Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepokojący cykl
Odpowiedz

Niepokojący cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monna1 wrote:
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

A robiłaś test ciążowy? Bo rozumiem ze jesteś po terminie miesiączki a tylko te plamienia były? Czy cos sie zmieniło? Jeśli do tej pory okres nie przyszedł zrób test ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł i to taki ze zastanawiałam się czy z bólu nie jechać na pogotowie... Pierwszy raz coś takiego:/

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek to wniesie do Twojego pytania, ale ja tak miałam po castangusie a on też zmniejsza prolaktynę. Okres nie chciał się rozkręcić, dwa dni plamienie jasnobrązowe a ból jak przy okresie. Jak się już rozkręcił to też zwijałam się z bólu a nigdy wcześniej aż tak nie miałam.

201811152844.png
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli nie jestem sama, moje podejrzenia były słusznie. Co z tym zrobiłaś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ