X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niski estradiol?
Odpowiedz

Niski estradiol?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sierpniowe_nadzieje Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Wlasnie odebralam wyniki badan, ktore robilam w 3dc:

LH: 7 mIU/ml norma: 2,4-12,6 w tej fazie cyklu

FSH: 6,5 mIU/ml norma: 3,5- 12,5 w tej fazie cyklu

estradiol: 25 pg/ml norma: 12,4 - 233 w tej fazie

Stosunek LH/FSH: 1,07

Czy estradiol nie jest za niski? Zgodnie z normami z innych xrodel, ale podanych w tych samych jednostkach, to normy sa znacznie wyzsze?

Dzieki wielkie za odpowiedz!

sierpniowe_nadzieje
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Póki wszystko mieści się w normach to jest ok ;), niedobrze jak estradiol jest za wysoki na początku cyklu, bo to oznacza że jajo może być szybko dojrzałe a endometrium nie gotowe na jego przyjęcie.
    Sprawdź sobie estradiol w fazie owulacyjnej. Najlepiej zrobić monitoring, wtedy powinien być chyba cos koło 200 jednostek na jedno odpowiednie jajo.

A co Cię niepokoi że robiłaś badania? Z nicka wynika że zaczęłaś starania w sierpniu? Pytanie którego roku ;).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ