Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niskie Fsh i dość wysoki estradiol
Odpowiedz

Niskie Fsh i dość wysoki estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati889 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogłabym prosić o pomoc w interpretacji wyników? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.
    LH 4,58 (norma 2,4-12,6)
    FSH 2,64 (norma 3,5-12,5)
    Estradiol 202 pg/ml (norma 12,4-233)
    PRL 118 mlU/l (norma 102-496).
    Stosunek Lh do fsh wynosi 1,7

Badania wykonane w 3dc. O czym świadczy niski FSH? Czy estradiol jest ok? Niby w normie, ale przy górnej granicy. Poprzedni cykl miałam bezowulacyjny (progesteron 0,35). W tym cyklu miesiączka trwała 3 dni, co jest bardzo nietypowe dla mnie.
    Jak wygląda leczenie niskiego FSH?

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) nie bardzo wiem właśnie, też mam wizytę za kilka dni i odkopałam moje wyniki z czerwca kiedy miałam długie cykle i wszystko rozregulowane.
    TSH 2,53
    FSH 10,15
    LH 7,08
    Estradiol 43,23
    Prolaktyna 12,46

Wtedy dostałam Diane na 2msc na uregulowanie cyklu, euthyrox25 na obniżenie tsh poniżej 2 i sama po odstawieniu Diany brałam 2 tab/dziennie castagnus. Teraz w grudniu badania wyszły chyba lepsze...
    TSH 1,44
    FSH 7,36
    LH 7,65
    Estradiol 45,21
    Prolaktyna 15,11

Jak sądzicie? generalnie widzę po wykresie (temperatury) że teraz jest spokojniejszy, wcześniej były góry i doliny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 22:59

<3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ