X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepokalanek... co i jak
Odpowiedz

Niepokalanek... co i jak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) czy wiecie jak stosować niepokalanka? Cały cykl czy tylko w poszczególnych fazach?
    Ja jestem w 7dc. Czy mogę teraz zacząć go brać?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie spotkałam się z zaleceniami, żeby stosować go wg konkretnego dnia cyklu.
    niepokalanka w postaci cyclodynonu zalecił mi lekarz i nie mówił, żeby zaczynać w konkretnym dniu, chociaż logiczne wydaje się zaczynanie wszystkich terapii wpływających na hormony od 1 dc..

• Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdzie w internecie nie znalazłam wytycznych co do stosowania, ale stwierdziłam że bezpieczniej będzie się poradzić. Czy w fazie lutealnej też go można spokojnie brać? Nie zaszkodzi w razie zapłodnienia?

Obniżone białko Z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na opakowaniach leku cyclodynon/castangus jest napisane ze w przypadku ciazy nalezy przestac przyjmowac
    Czytalam tez teorie, ze nagle odstawienie tez tez jest zle, powinno sie stopniowo zmniejszac dawke..

Przez pierwsze 2 tygodnie ciazy i tak substancje przyjmowane nie przechodza do plodu, wiec nie zaszkodzi na pewno dziecku.

Ja biore przez caly cykl i tak chyba wiekszosc dziewczyn przyjmuje,
    Niektorzy jak dostaja duphaston to w te dni co jedza duphaston nie łacza z niepokalankiem, ale to kazdy lekarz ma do tego inne podejscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:18

Karolcia89 lubi tę wiadomość

• Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziękuję za odpowiedź :) Trzymam kciuki za szczęśliwy cykl :)

Obniżone białko Z
  • smeg Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek to lek ziołowy a nie hormonalny. To nie jest tak, że w dniu w którym go wezmiesz zmieni Ci się poziom hormonów, a w kolejnym już nie. Trzeba go stosować długotrwale, żeby zauważyć efekty. Ja czytałam o kuracji 3 miesiące ciągiem, a potem przerwa i sama tak właśnie biorę :) odstawię jeśli ewentualnie zajdę w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:50

Karolcia89 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w De i tutaj chętnie przepisują niepokalanka lekarze i mi lekarka ostatnio na moje pytanie czy po roku nadal brać odpowiedziała „no tak w sumie czemu nie” ... wiec biorę tak jak mówiła. Mi osobiście pomógł bardzoszy ko bo po pierwszym cyklu już widziałam poprawę. Mnie strasznie bolały piersi i Miałam dosłownie mleko w piersiąch pomimo, ze nie byłam w ciąży. Po miesiącu brania niepokalanka wszystko się uspokoiło.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ