X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nietypowy okres ?
Odpowiedz

Nietypowy okres ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16dc test owulacyjny pozytywny
    Temperatura przed owulacja 36.2-36.3
    Po owulacji 36.6-36.7
    Cykle 30-32dni
    Wczoraj dostałam okresu?
    Temp z rana przed okresem 36.4 (zawsze 36.2)
    Dziś w dniu @ temp. 36.7
    @ dziwna bez boli

Czy ktoś z was ma takie dziwne skoki ?

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś łaskawie odpisze?

• onalola Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łaskawie możesz iść na betę, bo ciągle walkujesz ten temat w różnych grupach i zakładając nowe tematy. I dalej ja becie nie byłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 09:06

grazka0022, Gosiaczek.prosiaczek, Fabregasowa, brilka lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    łaskawie możesz iść na betę, bo ciągle walkujesz ten temat w różnych grupach i zakładając nowe tematy. I dalej ja becie nie byłaś.

Po co ta zloscliwosc :)

• onalola Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Czy ktoś łaskawie odpisze?

A po co ta złośliwość tutaj ??

Fabregasowa lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, pamiętasz jak zrobiłaś kilka postów z nietypowymi objawami? Dziewczyny mówiły Ci ze nie ma sensu patrzeć na swoje objawy, żeby doszukiwać się ciąży, bo to po prostu nie działa. Nikt nie chce być złośliwy, ale chcemy zaoszczędzić Ci niepotrzebnego stresowania się i skrajnych emocji, które nie pomagaja w zajściu w ciążę.

Temperatura ewidentnie Ci spadla, co ma związek ze spadkiem progesteronu. Dostałaś @ i zaczął się nowy cykl. Jeden dzień nieco wyższej temperatury może być spowodowany jakaś infekcja, która przechodzisz bezobjawowo, być może zle spałaś albo za długo lub za krotko. Czasami nawet to może być stres. Temperatura ma to do siebie ze lubi skakać - czasami nie da się tego wyjaśnić.

Z tego co pamietam to starasz się już kilka miesięcy. Robiłaś już jakaś diagnostykę? w 3 dc badania podstawowe hormonalne? prolaktyna? Jak stoi sprawa z twoja tarczyca? Temperatura 36.2 jest raczej niska, nie masz przypadkiem niedoczynności, która odpowiada za obniżona temperaturę i może obniżać jakaś owulacji?

Bylas na USG i jest potwierdzone, ze pecherzyki pękają?

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Staraczka, pamiętasz jak zrobiłaś kilka postów z nietypowymi objawami? Dziewczyny mówiły Ci ze nie ma sensu patrzeć na swoje objawy, żeby doszukiwać się ciąży, bo to po prostu nie działa. Nikt nie chce być złośliwy, ale chcemy zaoszczędzić Ci niepotrzebnego stresowania się i skrajnych emocji, które nie pomagaja w zajściu w ciążę.

Temperatura ewidentnie Ci spadla, co ma związek ze spadkiem progesteronu. Dostałaś @ i zaczął się nowy cykl. Jeden dzień nieco wyższej temperatury może być spowodowany jakaś infekcja, która przechodzisz bezobjawowo, być może zle spałaś albo za długo lub za krotko. Czasami nawet to może być stres. Temperatura ma to do siebie ze lubi skakać - czasami nie da się tego wyjaśnić.

Z tego co pamietam to starasz się już kilka miesięcy. Robiłaś już jakaś diagnostykę? w 3 dc badania podstawowe hormonalne? prolaktyna? Jak stoi sprawa z twoja tarczyca? Temperatura 36.2 jest raczej niska, nie masz przypadkiem niedoczynności, która odpowiada za obniżona temperaturę i może obniżać jakaś owulacji?

Bylas na USG i jest potwierdzone, ze pecherzyki pękają?

Wszytsko w normie

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 13 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuj postarac się jeszcze kilka cykli, ale tak na spokojnie. A jak dalej nic się uda, warto pogłębić diagnostykę - jakiś powód tego musi być. Im wcześniej go odkryjesz, tym szybciej zajdziesz w ciążę. W niektórych przypadkach może być naprawdę błahy - na przykład jakaś infekcja. Warto tez zbadac nasienie partnera.

Starajcie się do owulacji, a potem odpuść. Zamiast doszukiwać się objawów, staraj się o nich nie myśleć i zająć głowę czymś innym - jeżeli jesteś w ciąży to i tak się o tym dowiesz, bo nie przyjdzie @. A jeżeli nie jesteś, to stresowanie się, tylko pogarsza sytuacje - nawet może wpłynąć negatywnie na kolejny cykl. Mnóstwo dziewczyn co zaszło w ciążę pisze ze nie miało żadnych objawów - a pierwszym był spóźniona miesiączka.

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    To spróbuj postarac się jeszcze kilka cykli, ale tak na spokojnie. A jak dalej nic się uda, warto pogłębić diagnostykę - jakiś powód tego musi być. Im wcześniej go odkryjesz, tym szybciej zajdziesz w ciążę. W niektórych przypadkach może być naprawdę błahy - na przykład jakaś infekcja. Warto tez zbadac nasienie partnera.

Starajcie się do owulacji, a potem odpuść. Zamiast doszukiwać się objawów, staraj się o nich nie myśleć i zająć głowę czymś innym - jeżeli jesteś w ciąży to i tak się o tym dowiesz, bo nie przyjdzie @. A jeżeli nie jesteś, to stresowanie się, tylko pogarsza sytuacje - nawet może wpłynąć negatywnie na kolejny cykl. Mnóstwo dziewczyn co zaszło w ciążę pisze ze nie miało żadnych objawów - a pierwszym był spóźniona miesiączka.

We wtorek mam ginekologa będę rozmawiać i zobaczę co m powie
    I jakie badania zleci

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

Dodatkowo na wizycie u ginekologa przed staraniami pani ginekolog nie widziała przeciwwskazań do staran i mówiła że zajdę w mig

• PaulinaNnn Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    16dc test owulacyjny pozytywny
    Temperatura przed owulacja 36.2-36.3
    Po owulacji 36.6-36.7
    Cykle 30-32dni
    Wczoraj dostałam okresu?
    Temp z rana przed okresem 36.4 (zawsze 36.2)
    Dziś w dniu @ temp. 36.7
    @ dziwna bez boli

Czy ktoś z was ma takie dziwne skoki ?

Ochłoń dziewczyno bo zgłupiejesz przez to.
    A tak naprawdę ta twoja panika wszystko pogarsza. Wyluzuj :)
    Bo serio jak patrzę na ilość utworzonych wątków to mam wrażenie że przesadzasz.
    Każda ma inne objawy, każdy inaczej wszystko przechodzi. Ja też miałam ich tysiące i nic z tego.
    Widziałam że testujesz w walentynki także czekamy do jutra. No chyba że już zrobiłaś test.

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    2cs - testy owulacyjne, suplementy

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍

Wysłany: 13 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie jest złośliwy tylko dziewczyny Ci to piszą w trosce o Ciebie. :)
    Zajmij głowę czymś innym np. :)

💃🏻31
    🤵‍♂️33

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Ochłoń dziewczyno bo zgłupiejesz przez to.
    A tak naprawdę ta twoja panika wszystko pogarsza. Wyluzuj :)
    Bo serio jak patrzę na ilość utworzonych wątków to mam wrażenie że przesadzasz.
    Każda ma inne objawy, każdy inaczej wszystko przechodzi. Ja też miałam ich tysiące i nic z tego.
    Widziałam że testujesz w walentynki także czekamy do jutra. No chyba że już zrobiłaś test.

Miesiączkę mam od wczoraj dziś się rozkręciła ..

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Miesiączkę mam od wczoraj dziś się rozkręciła ..

A mąż badał już nasienie ?

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    A mąż badał już nasienie ?

Ma nadać w tym miesiącu

Wysłany: 13 lutego, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się człowiek zaczyna starać to na wszystko się zawraca uwagę. Kiedyś to jaki był to był ten okres spóźniał się to się spóźniał 😅 a teraz to wszystko się analizuje 😅 to naprawdę wykańcza…

💃🏻31
    🤵‍♂️33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ