X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa na forum :)
Odpowiedz

Nowa na forum :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • KAJKA Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tym współzyciem nie ma co się stresować, plemniki są w stanie przetrwać. Ja zastrzyk miałam tylko raz i w tym udanym cyklu współżyliśmy wieczorem dzień przed zastrzykiem, zastrzyk miałam nastepnego dnia o 20 wieczorem, no i współżyliśmy jeszcze 1 dzień i 2 dni po zastrzyku, też wieczorem

A czy miała pani jakieś objawy ? Przeczucie ze się udało?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJKA wrote:
    A czy miała pani jakieś objawy ? Przeczucie ze się udało?
    W tym jedynym cyklu nawet nie myślałam, że mogłoby się udać. Bo po 10 nieudanych miesiącach, po depresji z tym związanej, stwierdziłam, że odpuszczan już, że to za dużo i mam dość. Podziałaliśmy jako, że to miałbyć cykl ostatniej szansy. Potem zajęłam się pracą, przenieśli mnie na inny dział, więc nawet nie miałam czasu myśleć o objawach, do domu wracałam zmęczona i tyle. Jedynie na dwa dni przed testowaniem poczułam kłucie w jajniku, to był czwartek, w piątek też mnie kłuło, ale poza tym nic. Brak bólu piersi itd.
    W sobotę byłam 15 dni po ovitrelle i 13dpo, wiedziałam, że jak będzie biało i jak temperatura z rana nisko, no to odstawiam duphaston i czekam na @.
    Natomiast ku mojemu zdziwieniu, temperatura po zmierzeniu o 7 rano, wyszła 37°C , więc no dziwne, zrobiłam test i miałam upragnione II kreseczki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 13:38

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    W tym jedynym cyklu nawet nie myślałam, że mogłoby się udać. Bo po 10 nieudanych miesiącach, po depresji z tym związanej, stwierdziłam, że odpuszczan już, że to za dużo i mam dość. Podziałaliśmy jako, że to miałbyć cykl ostatniej szansy. Potem zajęłam się pracą, przenieśli mnie na inny dział, więc nawet nie miałam czasu myśleć o objawach, do domu wracałam zmęczona i tyle. Jedynie na dwa dni przed testowaniem poczułam kłucie w jajniku, to był czwartek, w piątek też mnie kłuło, ale poza tym nic. Brak bólu piersi itd.
    W sobotę byłam 15 dni po ovitrelle i 13dpo, wiedziałam, że jak będzie biało i jak temperatura z rana nisko, no to odstawiam duphaston i czekam na @.
    Natomiast ku mojemu zdziwieniu, temperatura po zmierzeniu o 7 rano, wyszła 37°C , więc no dziwne, zrobiłam test i miałam upragnione II kreseczki 🥰
    Hej, pozwolę się podpytać. Brałaś jakieś leki farmakologiczne na depresję czy nie przepisali ci nic w związku z aktywnymi staraniami?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Hej, pozwolę się podpytać. Brałaś jakieś leki farmakologiczne na depresję czy nie przepisali ci nic w związku z aktywnymi staraniami?
    Nie, nie chciałam nic brać

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ