Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora, nie wiem jak u mnie wyglądała kwestia estradiolu bo nie robiłam ani razu ale pęcherzyki wolno rosły na USG, przyrost miały poniżej normy. Mam nadzieję, że na wizycie słyszałaś dobre wieści 🤞🏻
Iskiereczko, czy myślałaś o tym żeby zadzwonić do kliniki czy wolisz czekać na telefon?
Loraa 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Niestety przetrwał tylko jeden. Wiem, że ostatnio marzyłam chociaż o 1, ale na ten moment ciężko jest mi się ucieszyć. Bo były trzy. Boję się tej presji przy transferze, że to jest jedyna szansaStarania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️ -
Iskiereczka00 wrote:Niestety przetrwał tylko jeden. Wiem, że ostatnio marzyłam chociaż o 1, ale na ten moment ciężko jest mi się ucieszyć. Bo były trzy. Boję się tej presji przy transferze, że to jest jedyna szansa
Carrie12 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Wiem Lorcia, ale jednocześnie tu i teraz czuję ogromny ból i stratę po tych dwóch 💔 może to dziwnie zabrzmi, ale trochę je zdążyłam pokochać przez te dniStarania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️ -
Iskiereczko, przytulam cie, wierzę że choć cieszysz się, że jest jeden to jednocześnie czujesz żal, że pozostałym dwóm się nie udało 🫂 Natomiast nawet jeden to krok dalej niż byliście, dużo było na forum pięknych historii o jednym szczęśliwym transferze 🍀Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Iskiereczko, zgadzam się z dziewczynami. W tej chwili pozwól sobie na wszystkie emocje i płacz, bo masz prawo czuć się rozczarowana i smutna. 😢 Trzymam kciuki za Twojego mrozaczka 🍀
Aurora 🤞🏻Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia -
Iskiereczko, rozumiem, że liczyliście na 3, ale może ten jeden da Wam szczęście, a później może jakiś naturals się trafi 😊 przytulam 😚
Aurora ✊🏻Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
czerwiec IUI ❌
wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️ -
Iskiereczko - rozumiem Twój smutek, ale ten jeden zarodeczek niech mimo wszystko wyleje miód na Twoje serduszko.
Jestem po wizycie, jestem spokojniejsza, mam 8 pęcherzyków - jeden ma 20 mm, ale reszta jest równa 12-14 mm. Rosną dość powoli, ale powiedziała mi Pani doktor, że to przez ten jeden duży, bo on hamuje inne. Największy poświęcamy i stymulujemy dalej. Dawki zostały te same, ale leków mam na następne nawet 6 dni stymulacji. W środę kolejna kontrola. To będzie długi tydzień i długa stymulacja.PaulinKA, siesiepy, brilka, Julia24, Motylek93, Loraa lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
Kariotypy ⏳
Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳ -
Iskiereczko rozumiem uczucia. 😥 jednak jesteście krok do przodu. Jest jedna iskiereczka, która może dać ten wyczekany cud. 💚
Aurora pewnie przeciągający sie proces jest obciążający ale mam nadzieję, że przyniesie dobre rezultaty. 💙Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Sikoreczkaaa wrote:Aurora pewnie przeciągający sie proces jest obciążający ale mam nadzieję, że przyniesie dobre rezultaty. 💙
Damy radę, mam l4 i mogę leżeć i odpoczywać, procedura jest najważniejsza teraz.PaulinKA, siesiepy, Julia24, brilka, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
Kariotypy ⏳
Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳ -
@Iskiereczko, przytulam Cię mocno:( wyplacz sie, wykrzycz, a potem wstań po raz kolejny z kolan i uwierz w tego jedynego wojownika tak jak my tu na forum będziemy w niego wierzyć ❤️🩹🫂🫶
@Aurora, kurcze pod kątem efektów zapowiada się bardzo dobrze!✊️ Szkoda ze będziesz sie męczyć w trakcie tego tygodnia no ale przeciez wytrzymasz i to , nie mam co do tego wątpliwości;) 💪masz szanse na jakies l4 czy nie bardzo?
Edit- doczytałam. Dobrze ze mozesz wypoczywać i sie nie forsować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 19:59
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
Dziewczyny a ja jako laik IVF mam pytanie do tych które przeszły stymulacje....
Jak to jest z np ćwiczeniami, ale tez seksem przed punkcja?
Zapewne jak wszystko puchnie i ciągnie, to nie ma chęci na jedno ani na drugie, ale co w sytuacji gdy czułabym się dobrze?
Można isc na siłownię na trening siłowy czy lepiej zostać przy jodze i rozciąganiu?
A seks? Maz ma ze tak powiem sam dbać o jakość nasienia czy to wszystko mozna robić w parze?🤭
Z racji ze za jakies 2 tygodnie ruszamy z tematem to wybaczcie ale mogą się pojawiać pytania z dupy 🤣 weszłam na chwile na wątek IVF ale tam jest za duży młyn... jakos chyba nie dla mnie...
Na razie zamówiłam bialeczko z takich stymulacyjnych must do ...cos jeszcze musze miec na uwadze?
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
PaulinKA wrote:Dziewczyny a ja jako laik IVF mam pytanie do tych które przeszły stymulacje....
Zapewne jak wszystko puchnie i ciągnie, to nie ma chęci na jedno ani na drugie, ale co w sytuacji gdy czułabym się dobrze?
Można isc na siłownię na trening siłowy czy lepiej zostać przy jodze i rozciąganiu?
A seks? Maz ma ze tak powiem sam dbać o jakość nasienia czy to wszystko mozna robić w parze?🤭
Z racji ze za jakies 2 tygodnie ruszamy z tematem to wybaczcie ale mogą się pojawiać pytania z dupy 🤣 weszłam na chwile na wątek IVF ale tam jest za duży młyn... jakos chyba nie dla mnie...
Na razie zamówiłam bialeczko z takich stymulacyjnych must do ...cos jeszcze musze miec na uwadze?
Ja w sumie nie pytałam o seks w klinice, ale tak jakoś się ułożyło, że 6 dni przed punkcją akurat się przydarzył xD Z tym, że ja się bardzo dobrze czułam na stymulacji - nie czułam żadnej różnicy. W ogóle nie czułam że cokolwiek biorę. A 5 dni przed punkcją były inne zabawy, co by zadbać o jakość nasienia. Myślałam, żeby potem coś podziałać na 3 dni przed ale jakoś nie wyszło. Nawet nie zerknęłam jeszcze na wyniki seminogramu z dnia punkcji (wcześniej mój mąż nasienie miał w normie, ale w dolnych granicach).PaulinKA lubi tę wiadomość
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Iskiereczko - trzymam mocno kciuki za zarodeczek
Już się pewnie wyrywa do mamy
Rozumiem, że chciałaś mieć więcej - ale może ten jeden jedyny zarodeczek da ciążę ?
Trzeba w to wierzyć !
Aurora - no to super wieści !Trzymam dalej kciuki !
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
PaulinKA wrote:Dziewczyny a ja jako laik IVF mam pytanie do tych które przeszły stymulacje....
Ja nie ćwicze wyczynowo ale chodziłam na spacery.Segzow nie uprawialiśmy bo baliśmy sie o pęcherze choć wiem, że w pierwszych dniach można potem raczej trzeba uważać. Ale inne formy bliskości wskazane żeby odświeżyć nasienie.
Nie nastawiaj się źle, że bedzie puchną, boleć , ciągnąć. Ja nie miałam nic z tych objawów jedynie większy brzuszek bo jestem szczupła i to było widać.
Dużo białka ja jeszcze kupiłam sobie elektrolity ale tu trzeba uważać na cukier ale dobre nawodnienie to podstawa. A pozatym dobre nastawienie i do przodu. ✊️💚PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
aszin wrote:PaulinKA, zadawaj dużo pytań, będę podglądać odpowiedzi „na zaś” 🤪
Jesli bedzie za duzo pytań w stylu - "czy mozna spac na brzuchu" , "czy mozna sie upić dla relaksu" "czy mozna jeść sushi" to walnijcie mnie w łeb 🤣🤭
@sikoreczko, na razie jestem nastawiona wrecz optymistycznie🤭 (troche tak jak w pierwszych miesiącach starań, że niby w ogóle czemu miałoby sie nie udać?) , ale wiem ze im bliżej rozpoczęcia tym więcej stresu bedzie sie pojawiać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 20:37
⏳️01.2024
🔜 IVF 🙏
Iskiereczka00 wrote:Wiem Lorcia, ale jednocześnie tu i teraz czuję ogromny ból i stratę po tych dwóch 💔 może to dziwnie zabrzmi, ale trochę je zdążyłam pokochać przez te dniwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
-
Aurora13 wrote:Iskiereczko - rozumiem Twój smutek, ale ten jeden zarodeczek niech mimo wszystko wyleje miód na Twoje serduszko.
Jestem po wizycie, jestem spokojniejsza, mam 8 pęcherzyków - jeden ma 20 mm, ale reszta jest równa 12-14 mm. Rosną dość powoli, ale powiedziała mi Pani doktor, że to przez ten jeden duży, bo on hamuje inne. Największy poświęcamy i stymulujemy dalej. Dawki zostały te same, ale leków mam na następne nawet 6 dni stymulacji. W środę kolejna kontrola. To będzie długi tydzień i długa stymulacja.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
-
PaulinKA wrote:Jesli bedzie za duzo pytań w stylu - "czy mozna spac na brzuchu" , "czy mozna sie upić dla relaksu" "czy mozna jeść sushi" to walnijcie mnie w łeb 🤣🤭
@sikoreczko, na razie jestem nastawiona wrecz optymistycznie🤭 (troche tak jak w pierwszych miesiącach starań, że niby w ogóle czemu miałoby sie nie udać?) , ale wiem ze im bliżej rozpoczęcia tym więcej stresu bedzie sie pojawiać...
Ja miałam to samo. Stymulacja to był bardzo dobry okres dla nas bo wreszcie coś sie działo. Czlowiek miał jakiś złudny wpływ na to co się dzieje. 😆 choć realnie nie miał żadnego. 😜PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć