X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne niezrozumiałe
Odpowiedz

niezrozumiałe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • liri Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo...wytłumaczcie mi, jak to jest mozliwe, ze jezeli wszytsko jest zdrowotnie ok...ciagle nie mozemy zaciazyc... no przeciez albo tak albo tak;(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem tak po zlosci jest, jak czegos bardzo chcemy to musimy dlugo na to czekac, ale w koncu sie uda ;)

kalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri ja też tego nie rozumiem. gdzieś wyczytałam, że to psychika - denerwujemy się, że nam nie wychodzi, mózg odbiera to jako że jest stres więc nie czas na dziecko ... i kółko się zamyka :)

anja385, Rucia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glówka do góry a sie napewno uda ;) grunt to nie myslec o tym ;)

kalina lubi tę wiadomość

• Paula90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychika kochana :) Bedzie dobrze :*

kalina lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zależy od tego co rozumiesz pod pojęciem zdrowotnie wszystko dobrze, może się okazać ze trafisz na lekarza do niczego który nie zleca badań i tu moze być pies pogrzebany...
    napisz jakie robiłaś badania, jakie badania miał robiony Twój facet...
    to sprawdzimy czy lekarz Ci czegoś nie przeoczył ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    halo halo...wytłumaczcie mi, jak to jest mozliwe, ze jezeli wszytsko jest zdrowotnie ok...ciagle nie mozemy zaciazyc... no przeciez albo tak albo tak;(

Ja też jestem zdrowa, mąż również. Przez prawie półtora roku staraliśmy się o dziecko i nie wychodziło. Okazało się, że mam ciut za niski progesteron. Dostałam duphaston, wystarczył jeden cykl z nim, i zaszłam w ciąże. Poza tym akurat w tym miesiącu zupełnie nie zależało mi na zajściu w ciąże, gdyż czekał mnie zabieg drożności jajowodów. Na badanie już nie pójdę :)

sylwiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam, że masz niedoczynność tarczycy. Może wystarczy się podleczyć i wtedy się uda? Nie można się załamywać. :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochani...wszytsko mamy przebadane... ta moja tarczyca okazała sie błedem laboratorium..dzieki bogu.. ale i tak nie wychodzi:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez tego zrozumiec nie moge ale wola Boza

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa psikus natury!!!:-(

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    liri wrote:

Ja też jestem zdrowa, mąż również. Przez prawie półtora roku staraliśmy się o dziecko i nie wychodziło. Okazało się, że mam ciut za niski progesteron. Dostałam duphaston, wystarczył jeden cykl z nim, i zaszłam w ciąże. Poza tym akurat w tym miesiącu zupełnie nie zależało mi na zajściu w ciąże, gdyż czekał mnie zabieg drożności jajowodów. Na badanie już nie pójdę :)

gratuluję :)

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liri, a ile cykli się już staracie?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano 5 cykli za nami..znaczy czekam na @.temp spada powoli, takze nawet nadzieji sobie nie robie:(inaczej to sobie wyobrazałam... :(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    my się staramy podobnie, od 5 m-cy
    spotkałam się nawet z opinią lekarza, że po tak krótkim czasie starań on nie będzie na razie zlecał żadnych badań, bo to podziała na niekorzyść, w sensie psychiki właśnie
    nie łam się, ja wierzę, że nadejdzie ten dzień :) zarówno dla Ciebie jak i dla mnie, tylko staraj sie nie kręcić zbytnio koło tego

• mauysia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, obawiam się, że 5 miesięcy to dopiero początek drogi, więc lepiej z góry nastawić się na rok starań. A jak uda się wcześniej to będzie MEGARADOŚĆ :) Tego oczywiście Tobie życzę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 8 cykl :/ ale to zleciało... ale mam ostatnio lepsze nastawienie i czekam, też na początku sie załamywałam,że nie tak to wszystko miało wyglądać... ale się uspokoiłam i czekam :)

mauysia lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągłe myślenie o zajściu w ciążę podnosi prolaktynę ,która skutecznie blokuje szanse na zafasolkowanie...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ