X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepęknięty pęcherzyk
Odpowiedz

Niepęknięty pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Clavdia Nowa

Wysłany: 8 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. 24.02 monitoring cyklu pęcherzyk dominujący 15mm, 27.02 pęcherzyk 18mm, endometrium trojlinijne, 02.03 pozytywny test owulacyjny, dużo płodnego śluzu, zwiększone libido. 03.03 pęcherzyk 27mm - gin powiedziała że nie pęknie i będzie torbiel. 06.03 torbiel pęcherzyka 28mm, endometrium 9.1mm. Czy to możliwe żebym miała objawy i pęcherzyk nie pękł?

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak najbardziej jest to możliwe.
    Test owulacyjny mówi tylko że wystąpił skok lh, że organizm szykuje się do owulacji, a nie ze owulacja nastapi na 100%.
    Tak samo sluz i lidibo to objawy nadchodzącej owulacji która nie musi dojść do skutku.
    Monitoring w tym temacie daje dużo lepszą skuteczność bo lekarz widzi albo torbiel, albo ciałko żółte.

♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ✅ histeroskopia, wycięto polipy
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Clavdia Nowa

Wysłany: 8 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie mi przykro… staramy się od września, po drodze leczyliśmy jeszcze u.parvum a teraz przyplątały się niepękające pęcherzyki :(

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clavdia wrote:
    Kurcze strasznie mi przykro… staramy się od września, po drodze leczyliśmy jeszcze u.parvum a teraz przyplątały się niepękające pęcherzyki :(
    Na pękające pecherzyki to akurat jest szybkie lekarstwo, Ovitrelle Ci lekarz zapoda i będzie owulacja jak ta lala ;) powodzenia!

♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ✅ histeroskopia, wycięto polipy
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj prolaktyna. Jedną z najczęstszych przyczyn niepękania pęcherzyków

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Clavdia Nowa

Wysłany: 12 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Zbadaj prolaktyna. Jedną z najczęstszych przyczyn niepękania pęcherzyków

Zbadałam, wszystkie takie wyniki mam w normie

• MartaP29 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co lekarz na to? Powinien Cie pokierować co masz w tej kwestii zrobić.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ