Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Paluszek007 wrote:Racja smec smec... Miło się czyta.
Obym ja była w podobnej sytuacji bo planuje robić 4+4 a potem 5+1
Gratulacje
Dzięki będzie dobrze spójrz na moje wyniki bety w zeszłym tygodniu. Trzymam kciuki za Ciebie i kropka
mi już wychodzi termin na 1 września, licze ze spotkamy się na fioletowej stronie we wrześniowym wątku.
Ogólnie to odetchnęłam już i jestem spokojniejsza to na pewno na plus 😅Paluszek007 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
Nisza w bliźnie po cc🌚
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml 🚀
Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨⚕️ -
siesiepy wrote:U mnie dzisiaj biel więc wyłamię się jutro z grupy pozytywów na pewno.
Po co ta beta, już mogłaś iść na USG. 😅
Umknął mi Twój wpis dziś i zobaczyłam ❄️ dopiero wchodząc na spis. Bardzo mocno przytulam 🫂🫂🫂 szczególnie, że widzę po wpisach i nowym profilowym, że końcówka roku nie jest dla Ciebie wesoła.
Chociaż trzymam kciuki wciąż - póki nie ma 🩸 jest nadzieja 🤞Cel95 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej
Pogubiona, aglo, Belia, hakorośl, Księgowa, Płotka, Suzie, almost.there, Loraa, Slava, Pdes, Sosenka93, Pacynka, Chochlik12, Ann35, DreamBee, Anka96, Idawoll, Pustynia, Nayeli, Darrika, Wojcinka, onalola, Kaliope, Olisska, Lisik, Justa28, Deyansu, Siasi, AnitaK lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice w lutym - czekanie❓️
🔹️wizyta u drugiego ginekologa koniec stycznia (opinia drugiego ginekologa)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dziewczyny,muszę się z Wami podzielić niesamowitą dla mnie historią mojej znajomej- dziś wstawiła post ,nie jest to jakaś bliska koleżanka,ale jak to przeczytałam to sobie jakoś tak pomyślałam,że naprawdę na wszystkie przyjdzie czas i czasem niemożliwe staje się możliwym :
Dziś chyba jeden z ważniejszych postów dla mnie.
Zbliża się koniec roku , a dla mnie to jednocześnie zakończenie pewnego etapu mojego życia , a to zdjęcie jest jego idealnym podsumowaniem . Trwał 8 długich lat . 8 lat walki o to aby móc tulić małego szkraba , aby móc cieszyć się z każdego spojrzenia mojego syna.
3 poronienia, mnóstwo łez , tysiące testów ciążowych, strach , niepewność. To tylko kilka słów opisujących 8 lat niepłodności.
Gdy lekarze na początku tego roku dawali nam 2% szans na naturalną ciążę - odpuściłam. Nie miałam siły na kolejną walkę , kolejne badania , wizyty. Mimo tego że bardzo wierzyłam że zostanę mamą , wtedy ta moja wiara podupadła.
Wiedziałam jak ciężka jest walka z wrogiem zwanym niepłodnością, przecież już to przerabiałam. Byłam w tym miejscu kilka razy i każdy z nich kończył się niepowodzeniem. Jednak Ktoś tam na górze czuwał nam nami i postanowił przerwać złą passę i ofiarować nam w najmniej spodziewanym momencie naszego życia ta małą istotkę , bez walki , bez badań , bez stresu , bez miliona testów..i tak oto….
…3.12.2024 wygrałam najważniejszą walkę w swoim życiu,wygrałam z niepłodnością ! 🩵
Ponad 260 zastrzyków wykonywanych sumiennie każdego dnia, bez względu na okoliczności,miejsce czy samopoczucie , mnóstwo leków i nadziei na to że tym razem uda nam się pokonać wroga 💪 każdy z nich przybliżał Nas do poznania miłości Naszego życia .
#zastrzykmiłości każdy był wart tego abyś Pojawił się na Świecie Synku ! 🩵♥️🥹Belia, Ona_39, DreamBee, Nadziejka , Darrika, Wojcinka, Slava, Cel95, Lisik, Deyansu, Mardotka lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪FSH 6.98 mIU/ml
LH 5.9 mIU/ml
Progesteron 0.9 ng/ml
Estradiol 42.8 pg/ml
AMH 0.81 -
Aandzela, nie wiem czy wiesz, ale to nasza forumowa kolezanka. 😊
a_aandzela lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Zaczyna mi się dziś 🐒, więc wychodzi na to że w nowy rok zaczynam stymulację Clo. Mam nadzieję, że w tym przypadku nie sprawdzi się powiedzenie „jaki nowy rok taki cały rok” i nie będę cały rok szprycować się hormonami 🤪
Czy ma to jakieś znaczenie, czy będę go brać rano czy wieczorem?Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo -
Witam się kawką ☕ i melduję biel na teście...
Z monitoringu cyklu wynika, że dziś może być między 8 a 10 dpo więc jeszcze teoretycznie wszystko może się zdarzyć...
Niemniej, jedno jest pewne - w dzisiejszą sylwestrową noc mogę wypić za to, żeby 2025 okazał się dla nas łaskawszy i dał nam wreszcie urzeczywistnić nasze długooczekiwane i upragnione marzenia o macierzyństwie 🤰🎁 🙏
Bawcie się dziś dobrze Kochane! Odłużcie zmartwienia daleko w kąt i wejdzie w ten Nowy Rok z nową nadzieją i wiarą, że wreszcie ten cud, o którym tak długo marzycie, ziści się 💞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 05:47
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Melduję okres 😞🥺 jeszcze wczoraj odrobinę łudziłam sie, że to plamienie, ale w nocy się rozkręciło, więc już bez złudzeń… W kijowym nastroju kończę ten rok, a jeszcze zaraz zaczynam pracę. Najchętniej schowałabym się pod koc i przespała w samotności ten dzień. Oby od jutra wjechała nowa energia..
Trzymam kciuki za resztę testujących, dajcie czadu dziewczyny 💪💪💪🎁🎁🎁🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Odnośnie tej historii, to takie rzeczy trzeba mówić głośno! Jest tyle kobiet, które się poddają, ale moim zdaniem, póki nikt nie przekreśla szans i jasno nie powie, że to niemożliwe to trzeba próbować.
Ja chyba w tym momencie poruszę temat stresu. Już słyszałam wiele takich przypadków, że dziewczyny nie mogły zajść w ciążę, albo miały zatrzymane cykle niewiadomo dlaczego. Wydaje mi się, że jestem dowodem na to że stres ma duży wpływ na efekty, nawet jeśli nie jesteśmy tego świadomi 😓
Mój rok był jak się okazuje dość stresujący. Tak naprawdę od maja do listopada zatrzymał się cykl i nie wrócił. W lipcu zdałam mgr, w listopadzie państwowe uprawienia i nagle w dniu kiedy zdałam mój cykl się wyregulował!
Wydawało mi się, że podchodzę do tych egzaminów w miarę spokojnie, ale dopiero jak już wszystko miałam z głowy to się odblokowałam, chcoiaz nie byłam jakaś chodząca kupka nerwów i nie traktowałam tego jako przyczyny problemów. Może tutaj trzeba spojrzeć głębiej w takich przypadkach.PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
Nadziejka wrote:Odnośnie tej historii, to takie rzeczy trzeba mówić głośno! Jest tyle kobiet, które się poddają, ale moim zdaniem, póki nikt nie przekreśla szans i jasno nie powie, że to niemożliwe to trzeba próbować.
Ja chyba w tym momencie poruszę temat stresu. Już słyszałam wiele takich przypadków, że dziewczyny nie mogły zajść w ciążę, albo miały zatrzymane cykle niewiadomo dlaczego. Wydaje mi się, że jestem dowodem na to że stres ma duży wpływ na efekty, nawet jeśli nie jesteśmy tego świadomi 😓
Mój rok był jak się okazuje dość stresujący. Tak naprawdę od maja do listopada zatrzymał się cykl i nie wrócił. W lipcu zdałam mgr, w listopadzie państwowe uprawienia i nagle w dniu kiedy zdałam mój cykl się wyregulował!
Wydawało mi się, że podchodzę do tych egzaminów w miarę spokojnie, ale dopiero jak już wszystko miałam z głowy to się odblokowałam, chcoiaz nie byłam jakaś chodząca kupka nerwów i nie traktowałam tego jako przyczyny problemów. Może tutaj trzeba spojrzeć głębiej w takich przypadkach.
Zgadzam się. Widzę to bardzo mocno po sobie, przeszłam przez turbo problemy ze zdrowiem najbliższych, a po śmierci taty już całkowicie jestem na to wyczulona. Ba, okazało się, że moje rodzeństwo choruje na to samo co on. Każde zabranie karetką, utrata przytomności czy zabiegi odbija się na mnie ogromnie. Co więcej, miałam nawet niefajną sytuację w pracy, gdzie aż poszły łzy, a tego samego dnia wywołało to u mnie okres po 24 dniach cyklu. Stres nas niestety zjada w wielu aspektach. Tylko co począć?
Z tym przekreślaniem szans i mówieniu przez lekarzy, że się nie uda też bywa różnie. Jestem osobą wierzącą i chcę wierzyć, że to takie małe cuda. Znam parę, która do 40. próbowała, lekarze ich skreślili. Zaadoptowali maleństwo, a rok później powitali na świecie bliźniaki, naturalnie, bez żadnej pomocy medycznej.
Także dziewczyny - skoro Nowy Rok, to mam cichą nadzieję, że nowa pula małych cudów. Wiem, że ten największy, którego wszystkie pragniemy dla jednych będzie bardziej, lub mniej osiągalny, szybciej lub dużo później i każda z nas chce szybko, zdrowo i od razu, ale ja będę nam życzyć cierpliwości i jak najmniej tych stresujących sytuacji. A jak już będą, to jeszcze więcej siły. ❤️Nadziejka , Marcia03, Pogubiona lubią tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
Hejka, u mnie ❄️ także czekam na miesiączkę.
Trzymam kciuki za resztę oczywiście! Dużo nas dziś więc którejś się musi udać)
Ja się zbieram by ruszyć na sylwestrowy zachód słońca z mężem w gorach😍 a potem planujemy włączyć tv i przywitać nowy rok w swoim gronie♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
karczoch321 wrote:Melduję okres 😞🥺 jeszcze wczoraj odrobinę łudziłam sie, że to plamienie, ale w nocy się rozkręciło, więc już bez złudzeń… W kijowym nastroju kończę ten rok, a jeszcze zaraz zaczynam pracę. Najchętniej schowałabym się pod koc i przespała w samotności ten dzień. Oby od jutra wjechała nowa energia..
Trzymam kciuki za resztę testujących, dajcie czadu dziewczyny 💪💪💪🎁🎁🎁
O niee! Wszystkie okoliczności niesprzyjające... ale spróbuj pomyśleć w ten sposób, że to co złe zdarzyło się jeszcze w tym Roku a jutro może być lepiej i tego Ci życzę, żeby wszystko się poukładało po Twojej myśli! tulę Cię mocno❤️karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Melduję biel ❄️
Dziś 12dpo. Jeżeli wczoraj beta wyszła <2,3, prog 13 (mimo brania 200 mg progesteron besins) to jest sens jeszcze dziś znowu robić betę czy mogę spokojnie uznać już ten cykl jako nieudany i upić się z żalu w sylwestrową noc?
Dziś temp też spadła do 36,59.
Dajcie znać, bo nie wiem czy jest sens wybierać się do miasta.
-
Tulę Was za wszystkie biele Dziewczyny! Przyszły rok będzie lepszy, mocno w to wierzę
DreamBee lubi tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne. -
Dziewczyny tulę za biele 🫂🫂
Niezmiernie będę trzymac kciuki za te wszystkie owulacje świąteczne i za styczniowe kreski 😘DreamBee lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
Nisza w bliźnie po cc🌚
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml 🚀
Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨⚕️ -
U mnie troszke wtrazniejsza kreska niz wczoraj, ide zaraz na bete , mam nadzieje ze labolatorium otwarte bedzie w sylwestra,https://zapodaj.net/plik-q6vujYrJ1v
AnMiPe, DreamBee, karczoch321, Ann35, Księgowa, Belia, aglo, ellevv, Deyansu, Ala1118, Kaliope, Paluszek007, Pacynka, Slava, Idawoll, Siasi, Wojcinka lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Dziewczyny, dziękuję Wam za grudzień. Gratuluję prezencików, a tym które ciągle czekają życzę powodzenia i trzymam kciuki. Wątki miesięczne nie są dla mnie niestety. Zaczynamy leczenie z pomocą medyczną, także uciekam na inne wątki. Będę do Was zaglądać. 🤞
Siesiepku - Dziękuję za poprowadzenie wątku i "widzimy się" na dinusiach 🐱🐉DreamBee, almost.there, Darrika, Ilka96, Lisik, Belia, Nayeli, aglo, ellevv, Kaliope, siesiepy lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 10.01.2025 konsultacja w innej klinice
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy" -
Ja również życzę Wam spełnienia marzeń w Nowym Roku, ale podobnie jak Aurora, nie będę się zapisywać w nowym wątku. Trochę mnie jednak przytłaczają miesięczne, ale będę zaglądać i w razie czego służyć radą ☺️ Powodzenia!
Skarpeciaku, lov you, Niszczycielu dobrej zabawy ❣️DreamBee, Aurora13, Darrika, Nayeli, aglo, Justa28, ellevv, Kaliope, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
dailydamn wrote:Melduję biel ❄️
Dziś 12dpo. Jeżeli wczoraj beta wyszła <2,3, prog 13 (mimo brania 200 mg progesteron besins) to jest sens jeszcze dziś znowu robić betę czy mogę spokojnie uznać już ten cykl jako nieudany i upić się z żalu w sylwestrową noc?
Dziś temp też spadła do 36,59.
Dajcie znać, bo nie wiem czy jest sens wybierać się do miasta.
Tulę za biel 🫂 i myślę, że skoro wczoraj beta ujemną, dzisiaj biel, 12 dpo, temperatura spadła to możesz dzisiaj się upic dwoli, bo nawet jeśli dojdzie dzisiaj do zagnieżdżenia późnego, to i tak ten alkohol nic nie zaszkodzi 🤷♀️dailydamn, aglo lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
To ja przy okazji też życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń w kolejnym roku, jakieby one nie były. Mimo, że dla wielu z nas ten rok nie był taki, jaki chciałyśmy, niech nas to nie powstrzymuje z wejściem w nowy rok z kolejną porcją nadziei na szczęście ❤️🤞
AnMiPe, aglo, almost.there, Marcia03, Justa28, Deyansu, Kaliope, Pacynka, Idawoll, Slava, DreamBee, Tarisal, cysterka95 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️