Niepokalanek... co i jak
-
Cześć czy wiecie jak stosować niepokalanka? Cały cykl czy tylko w poszczególnych fazach?
Ja jestem w 7dc. Czy mogę teraz zacząć go brać?
Z góry dziękuję za odpowiedzi05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnynie spotkałam się z zaleceniami, żeby stosować go wg konkretnego dnia cyklu.
niepokalanka w postaci cyclodynonu zalecił mi lekarz i nie mówił, żeby zaczynać w konkretnym dniu, chociaż logiczne wydaje się zaczynanie wszystkich terapii wpływających na hormony od 1 dc..
-
Też nigdzie w internecie nie znalazłam wytycznych co do stosowania, ale stwierdziłam że bezpieczniej będzie się poradzić. Czy w fazie lutealnej też go można spokojnie brać? Nie zaszkodzi w razie zapłodnienia?05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualnyna opakowaniach leku cyclodynon/castangus jest napisane ze w przypadku ciazy nalezy przestac przyjmowac
Czytalam tez teorie, ze nagle odstawienie tez tez jest zle, powinno sie stopniowo zmniejszac dawke..
Przez pierwsze 2 tygodnie ciazy i tak substancje przyjmowane nie przechodza do plodu, wiec nie zaszkodzi na pewno dziecku.
Ja biore przez caly cykl i tak chyba wiekszosc dziewczyn przyjmuje,
Niektorzy jak dostaja duphaston to w te dni co jedza duphaston nie łacza z niepokalankiem, ale to kazdy lekarz ma do tego inne podejscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:18
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
Niepokalanek to lek ziołowy a nie hormonalny. To nie jest tak, że w dniu w którym go wezmiesz zmieni Ci się poziom hormonów, a w kolejnym już nie. Trzeba go stosować długotrwale, żeby zauważyć efekty. Ja czytałam o kuracji 3 miesiące ciągiem, a potem przerwa i sama tak właśnie biorę odstawię jeśli ewentualnie zajdę w ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:50
Karolcia89 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja mieszkam w De i tutaj chętnie przepisują niepokalanka lekarze i mi lekarka ostatnio na moje pytanie czy po roku nadal brać odpowiedziała „no tak w sumie czemu nie” ... wiec biorę tak jak mówiła. Mi osobiście pomógł bardzoszy ko bo po pierwszym cyklu już widziałam poprawę. Mnie strasznie bolały piersi i Miałam dosłownie mleko w piersiąch pomimo, ze nie byłam w ciąży. Po miesiącu brania niepokalanka wszystko się uspokoiło.
-