X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nietypowe objawy
Odpowiedz

Nietypowe objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy ktoś z was podzieli się swoimi wczesnymi nietypowymi objawami ?

My mamy już 5cs
    Ten cykl jakiś dziwny
    Dużo sluzu plodnego
    Test pozytywny owulacyjny
    Wyższa temperatura
    Swędzące dziąsła, aż bordowe
    Mrowienie w jednym sutku
    I wczoraj - 12 dni przed okresem sluz jak olodny koloru kawy z mlekiem z kropeczka krwi ledwo widoczną

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś?

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie wszystko wyglada bardzo dobrze :) Małe ilości krwi mogą świadczyć o implantacji zarodka, chociaż 12 dni przed @ to trochę wczesnie. Może bardziej wskazują na owulacje? Zależy którego dnia cyklu miałaś owulacje - implantacja zazwyczaj występuje 5-10 dni po owulacji. Jeżeli to jest implantacja to juz po 4-5 dni można zrobić test.

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Jak narazie wszystko wyglada bardzo dobrze :) Małe ilości krwi mogą świadczyć o implantacji zarodka, chociaż 12 dni przed @ to trochę wczesnie. Może bardziej wskazują na owulacje? Zależy którego dnia cyklu miałaś owulacje - implantacja zazwyczaj występuje 5-10 dni po owulacji. Jeżeli to jest implantacja to juz po 4-5 dni można zrobić test.

Test owulacyjny 16dc pozytywny

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Test owulacyjny 16dc pozytywny
    a dzisiaj który dzień cyklu?

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    a dzisiaj który dzień cyklu?

22dc

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 16 dc miałaś pozytywny test to prawdopodobnie 17dc miałaś owulacje.

Teraz masz 5 dni po owulacji to jeszcze wcześnie na jakieś objawy.

To trzeba jeszcze trochę poczekać. U mnie owulacja 13dc i dzisiaj mam 20dc i tez musze się uzbroić w cierpliwość :)

💊 Leki & suplementy:

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Jak 16 dc miałaś pozytywny test to prawdopodobnie 17dc miałaś owulacje.

Teraz masz 5 dni po owulacji to jeszcze wcześnie na jakieś objawy.

To trzeba jeszcze trochę poczekać. U mnie owulacja 13dc i dzisiaj mam 20dc i tez musze się uzbroić w cierpliwość :)

Najgorsze jest czekanie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ