Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepokojący cykl
Odpowiedz

Niepokojący cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monna1 wrote:
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

A robiłaś test ciążowy? Bo rozumiem ze jesteś po terminie miesiączki a tylko te plamienia były? Czy cos sie zmieniło? Jeśli do tej pory okres nie przyszedł zrób test ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł i to taki ze zastanawiałam się czy z bólu nie jechać na pogotowie... Pierwszy raz coś takiego:/

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek to wniesie do Twojego pytania, ale ja tak miałam po castangusie a on też zmniejsza prolaktynę. Okres nie chciał się rozkręcić, dwa dni plamienie jasnobrązowe a ból jak przy okresie. Jak się już rozkręcił to też zwijałam się z bólu a nigdy wcześniej aż tak nie miałam.

201811152844.png
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli nie jestem sama, moje podejrzenia były słusznie. Co z tym zrobiłaś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ