Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepłodność immunologiczna
Odpowiedz

Niepłodność immunologiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zauważyłam wiele z Was długo starających się o dziecko, naturalnie, a później za pomocą leków w pewnym momencie rozkłada ręce.
    Po nieudanych staraniach/poronieniach myślałyście lub robiłyście badania w kierunku niepłodności immunologicznej?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Lili Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało jest osób tu na owu, które tak się leczą. Wnioskuję to po aktywności na 2 wątkach - ANA p/ciała na starając się ogólnie i temat coś tam o genetyce na starając się z pomocą medyczną. To niestety wyższa szkoła jazdy i lekarze się na tym nie znają, wiec rzadko na takie badania kierują. Jeśli już ktoś się leczy w tym kierunku, to najczęściej sam sobie te choróbska wynalazł ;) Mi przypadła w udziale spora dawka chorób o podłożu immunologicznym, ale walczę dalej :) A jak tam u ciebie? Też się leczysz, czy dopiero rozglądasz się w temacie?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie sama znalazłam to cholerstwo i zamierzam poszukać lekarza, który się w tym specjalizuje.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie PCOS.
    Zasugerowałam temat, ponieważ problemy z przeciwciałami to częsta przypadłość, a nie zauważyłam, żeby dziewczyny się wypowiadały.
    Dużo jest tych, które starają się 2/3 lata i nic, a lekarze mówią, że jest ok.
    Moim zdaniem mało ginekologów wpada na ten "pomysł", że brak owulacji, plemników, możliwości zapłodnienia lub dotrzymania ciąży ma właśnie takie a nie inne podłoże.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja, lekarze nie mają pojęcia o immunologii. A jeśli już im coś tam w głowie świta to nie na tyle żeby się za to zabrać. Trzeba samemu sobie porobić badania i jeśli coś wyjdzie to w zależności od wyników trzeba iść do reumatologa lub immunologa. Mi lekarze nie potrafili wykryć niedoczynności tarczycy (sama ją sobie zdiagnozowałam) nie mówiąc już np o p/przeciwjądrowych 8) Także powodzenia dziewczyny :)

• Noskapina Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny odświeżam temat, bo coś tu cicho :)
    Jestem tu nowa, więc po krótce moja historia: ANA - w bardzo wysokim mianie, Hashimoto - obecne p/ciała AntyTPO, lekko podniesiona prolaktyna TSH 2,8, obecnie jestem na Euthyroxie 25,no i niestety problemy z zajściem w upragnioną ciążę :( Staramy się kilka miesięcy, jesteśmy na początku drogi, stąd moja prośba o rady i wskazówki. Jestem w Krakowa, niestety nie mam jeszcze stałego ginekologa, ani immunologa czy kogokolwiek kto mógłby się mną zająć, a jak same wiecie nie każdy lekarz ogarnia immunologię. Widzę, że niektórym z nas się jednak udaje:) to cieszy:) bardzo.
    Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki

Pozdrawiam

f2w33e3kt4etj0j0.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noskapina wrote:
    Witam, dziewczyny odświeżam temat, bo coś tu cicho :)
    Jestem tu nowa, więc po krótce moja historia: ANA - w bardzo wysokim mianie, Hashimoto - obecne p/ciała AntyTPO, lekko podniesiona prolaktyna TSH 2,8, obecnie jestem na Euthyroxie 25,no i niestety problemy z zajściem w upragnioną ciążę :( Staramy się kilka miesięcy, jesteśmy na początku drogi, stąd moja prośba o rady i wskazówki. Jestem w Krakowa, niestety nie mam jeszcze stałego ginekologa, ani immunologa czy kogokolwiek kto mógłby się mną zająć, a jak same wiecie nie każdy lekarz ogarnia immunologię. Widzę, że niektórym z nas się jednak udaje:) to cieszy:) bardzo.
    Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki

Pozdrawiam
    Odpisalam Ci w temacie ANA.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ