Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedojrzały pęcherzyk?
Odpowiedz

Niedojrzały pęcherzyk?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy owulacyjne dokladnie niestety nie wyznacza owulacji :( najlepiej jakbys miala monitoring cyklu zeby okreslic kiedy dokladnie pecherzyk pekl ;) Z tego co wiem.to dojrzaly pecherzyk jest chyba nawet od 18 mm. Badanie progesteronu trzeba zrobic 7-8 dni od owulacji ;)

• miamia Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli estradiol i LH przed owulacją? (ile dni przed?) a progesteron 7-8 dni po owulacji?
    co mi powiedzą pierwsze a co drugie badania?
    Jestem zielona w tym wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zbadala progesteron po owulacji. Jezeli bedzie powyzej 10 ng bedzie to swiadczylo o tym ze owulacja byla. Niskie wyniki progesteronu swiadcza o braku owulacji.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamia ja mialam robionh co monitoring estradiol lh i progesteron az do czasu az pokazalo ze owu w natarciu... lh powoe ci ze owulacja pojawi sie w ciagu nastepnych kilkunastu godzin jesli bedzie juz odpowiednio wysokie a estradiol czy jajeczko wmpecherzyku w ogole jest i jesli tak to czy jest juz dojrzale... progesteron w 7dpo powie ci czy prawidlowo przyrasta i pecherzyk pekl... nie zawsze wysoki progesteron w drugiej fazie cyklu swiadczy w 100% o przebytej owu a czasem jedynie o tym ze pekl pecherzyk ale.mogl byc pusty np... tak jak nie zawsze bardzo niski wynik swiadczy o tym ze owulki nie bylo bo przy np.duzej niedomodze lutealnej bedzie bardzo niski (moja znajoma w ciazy w 15dpo miala proga zaledwie 6) dlatego warto jest badac tez lh j estradiol zeby wiedziec czy wszystko jest dojrzale

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • miamia Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ