X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 października, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Aszin, niestety musimy za wszystko płacić dopóki nie wykorzystamy wszystkich zarodków. Dopiero wtedy będziemy mogli skorzystać z refundacji. 😞
    Strasznie to niesprawiedliwe 😞 ale kurczę, byłam przekonana, że można transferować zarodki w ramach refundacji, nawet jak są z komercyjnej procedury.

Starania od 2023r.
    03.24 💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 1 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilgana, przykro mi z powodu męża 😞 Dużo zdrowia dla niego

Cukrzyk, to się dzieje ❤️

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • brilka Autorytet

Wysłany: 1 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Strasznie to niesprawiedliwe 😞 ale kurczę, byłam przekonana, że można transferować zarodki w ramach refundacji, nawet jak są z komercyjnej procedury.
    Można transferować tylko zarodki z procedur które były przed wejściem w życie refundacji, jak ktoś zaczął później to już nie może się podłączyć pod refundację. Już to przebolałam, ale jak się dowiedziałam że pieniądze pojawiły się tak szybko od naszej decyzji o komercyjnej procedurze (a miały być dopiero od stycznia) to trochę to przeżywałam.

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
    immunosupresja 💊
    15/10 - FET 🍀✨🙏🏻
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 1 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda - daj znać jak się czujesz na stymulacji? Jak Twoje jajeczka? Chyba że mi gdzieś umknęła informacja? 🍀

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕🦋 starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    AMH - 1.020
    3 x IUI ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
    Kariotypy ⏳
    Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 1 października, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze, od wczoraj dopiero jakieś większe kłucia i uczucie pełności, dziękuję, że pytasz 🙂
    Nie wiem na co się nastawiać, jutro będę może wiedzieć coś więcej po monicie. Jakieś 🫧 rosną, ale nierówno i dostałam większą dawkę Mensinormu, żeby te mniejsze przyspieszyły. Największa moja obawa to czy będzie chociaż kilka dojrzałych komórek, ale nie mam na to wpływu, więc staram się za dużo o tym nie myśleć. A jak u Ciebie? 😉

Iskiereczka00, Carrie12, Julia24 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌czerwiec IUI
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 1 października, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilgliana dużo zdrowia dla męża i jak najwięcej spokoju dla Was.

Brilka jestem w szoku, że się nie da przenieść kosztów na NFZ. W ogóle to, że te środki raz są, a raz nie ma, to też jest słabe. U nas w klinice dopiero mają być w przyszłym roku, a dla niektórych każdy miesiąc czy dwa robi różnicę.

Frajda, Aurora kciuki nieustannie zaciśnięte za piękne Jajcuszki ❤️

Loraa jak się masz po histero? Lekarz coś mówił?

Frajda lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34
    IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 1 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Czuję się dobrze, od wczoraj dopiero jakieś większe kłucia i uczucie pełności, dziękuję, że pytasz 🙂
    Nie wiem na co się nastawiać, jutro będę może wiedzieć coś więcej po monicie. Jakieś 🫧 rosną, ale nierówno i dostałam większą dawkę Mensinormu, żeby te mniejsze przyspieszyły. Największa moja obawa to czy będzie chociaż kilka dojrzałych komórek, ale nie mam na to wpływu, więc staram się za dużo o tym nie myśleć. A jak u Ciebie? 😉

To mi znowu zwiększali Gonal, bo za wolno rosły, a Mensinorm miałam dalej taką samą dawkę. Ja też jestem pełna obaw, bo ostatnio wyszło jak wyszło. Kiedy masz kolejną wizytę?

Ja wracam z kliniki w szoku. Dzisiaj sie okazało, że z 10 pęcherzyków mam już 8 gotowych do punkcji między 17, a 20 mm. Dwa mniej rokujące, właściwie ten co ma 25 mm nie rokuje, wiadomo, a drugi 16 mm to jeszcze może dojrzeje. Dziś o 19 mam wstrzyknąć Gonapeptyl i Ovitrelle, a w piątek o 7.00 mam zabieg punkcji. Jestem w szoku, że już są gotowe, skoro w pon były takie małe wszystkie, ale lekarz jest zadowolony, mówi, że ładnie podrosły i równo. Endometrium jest dobre do transferu, więc lekarz chce przeprowadzić świeży transfer jeśli będzie zarodek. Cieszę się, ale też jestem przerażona, bo boje się kolejnego rozczarowania.

Brilko - to, że nie można by było łączyć procedur jeszcze zrozumiem, ale dlaczego ma znaczenie to, czy zaczęłaś wcześniej czy później? Nie Twoja wina, że klinika nie miała środków i wzięłaś sprawy w swoje ręce. Jeśli pozwalają tym, co zaczęli przed programem zrobić transfery w programie, to tym co zaczęli w trakcie też powinni...

Emilgiana - dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla męża. najważniejsze, żeby doszedł do siebie.

AMH - 1.020
    3 x IUI ❌
    Kariotypy ⏳
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilgliana dużo zdrówka dla Was. 💚

Frajda pijesz drineczki z białkiem? :)

Aurora mocne kciuki za Ciebie. Pięknie jajca podrosły oby już teraz szło gładko. ✊️✊️✊️

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 1 października, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, wow, szybko poszło, nie spodziewałam się takiego zwrotu akcji 🤪 Trzymamy w takim razie kciuki za punkcję 🍀🍀

Pani w klinice mi tłumaczyła, że takie są zapisy programu 🤷🏻‍♀️

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
    immunosupresja 💊
    15/10 - FET 🍀✨🙏🏻
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 1 października, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie! Myślałam, że punkcja dopiero może w poniedziałek, że jeszcze będę miała kontrolę w piątek i badanie estradiolu. Przecież miały 12-14 mm w poniedziałek. A tu bam 🙈

AMH - 1.020
    3 x IUI ❌
    Kariotypy ⏳
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przepraszam, że tak wchodzę nieproszona na wątek, ale poszukując wskazówek na realną poprawę nasienia mojego męża, a konkretniej morfologii, moją uwagę zwróciła stopka Motylka93, a w zasadzie zmiana z 1 % na 14%!
    Czy możesz powiedzieć JAK tego dokonaliście?
    U nas przez pół roku suplementacji, ruchu, diety, luźnych gatek, zimnych pryszniców znacznie poprawiła się ilość (aktualnie 294 mln), koncentracja (98 mln) i ruch (45 %). Niestety morfologia z 2 % spadła nam na 0 %. Aktualnie jestem w trakcie czwartej stymulacji pod okiem Bociana, ale mamy myśleć co dalej po nowym roku. U męża LH i FSH szoruje po dnie, aktualnie zaczął przyjmować Clo.

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aurora, wow no zwrot niczym w filmie akcji!🔥🔥🔥 alez dalynczadu te twoje jajca!
    dziewczyno, jestes O KROK!✨️ twoje przerazenie jest totalnie zrozumiałe, ale moze uda ci sie pozwolić na ociupinke radości! Jestes juz tak blisko 🤩🤩🤩
    Będziesz pila koktajl z buraka?🤭

@cukrzyk, i u Ciebie zaraz transfer, no szok, ale sie dzieje na niedobitkach 🤭🍀✊️

@Frajda, kciuki za jajeczka! Niech biora przykład z aurorki🤪🥰

Frajda, Aurora13 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy

🔜 IVF 🙏
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 1 października, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Aurora, wow no zwrot niczym w filmie akcji!🔥🔥🔥 alez dalynczadu te twoje jajca!
    dziewczyno, jestes O KROK!✨️ twoje przerazenie jest totalnie zrozumiałe, ale moze uda ci sie pozwolić na ociupinke radości! Jestes juz tak blisko 🤩🤩🤩
    Będziesz pila koktajl z buraka?🤭

Cieszę się, muszę tylko nie dać się zwariować z tych niewiadomych, które przede mną. 🤭
    Będę piła koktajl z buraka i arbuza - myślę, że po punkcji już zacznę. 🤭

PaulinKA, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

AMH - 1.020
    3 x IUI ❌
    Kariotypy ⏳
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 1 października, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Emilgliana dużo zdrówka dla Was. 💚

Frajda pijesz drineczki z białkiem? :)

Aurora mocne kciuki za Ciebie. Pięknie jajca podrosły oby już teraz szło gładko. ✊️✊️✊️

Piłam na początku stymulacji, miałam kilka dni przerwy, ale po Twoim pytaniu strzeliłam sobie waniliowego drineczka 🍹

Aurora, super, że tak śmignęły 😄 moje największe w pon. też miały po 14-15 także ciekawa jestem jak jutro sytuacja, bo jutro mam podgląd 🙂 wstępnie lekarka mówiła, że punkcja sobota/poniedziałek.

Brillka, szkoda, że takie są wytyczne, ale teraz nie ma co o tym myśleć tylko szykować się do transferu i niech dzieje się magia ✨

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌czerwiec IUI
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 października, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Cieszę się, muszę tylko nie dać się zwariować z tych niewiadomych, które przede mną. 🤭
    Będę piła koktajl z buraka i arbuza - myślę, że po punkcji już zacznę. 🤭

Ja wlasnie dzis, testowo zrobiłam koktajl z buraka i arbuza hihi 😃 zeby ocenić czy bede w stanie to pić🫣 no i niby nienajgorzej, jakos wchodzi, ale aperolek to to nie jest 😅

[Z serii pytan do IVF]

Powiedzcie mi, bo burak to wiadomo, najważniejszy skladnik Ale czy arbuza można sobie podmienić np na maliny, jeżyny albo ananasa albo cos innego?

Mój transfer nie bedzie w szczycie sezonu arbuzowego , pewnie i tak bede jadla 🍍, do tego mam pol zamrażarki jeżyn, no i mysle czy cos mozna kombinować... Czy moze arbuz ma rowniez ważna rolę i jego dodanie sprawia , ze porosną nam brzuszki duże jak arbuzy wlasnie?🤔😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 19:19

⏳️01.2024
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy

🔜 IVF 🙏
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak tam z podmienianiem składników ale ja ten Koktajl z buraka pije do teraz bo tak mi smakuje. 😆😆😆 burak dobry jest na erytrocyty więc w sumie nie zaszkodzi. 😂

Carrie12, PaulinKA lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 1 października, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę! Pierwszą w tym cyklu. Zobaczymy jak endometrium i jak rośnie pęcherzyk. To był mój pierwszy cykl z lamettą i mam nadzieję, że tym razem dojdzie do inseminacji :).

Sikoreczkaaa, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość

Endometrioza + Trombofilia

12.2023 - początek starań
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 1 października, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cukrzyk @brilka w takim razie trzymam mocno kciuki aby transfery się udaly bez przeszkód 🤞
    @aurora faktycznie pięknie ci urosły jajeczka, może swieży transfer będzie strzałem w 10? 😁
    @marzycielka sama nie wiem jak to się stało 😂 raczej że akurat trafiła się dobra partia plemników 😛 jesli chodzi o suple to mąż bierze: tenfertil, maca, kozieradka, vit c, d,e, Nac do mojej owulki, potem przerwa, omege 3, pyłek pszeli, q10, kwasa ala, metforminę, robimy tez serie 1 msc probiotyk/1 przerwy. Myślę ze najbardziej metformina wpłynęła na morfo, ponieważ mąż ma większą IO ode mnie 😕
    @carrie trzymam kciuki za IUI. Daj znać po wizycie 🙂 ja równiez wizutuję ale dopiero nędę miała ustawiane leki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 21:03

Marzycielka94, Carrie12 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 letrozol, menopur, ovitrelle, sildenafil, acard

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 października, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, przejrzymy suple męża i może coś zakonbinujemy. Wszystkiego dobrego dla Ciebie!🩷

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 1 października, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @marzycielka a mąż miał krzywą cukrowo insulinową? Może warto wykonać to badanie, niestety IO wpływa na przewlekły stan zapalny 😕 ilość macie niezłą, dobra baza do podkręcenia ☺️ u nas morfo i fragmentacja się poprawiły, ale 2 razy wyszła też aglutynacja nie wiemy skąd. Posiewy, mar są ok. Pewnie czeka nas kolejne badanie przed IUI to zobaczymy co wtedy wyjdzie 🙃 równiez kciuki za was 🤞 moze clo będzie waszym game changerem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 21:25

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 letrozol, menopur, ovitrelle, sildenafil, acard

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ