X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niskie Fsh i dość wysoki estradiol
Odpowiedz

Niskie Fsh i dość wysoki estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pati889 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogłabym prosić o pomoc w interpretacji wyników? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.
    LH 4,58 (norma 2,4-12,6)
    FSH 2,64 (norma 3,5-12,5)
    Estradiol 202 pg/ml (norma 12,4-233)
    PRL 118 mlU/l (norma 102-496).
    Stosunek Lh do fsh wynosi 1,7

Badania wykonane w 3dc. O czym świadczy niski FSH? Czy estradiol jest ok? Niby w normie, ale przy górnej granicy. Poprzedni cykl miałam bezowulacyjny (progesteron 0,35). W tym cyklu miesiączka trwała 3 dni, co jest bardzo nietypowe dla mnie.
    Jak wygląda leczenie niskiego FSH?

• JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) nie bardzo wiem właśnie, też mam wizytę za kilka dni i odkopałam moje wyniki z czerwca kiedy miałam długie cykle i wszystko rozregulowane.
    TSH 2,53
    FSH 10,15
    LH 7,08
    Estradiol 43,23
    Prolaktyna 12,46

Wtedy dostałam Diane na 2msc na uregulowanie cyklu, euthyrox25 na obniżenie tsh poniżej 2 i sama po odstawieniu Diany brałam 2 tab/dziennie castagnus. Teraz w grudniu badania wyszły chyba lepsze...
    TSH 1,44
    FSH 7,36
    LH 7,65
    Estradiol 45,21
    Prolaktyna 15,11

Jak sądzicie? generalnie widzę po wykresie (temperatury) że teraz jest spokojniejszy, wcześniej były góry i doliny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 22:59

<3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ