X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepokojący cykl
Odpowiedz

Niepokojący cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monna1 wrote:
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

A robiłaś test ciążowy? Bo rozumiem ze jesteś po terminie miesiączki a tylko te plamienia były? Czy cos sie zmieniło? Jeśli do tej pory okres nie przyszedł zrób test ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł i to taki ze zastanawiałam się czy z bólu nie jechać na pogotowie... Pierwszy raz coś takiego:/

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek to wniesie do Twojego pytania, ale ja tak miałam po castangusie a on też zmniejsza prolaktynę. Okres nie chciał się rozkręcić, dwa dni plamienie jasnobrązowe a ból jak przy okresie. Jak się już rozkręcił to też zwijałam się z bólu a nigdy wcześniej aż tak nie miałam.

201811152844.png
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli nie jestem sama, moje podejrzenia były słusznie. Co z tym zrobiłaś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ