X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niepokojący cykl
Odpowiedz

Niepokojący cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monna1 wrote:
    Dziewczyny giną mam 15.02 ale chciałam zapytać czy ktoś miał podobnie. Staramy się o dziecko. Maz ma mało nasienia więc planujemy inseminacje. Ale nie o tym. Moje wyniki są ok, miałam jedynie prolaktyne 29.4 (norma 24.1). Gin kazał mi brać norprolac pół tabletki przez 3 miesiące. Po 2 miesiącach mam dziwny cykl. 5 dni przed planowanym okresem wystąpiły brązowe plamienia. 2 dni przed okresem bóle takie jak miesiączkowe, bóle kręgosłupa. Wcześniej ból trwał tylko w dniu właściwego okresu. Teraz pobolewa a krwawienia właściwego nie ma. Plamienia raz większe raz mniejsze. Możliwe żeby norprolac doprowadził do jakiś negatywnych zmian hormonalnych?

A robiłaś test ciążowy? Bo rozumiem ze jesteś po terminie miesiączki a tylko te plamienia były? Czy cos sie zmieniło? Jeśli do tej pory okres nie przyszedł zrób test ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł i to taki ze zastanawiałam się czy z bólu nie jechać na pogotowie... Pierwszy raz coś takiego:/

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek to wniesie do Twojego pytania, ale ja tak miałam po castangusie a on też zmniejsza prolaktynę. Okres nie chciał się rozkręcić, dwa dni plamienie jasnobrązowe a ból jak przy okresie. Jak się już rozkręcił to też zwijałam się z bólu a nigdy wcześniej aż tak nie miałam.

201811152844.png
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli nie jestem sama, moje podejrzenia były słusznie. Co z tym zrobiłaś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ