Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
brilka wrote:Aszin, niestety musimy za wszystko płacić dopóki nie wykorzystamy wszystkich zarodków. Dopiero wtedy będziemy mogli skorzystać z refundacji. 😞Starania od 2023r.
03.24 💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia -
Emilgana, przykro mi z powodu męża 😞 Dużo zdrowia dla niego
Cukrzyk, to się dzieje ❤️👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
aszin wrote:Strasznie to niesprawiedliwe 😞 ale kurczę, byłam przekonana, że można transferować zarodki w ramach refundacji, nawet jak są z komercyjnej procedury.Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Frajda - daj znać jak się czujesz na stymulacji? Jak Twoje jajeczka? Chyba że mi gdzieś umknęła informacja? 🍀👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
Kariotypy ⏳
Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳ -
Czuję się dobrze, od wczoraj dopiero jakieś większe kłucia i uczucie pełności, dziękuję, że pytasz 🙂
Nie wiem na co się nastawiać, jutro będę może wiedzieć coś więcej po monicie. Jakieś 🫧 rosną, ale nierówno i dostałam większą dawkę Mensinormu, żeby te mniejsze przyspieszyły. Największa moja obawa to czy będzie chociaż kilka dojrzałych komórek, ale nie mam na to wpływu, więc staram się za dużo o tym nie myśleć. A jak u Ciebie? 😉Iskiereczka00, Carrie12, Julia24 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
Emilgliana dużo zdrowia dla męża i jak najwięcej spokoju dla Was.
Brilka jestem w szoku, że się nie da przenieść kosztów na NFZ. W ogóle to, że te środki raz są, a raz nie ma, to też jest słabe. U nas w klinice dopiero mają być w przyszłym roku, a dla niektórych każdy miesiąc czy dwa robi różnicę.
Frajda, Aurora kciuki nieustannie zaciśnięte za piękne Jajcuszki ❤️
Loraa jak się masz po histero? Lekarz coś mówił?Frajda lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️ -
Frajda wrote:Czuję się dobrze, od wczoraj dopiero jakieś większe kłucia i uczucie pełności, dziękuję, że pytasz 🙂
Nie wiem na co się nastawiać, jutro będę może wiedzieć coś więcej po monicie. Jakieś 🫧 rosną, ale nierówno i dostałam większą dawkę Mensinormu, żeby te mniejsze przyspieszyły. Największa moja obawa to czy będzie chociaż kilka dojrzałych komórek, ale nie mam na to wpływu, więc staram się za dużo o tym nie myśleć. A jak u Ciebie? 😉
To mi znowu zwiększali Gonal, bo za wolno rosły, a Mensinorm miałam dalej taką samą dawkę. Ja też jestem pełna obaw, bo ostatnio wyszło jak wyszło. Kiedy masz kolejną wizytę?
Ja wracam z kliniki w szoku. Dzisiaj sie okazało, że z 10 pęcherzyków mam już 8 gotowych do punkcji między 17, a 20 mm. Dwa mniej rokujące, właściwie ten co ma 25 mm nie rokuje, wiadomo, a drugi 16 mm to jeszcze może dojrzeje. Dziś o 19 mam wstrzyknąć Gonapeptyl i Ovitrelle, a w piątek o 7.00 mam zabieg punkcji. Jestem w szoku, że już są gotowe, skoro w pon były takie małe wszystkie, ale lekarz jest zadowolony, mówi, że ładnie podrosły i równo. Endometrium jest dobre do transferu, więc lekarz chce przeprowadzić świeży transfer jeśli będzie zarodek. Cieszę się, ale też jestem przerażona, bo boje się kolejnego rozczarowania.
Brilko - to, że nie można by było łączyć procedur jeszcze zrozumiem, ale dlaczego ma znaczenie to, czy zaczęłaś wcześniej czy później? Nie Twoja wina, że klinika nie miała środków i wzięłaś sprawy w swoje ręce. Jeśli pozwalają tym, co zaczęli przed programem zrobić transfery w programie, to tym co zaczęli w trakcie też powinni...
Emilgiana - dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla męża. najważniejsze, żeby doszedł do siebie.👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Kariotypy ⏳
Emilgliana dużo zdrówka dla Was. 💚
Frajda pijesz drineczki z białkiem?
Aurora mocne kciuki za Ciebie. Pięknie jajca podrosły oby już teraz szło gładko. ✊️✊️✊️Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Aurora, wow, szybko poszło, nie spodziewałam się takiego zwrotu akcji 🤪 Trzymamy w takim razie kciuki za punkcję 🍀🍀
Pani w klinice mi tłumaczyła, że takie są zapisy programu 🤷🏻♀️Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Ja też nie! Myślałam, że punkcja dopiero może w poniedziałek, że jeszcze będę miała kontrolę w piątek i badanie estradiolu. Przecież miały 12-14 mm w poniedziałek. A tu bam 🙈👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Kariotypy ⏳
Cześć dziewczyny
przepraszam, że tak wchodzę nieproszona na wątek, ale poszukując wskazówek na realną poprawę nasienia mojego męża, a konkretniej morfologii, moją uwagę zwróciła stopka Motylka93, a w zasadzie zmiana z 1 % na 14%!
Czy możesz powiedzieć JAK tego dokonaliście?
U nas przez pół roku suplementacji, ruchu, diety, luźnych gatek, zimnych pryszniców znacznie poprawiła się ilość (aktualnie 294 mln), koncentracja (98 mln) i ruch (45 %). Niestety morfologia z 2 % spadła nam na 0 %. Aktualnie jestem w trakcie czwartej stymulacji pod okiem Bociana, ale mamy myśleć co dalej po nowym roku. U męża LH i FSH szoruje po dnie, aktualnie zaczął przyjmować Clo.✨ Starania od 09/24
🏩 5 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
@Aurora, wow no zwrot niczym w filmie akcji!🔥🔥🔥 alez dalynczadu te twoje jajca!
dziewczyno, jestes O KROK!✨️ twoje przerazenie jest totalnie zrozumiałe, ale moze uda ci sie pozwolić na ociupinke radości! Jestes juz tak blisko 🤩🤩🤩
Będziesz pila koktajl z buraka?🤭
@cukrzyk, i u Ciebie zaraz transfer, no szok, ale sie dzieje na niedobitkach 🤭🍀✊️
@Frajda, kciuki za jajeczka! Niech biora przykład z aurorki🤪🥰
Frajda, Aurora13 lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:@Aurora, wow no zwrot niczym w filmie akcji!🔥🔥🔥 alez dalynczadu te twoje jajca!
dziewczyno, jestes O KROK!✨️ twoje przerazenie jest totalnie zrozumiałe, ale moze uda ci sie pozwolić na ociupinke radości! Jestes juz tak blisko 🤩🤩🤩
Będziesz pila koktajl z buraka?🤭
Cieszę się, muszę tylko nie dać się zwariować z tych niewiadomych, które przede mną. 🤭
Będę piła koktajl z buraka i arbuza - myślę, że po punkcji już zacznę. 🤭PaulinKA, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Kariotypy ⏳
Sikoreczkaaa wrote:Emilgliana dużo zdrówka dla Was. 💚
Frajda pijesz drineczki z białkiem?
Aurora mocne kciuki za Ciebie. Pięknie jajca podrosły oby już teraz szło gładko. ✊️✊️✊️
Piłam na początku stymulacji, miałam kilka dni przerwy, ale po Twoim pytaniu strzeliłam sobie waniliowego drineczka 🍹
Aurora, super, że tak śmignęły 😄 moje największe w pon. też miały po 14-15 także ciekawa jestem jak jutro sytuacja, bo jutro mam podgląd 🙂 wstępnie lekarka mówiła, że punkcja sobota/poniedziałek.
Brillka, szkoda, że takie są wytyczne, ale teraz nie ma co o tym myśleć tylko szykować się do transferu i niech dzieje się magia ✨
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
Aurora13 wrote:Cieszę się, muszę tylko nie dać się zwariować z tych niewiadomych, które przede mną. 🤭
Będę piła koktajl z buraka i arbuza - myślę, że po punkcji już zacznę. 🤭
Ja wlasnie dzis, testowo zrobiłam koktajl z buraka i arbuza hihi 😃 zeby ocenić czy bede w stanie to pić🫣 no i niby nienajgorzej, jakos wchodzi, ale aperolek to to nie jest 😅
[Z serii pytan do IVF]
Powiedzcie mi, bo burak to wiadomo, najważniejszy skladnik Ale czy arbuza można sobie podmienić np na maliny, jeżyny albo ananasa albo cos innego?
Mój transfer nie bedzie w szczycie sezonu arbuzowego , pewnie i tak bede jadla 🍍, do tego mam pol zamrażarki jeżyn, no i mysle czy cos mozna kombinować... Czy moze arbuz ma rowniez ważna rolę i jego dodanie sprawia , ze porosną nam brzuszki duże jak arbuzy wlasnie?🤔😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 19:19
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
Ja nie wiem jak tam z podmienianiem składników ale ja ten Koktajl z buraka pije do teraz bo tak mi smakuje. 😆😆😆 burak dobry jest na erytrocyty więc w sumie nie zaszkodzi. 😂
Carrie12, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Ja mam jutro wizytę! Pierwszą w tym cyklu. Zobaczymy jak endometrium i jak rośnie pęcherzyk. To był mój pierwszy cykl z lamettą i mam nadzieję, że tym razem dojdzie do inseminacji
.
Sikoreczkaaa, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
@cukrzyk @brilka w takim razie trzymam mocno kciuki aby transfery się udaly bez przeszkód 🤞
@aurora faktycznie pięknie ci urosły jajeczka, może swieży transfer będzie strzałem w 10? 😁
@marzycielka sama nie wiem jak to się stało 😂 raczej że akurat trafiła się dobra partia plemników 😛 jesli chodzi o suple to mąż bierze: tenfertil, maca, kozieradka, vit c, d,e, Nac do mojej owulki, potem przerwa, omege 3, pyłek pszeli, q10, kwasa ala, metforminę, robimy tez serie 1 msc probiotyk/1 przerwy. Myślę ze najbardziej metformina wpłynęła na morfo, ponieważ mąż ma większą IO ode mnie 😕
@carrie trzymam kciuki za IUI. Daj znać po wizycie 🙂 ja równiez wizutuję ale dopiero nędę miała ustawiane leki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 21:03
Marzycielka94, Carrie12 lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 letrozol, menopur, ovitrelle, sildenafil, acard
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Motylek, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, przejrzymy suple męża i może coś zakonbinujemy. Wszystkiego dobrego dla Ciebie!🩷✨ Starania od 09/24
🏩 5 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 % -
@marzycielka a mąż miał krzywą cukrowo insulinową? Może warto wykonać to badanie, niestety IO wpływa na przewlekły stan zapalny 😕 ilość macie niezłą, dobra baza do podkręcenia ☺️ u nas morfo i fragmentacja się poprawiły, ale 2 razy wyszła też aglutynacja nie wiemy skąd. Posiewy, mar są ok. Pewnie czeka nas kolejne badanie przed IUI to zobaczymy co wtedy wyjdzie 🙃 równiez kciuki za was 🤞 moze clo będzie waszym game changerem 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 21:25
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 letrozol, menopur, ovitrelle, sildenafil, acard
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny