Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora, bardzo mi przykro, masz prawo czuć się zła, zawiedziona, a nawet oszukana przez własne nadzieje. Nie będę Ci pisać, że wszystko się może zdarzyć, bo to wiesz, a takie pocieszanie i karmienie nadzieja na siłę, nigdy nic dobrego nie przyniosło. Po prostu przytulam ❤️🩹
Sikoreczka, podobno cykle naturalne mają lepszą skuteczność, więc mocno trzymam kciuki, abyś potwierdziła tę tezę! 🍀Sikoreczkaaa, Marz91, Aurora13 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Dzięki dziewczyny ❤️ kupiłam sobie w ramach dbania o wlasny dobrobyt 3 kwiatki doniczkowe w biedrze. 😆
DEWG, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Sikoreczkaaa wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ kupiłam sobie w ramach dbania o wlasny dobrobyt 3 kwiatki doniczkowe w biedrze. 😆Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
Sikoreczkaaa i prawidłowo o sobie też trzeba pamiętać. Ja w domu doniczkowych mieć nie mogę bo mój kot który jest na etapie zrzucania wszystkiego już by kliknął "lubię to" 🤣 ale mam trochę w ogródku i ciągle ostatnio toczę walkę ze ślimakami bo jak nie pilnowałam to mi obgryzly wszystko do gołych łodyg 😅Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊 -
Dwa filodendrony i jedną taka mała palemkę. U mnie kwiaty rosną jak na drożdżach wiec potem mam problem bo nie mam gdzie ich trzymać bo na parapecie sie nie mieszczą. 😆 wiec teraz muszę je jakoś zwinnie obrywać żeby nie były zbyt duże.
Kota zazdroszczę, marze o jakiś czterech łapach czy kot czy pies obojętnie.. ale wiecie jak jest "zaraz będę w ciąży.."😅Marz91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Sikoreczkaaa wrote:Dwa filodendrony i jedną taka mała palemkę. U mnie kwiaty rosną jak na drożdżach wiec potem mam problem bo nie mam gdzie ich trzymać bo na parapecie sie nie mieszczą. 😆 wiec teraz muszę je jakoś zwinnie obrywać żeby nie były zbyt duże.
Kota zazdroszczę, marze o jakiś czterech łapach czy kot czy pies obojętnie.. ale wiecie jak jest "zaraz będę w ciąży.."😅
To polecam kota 😅 mój to diobeł na 4 łapach, początki wymagające i właśnie lepiej teraz bo jak będziesz w ciąży to zwierzak już będzie ułożony. Chociaż moja brytyjka jest rozpieszczona do granic możliwości i mimo że zaraz będzie miała rok to jest czort nie kot 🤣 jak czasami opowiadam albo jakieś filmiki pokazuje co ona wyprawia to wszyscy się dziwią.
Ja wzięłam kota bo jest, że tak powiem bardziej samowystarczalny, nie ma problemu jak nawet na cały dzień zostanie sam w domu. Ja jak miałam ciężką sytuację rodzinną i wpadałam w ciągu trzech dni tylko na 15 minut ją nakarmić i ogarnąć kuwetę to nie było problemu. No a z psem to już niestety większy obowiązek. Ja póki co cały instynkt macierzyński przelałam na te małe 4 łapy i ona to czuje i mnie też traktuje jak mamę. I już nigdy nie siedzę sama w domu, zawsze się coś kręci pod nogami i przyjdzie się pomiziac.
Oczywiście psoci też ale wszystko się wybacza 🙂
Także są plusy i minusy jak wszystkiego 🙂Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊 -
Sikoreczkaaa wrote:Marz ale kto wie może pomoże jak to mówią tonący brzytwy sie chwyta 😅
Ja już po wizycie. Transfer początkiem września na cyklu naturalnym. Trochę mnie ten cykl naturalny przeraża ale ufam doktorkowi. 😜walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Oh, czyli jest wątek dla mnie 😅
Witam się z Wami i nie jestem zadowolona, że Was widzę (z wiadomych względów), dawno powinnyśmy być w fioletowej części, przycupnę tu sobie jeśli pozwoliciesiesiepy, Alysa, Julia24 lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 01.2022r.
Starania mega na poważnie od 01.2024r.
🙋🏻♀️ 27 lat
PCOS, IO 😬
Stymulacja Lametta ❌
Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
TSH: 3.83 ulU/ml
🙋🏼 30 lat
Budowa, ilość, ruchliwość ✅
Morfologia: 6% 💪🏻✅
Nosi się to pragnienie jak kamień pod skórą. Nie widać go, ale boli przy każdym kroku.
To tęsknota do kogoś, kto jeszcze nie ma imienia, ale już ma miejsce w sercu, w ramionach, w życiu.
Każdy miesiąc to nowa nadzieja,
i nowe rozczarowanie, które milknie w poduszce.
A mimo to serce nadal szepcze:
‘Jeszcze poczekam. Raz jeszcze.’ -
To ja jestem „psią mamą” i jestem totalnie zakochana w swoim czworonogu, no rzuciłabym się za nim w ogień 😁
Emilgiana, witaj 🙋🏼♀️emilgiana, Marz91 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Dobry wieczór. A co tu się zadziało? Nie ma mnie kilka dni, odpoczywam po histeroskopii a tu co? Na niedobitkach tyle stron? Ale już się wyjaśniło, mamy nowe dziewczyny
Witam wszystkie, chociaż każda z nas dobrze wie że lepiej byłoby się spotkać na fioletowej stronie. obyśmy niedługo w końcu tam zawitały. W końcu ile jeszcze brzuchów nam ktoś sprzed nosa zabierze? Po tylu latach czas na nas żeby się roztyć, mieć rozstępy, zgagi, by faceci musieli nas turlać do samochodów.
Napisze tak na szybko i ogólnie bo nadrabiam w pośpiechu (pomiędzy zgłoszeniami w pracy) dziewczyny po punkcjach jestem z was dumna, bo to ogrom pracy przejść przez stymulację. Trzymam mocno kciuki za każdą z Was. Iskierko dziewczyny już dużo napisały, z tego co wiem pierwsza stymulacja jest zawsze na próbę. Mam nadzieje, że lekarz dobierze Ci w kolejnej lepsze leki i będziesz miała swój kurniczek
Aurora tak mi przykro. Trzymam kciuki aby udało się któryś z zarodków zamrozić. I niech mi ktoś powie że IVF to pewnik dziecka! Gorszego farmazonu nie słyszałam.
Pipi napisze Ci na priv te namiary. Chociaż mam nadzieję, że nie będziesz ich potrzebować.
Widze że mamy tu solidną ławkę rezerwowych, przycupnę na niej. Po histeroskopii zrobiłam sobie pogawędkę z czatem, wypluł mi że teraz przez 3-6 miesięcy mamy "większe" szansę. Fajnie gdyby nie to że mamy przymusową pauzę. Obstawiam, że sytuacja z HCV wyjaśni się dopiero za miesiąc, jak będzie dodatnie to najlżejsze leczenie 2 miesiące, potem 3 miesiące oczekiwania żeby powtórzyć badania. Jak wyjdą negatywne to wrócimy do starań może na początku przyszłego roku - czyli idealnie po czasie zwiększonych szans. Zatem coraz bardziej mi do teamu #nierodzęw2026 😜DEWG, siesiepy, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
DEWG wrote:Mam wrażenie, że ja sporo tu spamuje. 🤣
Marz91, DEWG lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
emilgiana wrote:Oh, czyli jest wątek dla mnie 😅
Witam się z Wami i nie jestem zadowolona, że Was widzę (z wiadomych względów), dawno powinnyśmy być w fioletowej części, przycupnę tu sobie jeśli pozwoliciewalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
Alysa wrote:Dobry wieczór. A co tu się zadziało? Nie ma mnie kilka dni, odpoczywam po histeroskopii a tu co? Na niedobitkach tyle stron? Ale już się wyjaśniło, mamy nowe dziewczyny
Witam wszystkie, chociaż każda z nas dobrze wie że lepiej byłoby się spotkać na fioletowej stronie. obyśmy niedługo w końcu tam zawitały. W końcu ile jeszcze brzuchów nam ktoś sprzed nosa zabierze? Po tylu latach czas na nas żeby się roztyć, mieć rozstępy, zgagi, by faceci musieli nas turlać do samochodów.
Napisze tak na szybko i ogólnie bo nadrabiam w pośpiechu (pomiędzy zgłoszeniami w pracy) dziewczyny po punkcjach jestem z was dumna, bo to ogrom pracy przejść przez stymulację. Trzymam mocno kciuki za każdą z Was. Iskierko dziewczyny już dużo napisały, z tego co wiem pierwsza stymulacja jest zawsze na próbę. Mam nadzieje, że lekarz dobierze Ci w kolejnej lepsze leki i będziesz miała swój kurniczek
Aurora tak mi przykro. Trzymam kciuki aby udało się któryś z zarodków zamrozić. I niech mi ktoś powie że IVF to pewnik dziecka! Gorszego farmazonu nie słyszałam.
Pipi napisze Ci na priv te namiary. Chociaż mam nadzieję, że nie będziesz ich potrzebować.
Widze że mamy tu solidną ławkę rezerwowych, przycupnę na niej. Po histeroskopii zrobiłam sobie pogawędkę z czatem, wypluł mi że teraz przez 3-6 miesięcy mamy "większe" szansę. Fajnie gdyby nie to że mamy przymusową pauzę. Obstawiam, że sytuacja z HCV wyjaśni się dopiero za miesiąc, jak będzie dodatnie to najlżejsze leczenie 2 miesiące, potem 3 miesiące oczekiwania żeby powtórzyć badania. Jak wyjdą negatywne to wrócimy do starań może na początku przyszłego roku - czyli idealnie po czasie zwiększonych szans. Zatem coraz bardziej mi do teamu #nierodzęw2026 😜Ja nie chcę niczyjego brzucha, chcę własny! :o Czekam na jakiś konkret - w jedną albo drugą stronę z Twoim HCV.
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
siesiepy wrote:Spamuj na zdrowie! 😎
Lubię to bo też spamuje 😅 bo tu tak bardziej na luzie żyjemy i jest łatwiej czekać jak się pogada o wszystkim i o niczym 🙂siesiepy, DEWG lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊 -
siesiepy wrote:Polubiłam jak ostatnia kretynka, ale to chyba za wstęp.
Ja nie chcę niczyjego brzucha, chcę własny! :o Czekam na jakiś konkret - w jedną albo drugą stronę z Twoim HCV.
Żeby było ciekawiej robiłam ostatnio badania kontrolne w związku z zeszłoroczną anemią. Po leczeniu żelazem początkiem listopada ferrytryna była na poziomie 106, aktualnie .......................... 17 !No tak się zużywa zapasy! Zatem żelazo wjechało na nowo, sam zakwas i dieta żelazowa u mnie nie działa. Musze pogadać z moim ginem na temat czegoś na te silne miesiączki bo exacyl przestał na mnie działać. Ciekawa jestem co wyjdzie na USG cycków, bo diagnoz jakoś tak mi mało
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
DEWG wrote:Ciągle były jakieś kłody. Mój też musiał się gimnastykować, żeby móc przyjechać na punkcję pierwszą i drugą.
Teraz okres lenistwa i zaczyna mi brakować tych pobudek o 3, żeby być na dworcu już o 4 rano... Niby mam nadzieję, że to czekanie przyniesie pozytywne efekty, a z drugiej strony myślę, że skoro od 2017 roku nawet raz się nie udało, to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić ciąży czy później dziecka. Tak jak to na wątkach miesięcznych dziewczyny piszą o tym by afirmować, ale jak gdy stąpa się twardo po ziemi?! 🤔
Na szczęście dla nas, od naszego nastawienia nie zależy finalne powodzenie.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
Marz91 wrote:No tak jak pisałam ja muszę mieć ten plan B. Mimo, że tyle lat się nie udało nawet na cień nadzieji na ciążę ja jeszcze nie jestem gotowa na plan C czyli co będzie jak się całkiem nie uda. Czasami mówię, że wtedy pierdziele sprzedajemy mieszkanie i będziemy zwiedzać świat albo że rzucam robotę i odpocznę. Ale to jeszcze takie gadanie. Ja jeszcze nie czuje żeby to był czas na myślenie, że się całkiem nie uda. Jeszcze trzymam się tych planów B ewentualnych.
A afirmacje tak sobie dałam w stopkę jak miałam dobry dzień pt. Wszystko jest pięknie 😅
Ale mam koleżankę która wieczorami "puszcza" afirmacje, jakiś rytuał robi i ona w to wierzy i mówi że wszystko co afirmuje to jej się udaje. Dlatego jak mam transfer to jej mówię tak z przezorności niech za mnie też puści 😅 oczywiście jeszcze nie zadziałało 🤣Alysa, Marz91, Sikoreczkaaa, Julia24, Iskiereczka00, White1 lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
Alysa wrote:No ja bym chciała tylko w jedną stronę - tą ujemną. No ale jakoś w to nie wierzę.
Żeby było ciekawiej robiłam ostatnio badania kontrolne w związku z zeszłoroczną anemią. Po leczeniu żelazem początkiem listopada ferrytryna była na poziomie 106, aktualnie .......................... 17 !No tak się zużywa zapasy! Zatem żelazo wjechało na nowo, sam zakwas i dieta żelazowa u mnie nie działa. Musze pogadać z moim ginem na temat czegoś na te silne miesiączki bo exacyl przestał na mnie działać. Ciekawa jestem co wyjdzie na USG cycków, bo diagnoz jakoś tak mi mało
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
siesiepy wrote:Ja to proponuję zlot niedobitych niedobitków gdzieś na Seszelach czy innych Bahamach, ryczące 40/50 z drinkiem z palemką. A na starość sprzeda się dom/mieszkanie, kupi się jacht i będzie się żyć na wodach Chorwacji czy gdzieś tam. :p
Ja żelazo zużywam jakby to był metal szlachetny 😆
Ostatnio byłam w ogóle ściąć włosy, były już prawie do pasa, są do łopatek. O dziwo mąż pierwszy raz nie narzekał, że za krótko xDStarania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...