X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa - duphaston
Odpowiedz

Nowa - duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mglica Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Jestem nowa na forum, więc nie wiem pod który dział podpiąć mój post.
    Przez 10 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, po ich odstawieniu okres nie powrócił przez 2 miesiące. Ginekolog zapisał mi duphaston 2x1 16-25 dzień cyklu i kazał brać przez 3 miesiące.
    Pierwsze dwa cykle było super, wzrosło mi libido i czułam się na prawdę dobrze. 3 cykl - czułam się rozregulowana hormonalnie, wybuchałam złością bez powodu, puchły mi nogi. Ginekolog polecił, żeby zmniejszsyć duphaston na 1 tabletkę dziennie i próbować zachodzić. Wczoraj skończyłam brać ostatnią tabletkę (dziesiątą), był to 25 dzień cyklu. Od rana mam dziwne plamienia? krwawienia? Krew jest jasno czerwona, trochę czuję jajniki. Nie wiem czy to jest miesiączka czy jakieś krwawienie ? Nie bardzo wiem, czy traktować to jako pierwszy dzień nowego cyklu czy czekać parę dni na normalny okres? Będę wdzięczna za pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:21

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszukiwarka nie działa, więc ciężko znaleźć coś co nas dotyczy albo interesuje. A przekopywać całe forum zajęło by sporo czasu.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • mglica Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie myślałam, że to u mnie jest problem, bo wpisywałam "duphaston" i zerwo wyników.
    Proszę o wyrozumiałość, bo jestem nowa :)

• mglica Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała duphaston 2x1 w 16-25c, a potem zmniejszyła dawkę na 1x1?
    Ja mam jakieś plamienie, jajniki mnie bolą :/ czy to możliwe, że za mała dawka progesteronu?

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś bierze 3x1 ? Bo wydaje mi się że ginekolog przesadził

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 2x1 przez 10 dni. Proga mam dobrego ale mimo to wprowadzil mi dupka. Ciekawe czy pomoze

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ