Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Frajda wrote:Mój mąż to Krzyś, super wybór 🥰
Jejku, ale ten czas leci, niedługo się poznacie 😊
Czy ze względu na małopłytkowość musisz mieć określony rodzaj porodu?
Ginekolog wspominał o CC ze wzgledu na organizację oddziału choć nie rodze u niego w szpitalu bo on jest ordynatorem ale w I referencyjnosci. Hematolog mówi że na spokojnie moge SN bo nie jest to duża małopłytkowość. Zobaczymy co dostanę na skierowaniu i co zadecydują lekarze w docelowym szpitalu. Czy indukcja czy CC. Ja wolałabym SN ale jak bedzie CC to też w to idę. Ogólnie stwierdziłam że jest to niezależne ode mnie i zrobię jak powiedzą i nie analizuje 😃.
Frajda, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Aurora, strasznie mi przykro, że tak Cię potraktowali, jak ja sobie przypomnę jak się czułam zaraz po to nie wyobrażam sobie, że tak miałoby to wyglądać. Masakra. Całe szczęście że już jesteś po 🩷
Iskiereczko i Aszin, przytulam Was z całych sił 🥺
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024, nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️
💃Ona: ‘95, PCOS, długie cykle (50-70dni). Lametta + Ovitrelle x10 ❌
🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)
Zalecono IVF 🔬
30.03.2026 rozpoczęcie stymulacji
10.04.2026 punkcja 💉(28 komórek) ICSI na 10 komórkach
16.04.2026 ❄️❄️❄️ (4.1.1)❄️❄️ (3.2.2)❄️ (4.2.3)
Transfer - ? 🌸 -
Ja też mam nadzieję że limit nieszczęść wyczerpaliśmy chociaż na dłuższą chwilę. 🥺brilka wrote:Trzymam w takim razie za was bardzo mocno kciuki ✊🏻🍀 Już koniec tych nieszczęść na wątku, teraz czas na same pozytywne wieści!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Niesamowite jak można potraktować pacjenta szpitala który przecież ma znieczulenie. U mnie w szpitalu to normalnie jest się 2 dni, dzień przed się przychodzi, robią badania, na następny dzień rano histeriskopia i popołudniu wypis. Ma się swoje łóżko, posiłki, normalnie jak wakacje all inclusive. 👀 Tak jak opisujesz to miałam tylko kolposkopię, bez znieczulenia więc zrozumiałe.Aurora13 wrote:Melduję się po histeroskopii. Oprócz czekania 3 h przed przyjęciem, przebieraniem się w jakimś składziku, paradowaniu w papierowych ubraniach operacyjnych po korytarzu poradni pełnym ludzi, czekaniu w tych ubraniach na korytarzu przed salą operacyjną przez godzinę, to można powiedzieć, że nie było tak źle. Po wybudzeniu pozwolili mi poleżeć 10 min, po czym zaprowadzili mnie do kantorka znowu, żebym mogła się przebrać i iść do domu. Byłam tak zniesmaczona, że zapomniałam poprosić o l4 i uciekłam stamtąd. Nie miałam nawet rozmowy z lekarzem, który mi robił zabieg, bo przyszła jak już spałam, a jak się obudziłam to już jej nie było. Nic mi nie powiedzieli, z wypisu dowiedziałam się tylko, że obraz macicy i ujście jajowodu wygląda prawidłowo. Wycinek zawiozłam do kliniki do badania CD138.
Iskiereczko - ja również razem z Aszinkiem będę miała nadzieję za Ciebie.
Aszinku - czekam razem z Tobą na Wasze kolejne podejście.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Iskiereczko jest zdecydowanie lepiej, mogę powoli układać sobie w głowie różne traumy z ostatniego miesiąca. Hormony się ustabilizowały, a nowa rzeczywistość stała się codziennością. Uwierz mi, że lepiej, że poszło w jasna i konkretną stronę. Gdyby dalej rosło, pojawiłoby się tysiąc pytań i nadziei, która mogłaby być złudna. Czy wszystko będzie ok i będzie zarodek? Czy będzie zdrowy? Czy ciąża się nie zatrzyma? Czy to nie będzie puste jajo? Czy to nie CP? Wiem, że to okrutne, nie tak powinno być, że skoro zdarzył się cud to jakiś powalony żart losu, że tak to się skończyło. Wiem o tym... Ale szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że sytuacja się wyklarowała, można coś z tym zrobić sensownie.
Frajda nie będę ukrywać, że jest to piękne doświadczenie, ale jest również trudne. A może być dużo trudniejsze niż moje (chociaż może być i łatwiejsze). Nie chcę tego romantyzować (jak kiedyś nazwała coś podobnego Pfry). Nie uważam też, że nie można się smucić, martwić, mieć dość tylko dlatego, że się lata o to walczyło. Każdy ma swoje granice, uczucia i emocje, ja za swoje nie chce się obwiniać już bardziej. Ale też nie zamierzam użalać się nad sobą i mam nadzieję, że tego tak nikt nie odbiera. 💕 Życie, macierzyństwo to nie IG. To łzy, brak zrozumienia dla siebie samej, dla świata, próby sprostowania wyidealizowanym oczekiwaniom których się wcześniej nie miało i tona, tona obaw przed nieznanym. I wiele kobiet po prostu nie daje rady, stąd depresja poporodowa itd. Ale w tym wszystkim jest ten pozytyw, który to przyćmiewa.
Czajnik, Marz91, Frajda, aszin lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Aurora, przebieranie się w składziku i paradowanie w takim stroju przed zabiegiem, w wielkim stresie, po korytarzu pełnym ludzi to jakaś pomylka! Tak samo jak brak konsultacji z lekarzem po zabiegu... Mam nadzieję że wszystko wyjdzie w badaniu dobrze i nie będziesz musiała powtarzać.
Właśnie sobie przypomniałam, że mialam powtarzać histeroskopie po antybiotykach ale nie miałam kiedy już pojechać na to do PL. Takze nawet jak coś wykryją to zawsze można się przeleczyc i nie powtarzać tej traumy 😛
Aszin, trzymam mocno kciuki. Oby czas szybko zleciał
Iskiereczko, próbuje to zrozumieć i znaleźć jakis cel w tym co się stało. Może nadzieja? Że jednak coś może ruszyć? Rozumiem że teraz jesteś pewnie zrezygnowana, nawet nie mogę sobie wyobrazić nadmiaru emocji jakie Ci towarzyszą. Powtórzę tylko, co mi mówili - biochem po tylu latach 'niczego' to dobry znak. Jestem tego przykładem chociaż w ogóle wtedy nie wierzylam że kiedykolwiek się uda... Jesteśmy tu dla Ciebie jakbyś chciała się wygadać, każdy trop też z Tobą sprawdzimy
Carrie12, Frajda, aszin lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 200mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
14.04 połówkowe
12.03 - 186 g, 12 cm, zdrowy dzidziutek ❤️
12.02 - 7.1 cm, prenatalne ok
16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

-
@aurora polubiłam za to że badanie z głowy, ale warunki skandaliczne 😐
@iskiereczko dobrze że miłość masz w sercu ona góry przenosi ❤️ równiez byłam w tym miejscu, tej czarnej dupie i miałam myśli że nigdy nie uda mi się donosić dziecka, że mój organizm jest zjebany. Z pomocą męża udało nam się przetrwać ten ciężki czas i jestem w miejscu o którym zawsze marzyłam. Tobie też życzę tego z całego serca, że po wielu trudach uda się zajść i urodzić zdrowe dziecko 🍀❤️
@aszin trzymam kciuki za transfer, planujecie jakiś krótki urlop przed na odstresowanie?
@sikoreczka Krzyś pięknie czekamy zatem na kolejnego niedobitka 🐣
@siesiepy pięknie napisałaś, sama zastanawiam się jak to będzie. Teraz jest radosne oczekiwanie, ale po porodzie zmiana o 180 stopni, hormony, wyczerpanie, niedospanie, płacz i różne myśli. Chociaż wracając do początku miłość góry przenosi ❤️
Frajda, Carrie12, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki