - niech 2025 będzie pełen cudów, spełnienia i zdrowia. Wierzę, że będzie dobry ❤️
Ściskam Was mocno i do zobaczenia na styczniowym.
@siesiepy ❤️ dzięki za grudzień. Ja jako czytacz głównie, o ile w ogóle, ale i tak dobrze móc tu zajrzeć.
Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌ -
@siesiepy dziękuję Ci za grudzień ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 14:17
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice w lutym - czekanie❓️
🔹️wizyta u drugiego ginekologa koniec stycznia (opinia drugiego ginekologa)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
@Deyansu i @Liliowa niesmialo gratuluje i trzymam bardzo mocno kciuki zeby beta poszybiwala w gore 🤞
@siesiepy bardzo Ci dziekuje za ten watek. Byl to moj pierwszy watek z wpisywaniem na testowanie i oby styczniowy byl juz tym ostatnim. Dziekuje za cala Twoja i Wasza wiedze, naprawde jestescie niezastapione.
Wszystko czego chce Wam zyczyc w tym nowym roku juz zostalo napisane. Niech te trudy i niepowodzenia zostana juz za nami, a 2025 bedzie dla kazdej z nas szczesliwy ❤️
@ellevv powodzenia w prowadzeniu watku i obys nam wszystkim przyniosla szczescie 😊Deyansu, ellevv, DreamBee lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
@Deyansu @Liliowa oby to był dobry start w Nowy Rok pod wszystkimi możliwymi względami! 🤩 Nieśmiało gratuluję! 🫣
Deyansu lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
🔜histopatologia polipa i CD138
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
AnMiPe wrote:@BuBu doturlaj się tam jeszcze troszeczkę, efekt końcowy jest tego wart! Mocno trzymam za Ciebie kciuki ❤️
@siesiepy też uważam, że 2024 był do dupy, ale ja nie lubię parzystych, we wszystkich spotkało mnie sporo smutku. Mimo wszystko dzięki za poprowadzenie wątku i stanie na straży 🥰34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Hejo, melduję biel. Miałam mega nadzieję, bo dziś 29dc, a u mnie cykle 28 dni plus z 2-3 dni plamienie przed, a tu cisza. No ale niestety…
Chciałabym wam życzyć wszystkiego dobrego w nowym roku. Tym którym się udało - mega nudnych ciąż. Tym, które walczą - żebyście się doczekały swojego cudu ❤️DreamBee, aglo lubią tę wiadomość
21 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Wszystkiego dobrego dziewczyny w nowym roku. By przyniósł on nową energię, która zaowocuje i przyniesie tak bardzo wyczekane cuda.
Deyansu, DreamBee, aglo, Slava, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(po 1 antybiotykoterapii, w trakcie diety low fodmap)
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk -
Deyansu wrote:Mi tylko życzcie zdrowia i żeby te 7 miU na pokładzie walczyło :>
Buziaki
Co za wspaniała wiadomość! Ja tam Ci gratuluję i wierzę w kropka i w Twoje pozytywne nastawienie 🪄🥳
Jak alko odpada to pozwól sobie dzisiaj być pijana szczęściem, kto Ci zabroni ❤️Deyansu, Ona_39, Ona_39 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
Liliowa wrote:U mnie bhcg 17 jeszcz3 tylko zbadam przyrost za dwa dni , ech nie wierze w to , bo od lipca sie staralismy i na zadnym tescie zadnej kreski nie bylo(poza tymi testqmi po poronieniu)
Deyansu lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
Hej 🙂
Niestety od kilku dni nie czytałam forum i już nie nadrobię, bo dzisiaj cały dzień w kuchni szykuję sylwestra dla Męża. Piernik właśnie się upiekł, zaraz będą ciasteczka owsiane, farsz na pierogi zrobiony i jeszcze czeka mnie rosół. Wymyśliłam sobie chyba drugie święta, ale za to takie we dwoje ❤
Wczoraj na monitoringu dowiedziałam się że owulacja była, kiedy to nie wiem, bo odpuściłam testy i temperaturę przez święta, wolałam się wyspać, a starać się i tak nie mogliśmy, bo zaraz histero. Oby mnie tylko okres nie zaskoczył, bo chcę mieć to już za sobą.
Na koniec, chciałam Wam wszystkim podziękować, że ten wątek jak i poprzednie, bo dzięki Wam dużo się nauczyłam, wiem co lekarze do mnie mówią, rozumiem trochę więcej i wiem o co ich pytać. Jestem za to ogromnie wdzięczna. Trzymam kciuki za te którym się udało i za te które czekają na swój cud. Wierzę, że każdej z nas się uda.
Ten rok, w moim odczuciu był naprawdę zjebany. Ale od kilku dni czuje wewnętrzny spokój, dlatego ze się kończy i dlatego, że w końcu czuję, że los się do mnie uśmiechnie i następny będzie lepszy.
Życzę Wam nie tylko upragnionych bobasków, ale i przede wszystkim zdrowia i wewnętrznego spokoju.
Dzięki jeszcze raz i do zobaczenia w kolejnym wątku! 🥳🍾🥳Deyansu, Slava, DreamBee lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
4cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 26,6 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ 03.01. histeroskopia -
@siesiepy dzięki, że się podjęłaś prowadzenia wątku. Wierzę, że dobre dni w końcu cię spotkają. Wszystkiego dobrego ❤️👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️ 05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi -
@Deyansu to życzę Tobie tego, żeby kropek był waleczny po Tobie i został z Tobą na najbliższe 9 miesięcy i aby Nowy Rok wynagrodził z nawiązką wszelkie trudności z 2024
@siesiepy dziękuję za prowadzenie, dobrze potrafisz sprowadzić na ziemię i masz chłodna głowę, nadal czekam na tytuł tej książki co polecałaś 😉
Wszystkiego najlepszego w 2025, oby był szczęśliwszy niż obecny i spełnił Wasze marzeniaOna_39, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Dziewczyny,
Na tym wątku żegnam się z Wami nietypowo, bo chciałam dziś (25 dc, nie wiem ile po owulacji), po prostu sprawdzić, czy mogę pić....
Nie gratulujcie mi jeszcze, to może być kolejny biochem, bo why not? Nie piszę nawet do lekarza. Jak będzie przyrost dobry 2 stycznia (plus progesteron, bo i tak będę badać), to napiszę SMS, a i tak idę do Dr na 8 stycznia Mam te diagnozy, które mam i 38 lat na karku. Tu wszystko może się zjebać, choćby i jeszcze dziś, ot tak. Ale cieszę się, że mój organizm widzi coś, że są próby, że nie jestem zupełnie "nieprzepustowa".
Dziś od rana beczałam, bo sama na siebie nagadywałam, że jestem głupia, dlaczego sobie to robię, że lecę do alabu, ale byłam twarda, chciałam wiedzieć. I wzięłam do pracy ze sobą luteinę 50 (w duchu złorzecząc sobie, że się debilka nakręcam), właśnie wzięłam 2 tabletki i nadal płaczę.
Bo nawet jeśli to biochem, do którego gadałam już od kilku dni, żeby jeśli tam jest, to żeby walczył, to dziś wszyscy się raczej dowiedzą w rodzinie. Bo miałam ostro chlać (jak na mnie, czyli: szampan, a Tata ma przynieść wiśniówkę). Nie żałuję, że będę bez alko.... bo ja niemal nie piję, tylko tego, że chciałam raczej mieć to w tajemnicy. Tylko mój Mąż wie.
Bo oprócz tego snu ostatnio, było mi strasznie zimno, jestem zmarzluchem, ale nie takim, żeby w polarze i swetrze i skarpetkach spać przy 20 st. Brzuch mnie coś bolał, choć zrzucałam to na gastrofazę po świętach (kapusta, kapusta i jeszcze więcej kapusty), kilka razy dźgały mnie jajniki..
I dziś kilka osób tak mi dziwnie życzyło, że czy z alko czy bez alko żebym się dobrze bawiła. Obcy ludzi, klienci. I na dziś odmówił mi masażu fizjo... a to jest tecar, zakazany w ciąży.
Dziewczyny, Siesiepy szczególnie - dużo zdrowia, spokoju i nadziei-mimo-wszystko w Nowym Roku. Nie będę Wam życzyć, żeby Was nie przeorał, bo i tak to zrobi, bo takie życie. Jak nie urok to sraczka. Ale żebyście umiały przetrwać wszystko, wyciągnąć lekcje, tam gdzie można i nadal robić swoje. Żeby i tak było pięknie. Dla mnie ten rok był bardzo ciężki, nadal jest. Ale wyniosłam z niego ogrom lekcji, wiedzy.... Ściskam Was wszystkie mocno.
Mi tylko życzcie zdrowia i żeby te 7 miU na pokładzie walczyło :>
Buziaki
Kochana, zakręciły mi się łzy na widok Twojego posta. Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko toczyło się zgodnie z Twoimi pragnieniami ❤️
Kochanej Reszcie też (wyszczególniam Was w sercu). Wierzę, że Wam się uda. Nie traćcie wiary.Slava, Darrika, Tarisal, Płotka, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, od ponad tygodnia się nie odezwałam bo potrzebowałam trochę dystansu od forum. Chociaż przyznaję że czasem zaglądałam i lajkowałam bo byłam ciekawa kto jeszcze w tym roku zobaczy ⏸️. O powodach na razie nie piszę, może w nowym wątku. Na razie chciałam się dołączyć do życzeń - wiadomo czego życzę każdej z Was 😉 ale oprócz tego dużo spokoju, pozytywnych zdarzeń tak ogólnie w życiu niekoniecznie związanych z 🤰🏻i też rozwijania pasji żeby głowa miała odskocznię. Wszystkiego naj ❤️🥂
Slava, Darrika, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Tarisal wrote:@Deyansu to życzę Tobie tego, żeby kropek był waleczny po Tobie i został z Tobą na najbliższe 9 miesięcy i aby Nowy Rok wynagrodził z nawiązką wszelkie trudności z 2024
@siesiepy dziękuję za prowadzenie, dobrze potrafisz sprowadzić na ziemię i masz chłodna głowę, nadal czekam na tytuł tej książki co polecałaś 😉
Wszystkiego najlepszego w 2025, oby był szczęśliwszy niż obecny i spełnił Wasze marzeniawalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
hej dziewczyny!
ja trochę przespałam ostatnie dwa dni forum, gratuluję kresek ⏸️ i tulę za biele ❄️ i za małpy 🐒.
Ciasto na Sylwestra prawie zrobione, tylko jeszcze udekorować (robię wuzetkę, mąż - obcokrajowiec - wybrał po zdjęciach, mówiłam mu, że ciasto prlu).
Szampan zero zakupiony, oboje nie pijemy od paru miesięcy, bo chcemy być fit 😄
A głowa mnie dziś trochę boli, więc cieszę się, że alko 'nie muszę' pić. Sylwester spędzamy u teściów 😉
Wszystkim Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku i 'widzimy się' na nowym wątku 😘
Oby Nowy Rok przyniósł nam wszystkim upragnione dwie kreseczki ⏸️🍀🌱Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔 -
Dzięki Siesiepy za prowadzenie wątku 💖💪🏻
Paluszek007, Pogubiona, cysterka95 lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥