X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niskie Fsh i dość wysoki estradiol
Odpowiedz

Niskie Fsh i dość wysoki estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati889 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogłabym prosić o pomoc w interpretacji wyników? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.
    LH 4,58 (norma 2,4-12,6)
    FSH 2,64 (norma 3,5-12,5)
    Estradiol 202 pg/ml (norma 12,4-233)
    PRL 118 mlU/l (norma 102-496).
    Stosunek Lh do fsh wynosi 1,7

Badania wykonane w 3dc. O czym świadczy niski FSH? Czy estradiol jest ok? Niby w normie, ale przy górnej granicy. Poprzedni cykl miałam bezowulacyjny (progesteron 0,35). W tym cyklu miesiączka trwała 3 dni, co jest bardzo nietypowe dla mnie.
    Jak wygląda leczenie niskiego FSH?

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) nie bardzo wiem właśnie, też mam wizytę za kilka dni i odkopałam moje wyniki z czerwca kiedy miałam długie cykle i wszystko rozregulowane.
    TSH 2,53
    FSH 10,15
    LH 7,08
    Estradiol 43,23
    Prolaktyna 12,46

Wtedy dostałam Diane na 2msc na uregulowanie cyklu, euthyrox25 na obniżenie tsh poniżej 2 i sama po odstawieniu Diany brałam 2 tab/dziennie castagnus. Teraz w grudniu badania wyszły chyba lepsze...
    TSH 1,44
    FSH 7,36
    LH 7,65
    Estradiol 45,21
    Prolaktyna 15,11

Jak sądzicie? generalnie widzę po wykresie (temperatury) że teraz jest spokojniejszy, wcześniej były góry i doliny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 22:59

<3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ