Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Niska prolaktyna pomocy!
Odpowiedz

Niska prolaktyna pomocy!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nick_wymyslony1 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Od czerwca brałam Dostinex pół tabletki co 5 dni gdy lekarz zobaczył prolaktyne na poziomie 40,5. W sierpniu powtórzyłam wyniki i mam teraz na poziomie 1,44 (Dostinex mam brać dalej pół tabletki ale co 7 dni).
    Jeśli chodzi o miesiączki to od czerwca do lipca wystąpiła po równo 31 dniach. Wcześniej miałam cykle nawet 40-dniowe.
    W tym momencie powinnam dostać miesiaczke ok 19.08 a od dziś mam plamienia… martwię się. Czy tak niska prolaktyna będzie utrudniająca do zajścia w ciążę? Lekarz dopiero za 2 tygodnie bo ma urlop a ja się stresuje.

• Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie jestem lekarzem ale jakiś czas temu brałam pół tabletki na tydzień i już po miesiącu miałam prolaktynę poniżej normy. Bez konsultacji z lekarzem zmniejszyłam dawkę na 1/4 tabletki raz na 6 dni i później miałam ładny poziom chyba koło 11. A w następnym miesiącu już byłam w ciąży

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ