X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepłodność Olsztyn
Odpowiedz

Niepłodność Olsztyn

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki, czy któraś z was podchodziła do inseminacji w Olsztynie? Klinika Zygota, Artemida czy Poliklinika? Proszę o porady, mieszkam na wsi, Olsztyn jest najbliżej i nie wiem gdzie warto uderzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja zamierzam podchodzić do pierwszej inseminacji w Artemidzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze kilka wątków na starając się z pomocą medyczną tam dziewczyny wiedzą więcej :)

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłaś już na wizycie w tej sprawie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co chodzę do lekarza z tej kliniki i mnie przygotowuje. Miałam hsg bo to konieczność przed inseminacją. Ty miałaś robioną drożność?

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie wszystko ok. Byłam niedawno u dr Frąckowiaka i chciałam u niego podejść do inseminacji ale u niego umówić się na kolejną wizytę to koszmar. U nas problemem są żylaki, operacje mąż mial w marcu w miejskim i jest poprawa ale zbyt mała jak narazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten sam problem co u Was. Mój też miał jeden zabieg na ŻPN ale niedługo czeka go kolejny. Jednak najpierw chcemy podejść do inseminacji bo nie wiadomo jak po zabiegu będzie z nasieniem.

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie w Zygocie tez ale Pani dr nie przypadła mi do gustu. Do inseminacji mieliśmy zbyt mało plemników no i wmawiala nam że przecież bez dzieci też się żyje. Mam 30 lat i czas ucieka a ona potraktowała mnie obcesowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zygota nie jest polecana. Ja chodzę do dr. Przybyłowicza z Artemidy ale na pierwszą wizytę jak i z resztą na kolejną umówiłam się osobiście bo dodzwonić się też nie można było. Jednak wizyty porządne i dr. konkretny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:26

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu kolejny? U nas było 6 mln/ml i 10 % prawidłowych, 3 miesiące po zabiegu 12mln i 30% prawidlowych. Z takimi wynikami kwalifikujemy się do inseminacji. Tez rozważam Artemide ale te koszty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pierwszy zabieg był nie do końca udany, robiony nowoczesną metodą która nie pozwoliła na dojście do tych głównych żylaków które sprawiają najwięcej problemów i usunięto tylko częściowo, mniejsze żylaki. Lekka poprawa owszem była ale mimo to żylaki zostały i są bolesne. Co do inseminacji to koszt samej procedury to 800zł plus badania obydwojga to jakieś 650zł

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż też odczuwał ból przed operacją. Ogólnie byl zadowolony ze Szpitala Miejskiego, podeszli do tematu poważnie. Badania robiliśmy po 3 miesiącach czyli w czerwcu, teraz zrobimy kolejne, mam nadzieję ze chociaż trochę będzie lepiej.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• domi92olsztyn Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja się zastanawiam na tym żeby wybrać się Artemidy w Olsztynie.
    Czytałam opinie itd. i mają dobre ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    aktualnie podchodzimy do in vitro ---> długi protokół
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna1 mój też miał zabieg w szpitalu miejskim i bardzo sobie chwalił opiekę i lekarzy tylko że ten zabieg robił mu lekarz z innego miasta bo chcieli przetestować nową metodę, jednak okazało się że nie do końca jest dobra. Dlatego teraz będzie miał robioną operację ponownie inną metodą.

domi92olsztyn a jak długo się staracie? I co u Was jest problemem?

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też spróbuję ta Artemide. U nas liczba wzrosła 3 miesiące po operacji ale nie wiele było szybkich i cały czas faszeruje męża suplementami.

• domi92olsztyn Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 staramy się już tak na prawdę 15 miesięcy a nie zabezpieczamy się i nie uważamy od kwietnia 2016 rok ...
    Szczerze ? nie wiem, ja zrobiłam badania wszystko jest w porządku, cykle mam owulacyjne ... Mąż teraz ma zrobić badanie nasienia i będziemy dalej myśleć ... ja dostałam od mojego ginekologa teraz do picia inofolic 2 razy dziennie ale szczerze to nie wierze w cud ...

Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    aktualnie podchodzimy do in vitro ---> długi protokół
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna jeśli o mnie chodzi to od razu wiedziałam że wszystkie te sprawy bd wykonywać w Artemidzie chociaż przez myśl przeszła mi Zygota bo mój robił b. nasienia u dr. D właśnie z Zygoty. Szybko i konkretnie, mimo to Artemida tylko wchodzi w grę jeśli chodzi o inseminacje.

domi jesteś z Olsztyna czy z okolic? Można wiedzieć do jakiego lekarza chodzisz? Miałaś monitoring skoro wiesz że masz owulacje? Ja też miałam pić inofolic, kupiłam zamiennik bo był tańszy a taki sam skład ale mi raczej w niczym nie pomógł. Przepisują go często dla kobiet z pcos

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ