X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa na forum :)
Odpowiedz

Nowa na forum :)

Oceń ten wątek:
  • KAJKA Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Wiem, że łatwo się mówi tudzież pisze :) jednak spróbuj się nie stresować. ✊️✊️✊️ do piątku:) jakby co pójdziesz na drożność:)

Oj tak bardzo łatwo :)
    Nie chciałabym tego badania.. bardzo się boję

Ale pierwszy mój cykl stymulowany .. czuję się jak bańka dosłownie

Mam figurę gruszki szersze uda, duże wcięcie w talii a teraz wcięcia prawie nie ma

Zaczęłam chodzić na fitness koleżanka ładnie wyszczuplała a ja w sumie też a po lekach efekt "jojo" ale czego się nie robi dla maleństwa .. ❣️

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJKA wrote:
    Oj tak bardzo łatwo :)
    Nie chciałabym tego badania.. bardzo się boję

Ale pierwszy mój cykl stymulowany .. czuję się jak bańka dosłownie

Mam figurę gruszki szersze uda, duże wcięcie w talii a teraz wcięcia prawie nie ma

Zaczęłam chodzić na fitness koleżanka ładnie wyszczuplała a ja w sumie też a po lekach efekt "jojo" ale czego się nie robi dla maleństwa .. ❣️
    Nie bój się drożności:) nikt nie lubi jak "tam Ci grzebią" ale dla nich to codzienność :) no ja bardzo przytyłam łącznie 20 kg, ale to powiedzmy od czasów jak byłam taka młoda jak Ty. Ale ja już głębszy temat jeżeli chodzi o niepowodzenia....Także jak się nie uda nie załamuj się i działaj:)

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Nie bój się drożności:) nikt nie lubi jak "tam Ci grzebią" ale dla nich to codzienność :) no ja bardzo przytyłam łącznie 20 kg, ale to powiedzmy od czasów jak byłam taka młoda jak Ty. Ale ja już głębszy temat jeżeli chodzi o niepowodzenia....Także jak się nie uda nie załamuj się i działaj:)

Dziękuję, nie ma innego wyjścia trzeba działać :)

Łapę się na tym, że rano z ciekawości zmierzę temperatura nie wiem w sumie po co ..

Szyjka wyżej ułożona w ciągu dnia to jestem zadowolona później pod wieczór sprawdzę jest niżej albo i nisko panika ..

Sluz lepki i w środku wilgotno też panika

Jutro mam zrobić test kazał lekarz ale chyba widzę tą biel a zarazem nadzieja

Ale to wszystko głupie

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka:) nie wkładaj sobie tak często tam palca:) szyjka musi być czysta:) Powiem Ci tak, jak wchodzi matematyka to głowa wariuje. Jakbyś nie miała problemów za dziecka to naprawdę poradziłabym Ci wejść na luz. Ale zrob wszystkie niezbędne badania itp. I tę droznosc koniecznie. Suplementy i probiotyki.

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Kajka:) nie wkładaj sobie tak często tam palca:) szyjka musi być czysta:) Powiem Ci tak, jak wchodzi matematyka to głowa wariuje. Jakbyś nie miała problemów za dziecka to naprawdę poradziłabym Ci wejść na luz. Ale zrob wszystkie niezbędne badania itp. I tę droznosc koniecznie. Suplementy i probiotyki.

Dobrze !

A powiesz mi czy ty też miałaś może taki brzuch jak balon po dupku ?

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, brzuch jak balon mam od jedzenia po 18;( niestety mam ujową pracę i w dziwnych czasami godzinach jem i to jest najgorsze dla brzucha. Także trzeba trzymać dyscyplinę o co niekiedy ciężko. Nie, na mnie gestageny tak źle nie działają. Ale ogólnie przed miesiączką większy brzusio itp. Woda w organizmie się zatrzymuje. U mnie pierwszym objawem ciąży było uczucie gorąca po brzebudzeniu i trochę niedobrze mi było (wtedy pomyślałam, że coś nie tak i czy to czasem nie ciąża). A dwa dni wcześniej mega skurcze i naprawdę duże plamienie.

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Wiesz co, brzuch jak balon mam od jedzenia po 18;( niestety mam ujową pracę i w dziwnych czasami godzinach jem i to jest najgorsze dla brzucha. Także trzeba trzymać dyscyplinę o co niekiedy ciężko. Nie, na mnie gestageny tak źle nie działają. Ale ogólnie przed miesiączką większy brzusio itp. Woda w organizmie się zatrzymuje. U mnie pierwszym objawem ciąży było uczucie gorąca po brzebudzeniu i trochę niedobrze mi było (wtedy pomyślałam, że coś nie tak i czy to czasem nie ciąża). A dwa dni wcześniej mega skurcze i naprawdę duże plamienie.

Mi to rano zawsze zimno rano 😀
    Dlugo starałaś się o maluszka ?
    A jak piersi ? Szyjka ? Sluz ? Na początku ciazy ?

Przepraszam, że pytam ale jestem ciekawa. Jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać ;)

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko:) Zaszłam praktycznie w pierwszym cyklu starań, bylam dużo młodsza niż teraz, ale dużo starsza od Ciebie. Myślę, że jakbym poszła do innego lekarza niż wtedy to może skończyło by się dobrze. Piersi bolały, sluz był, ale były też plamienia i to nawet zywą krwią. Jeżeli chodzi o uczucie zimna to zbadaj TSH, mi poza tym że tak rano zrobiło się gorąco, później pod wieczór telepałam się z zimna. Potem zaszłam jeszcze raz, ale już na letroxie i bromergonie. Mnie bardzo zgubiło to, że tak szybko zachodziałam;( dlatego fajnie, że jesteś młoda, mam nadzieję, że uda Ci się:)😺 (śnił mi się wczoraj dziwny kot) ✊️👍

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Spoko:) Zaszłam praktycznie w pierwszym cyklu starań, bylam dużo młodsza niż teraz, ale dużo starsza od Ciebie. Myślę, że jakbym poszła do innego lekarza niż wtedy to może skończyło by się dobrze. Piersi bolały, sluz był, ale były też plamienia i to nawet zywą krwią. Jeżeli chodzi o uczucie zimna to zbadaj TSH, mi poza tym że tak rano zrobiło się gorąco, później pod wieczór telepałam się z zimna. Potem zaszłam jeszcze raz, ale już na letroxie i bromergonie. Mnie bardzo zgubiło to, że tak szybko zachodziałam;( dlatego fajnie, że jesteś młoda, mam nadzieję, że uda Ci się:)😺 (śnił mi się wczoraj dziwny kot) ✊️👍

Mi od 3 dni spada temperatura więc niestety nic z tego 😭

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJKA wrote:
    Mi od 3 dni spada temperatura więc niestety nic z tego 😭
    😥zrób jeszcze tak jak lekarz ķazał, zrob betę i niezbędne badania🍀

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    😥zrób jeszcze tak jak lekarz ķazał, zrob betę i niezbędne badania🍀

Czytałam na internecie i niby pisze ze jeśli zawsze mierze po 7 godz snu
    A teraz po 6 to mam dodać 0.1
    To z tego wygoada że się utrzymuje ..

Mam brak objawow zero boli
    Może jeszcze jesy nadzieja

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJKA wrote:
    Czytałam na internecie i niby pisze ze jeśli zawsze mierze po 7 godz snu
    A teraz po 6 to mam dodać 0.1
    To z tego wygoada że się utrzymuje ..

Mam brak objawow zero boli
    Może jeszcze jesy nadzieja
    Na tej temp nie znam się tak dobrze, w sensie wiem o co chodzi, ale to ciezko chyba dobrze zmierzyc:( ja po prostu czułam, że zaszłam, nawet mąż mówił, że to widział (nie wiem jak ale ok). Tylko, że mi się udawało wtedy na mega wielkim luzie.
    Pójdziesz dziś na badanie z krwi?

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Na tej temp nie znam się tak dobrze, w sensie wiem o co chodzi, ale to ciezko chyba dobrze zmierzyc:( ja po prostu czułam, że zaszłam, nawet mąż mówił, że to widział (nie wiem jak ale ok). Tylko, że mi się udawało wtedy na mega wielkim luzie.
    Pójdziesz dziś na badanie z krwi?

Dzisiaj niestety nie będę miała jak, planuje zrobić po pracy test ciazowy

A jutro rano na badanie:)

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem mocz będzie rozcieńczony. Może lepiej tyko rano badanie.

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię rano ;)

Duphostan do niedzieli mam

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam z pierwszego moczu test 25mul..
    Niestety negatywny

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 12/13 dni po owulacji

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJKA wrote:
    Zrobiłam z pierwszego moczu test 25mul..
    Niestety negatywny
    😥 na wszelki wypadek zrob betę z krwi w poniedziałek. A jak nie to czeka Cie ta droznosc, ale nie ma czego się bać. Powodzenia ✊️👍

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    😥 na wszelki wypadek zrob betę z krwi w poniedziałek. A jak nie to czeka Cie ta droznosc, ale nie ma czego się bać. Powodzenia ✊️👍

Myślę czy nie zrobić testu jeszcze jutro

Temperatura mi skoczyła

Cały czas mam cichą nadzieję bo miałam dwie owulacje w tym miesiącu u według lekarza

Jedna 10/11.08
    A druga 13/14.08

• KAJKA Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kończę duphostan i po nim okres mam za 3 dni zazwyczaj

Czyli w sumie do okresu jeszcze 4 dni
    Mam nadzieje cały czas i TP że test za wcześnie

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ