Nowa na forum :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotipik wrote:Wiem, że łatwo się mówi tudzież pisze
jednak spróbuj się nie stresować. ✊️✊️✊️ do piątku:) jakby co pójdziesz na drożność
Oj tak bardzo łatwo
Nie chciałabym tego badania.. bardzo się boję
Ale pierwszy mój cykl stymulowany .. czuję się jak bańka dosłownie
Mam figurę gruszki szersze uda, duże wcięcie w talii a teraz wcięcia prawie nie ma
Zaczęłam chodzić na fitness koleżanka ładnie wyszczuplała a ja w sumie też a po lekach efekt "jojo" ale czego się nie robi dla maleństwa .. ❣️
Dotipik lubi tę wiadomość
-
KAJKA wrote:Oj tak bardzo łatwo
Nie chciałabym tego badania.. bardzo się boję
Ale pierwszy mój cykl stymulowany .. czuję się jak bańka dosłownie
Mam figurę gruszki szersze uda, duże wcięcie w talii a teraz wcięcia prawie nie ma
Zaczęłam chodzić na fitness koleżanka ładnie wyszczuplała a ja w sumie też a po lekach efekt "jojo" ale czego się nie robi dla maleństwa .. ❣️no ja bardzo przytyłam łącznie 20 kg, ale to powiedzmy od czasów jak byłam taka młoda jak Ty. Ale ja już głębszy temat jeżeli chodzi o niepowodzenia....Także jak się nie uda nie załamuj się i działaj:)
-
Dotipik wrote:Nie bój się drożności:) nikt nie lubi jak "tam Ci grzebią" ale dla nich to codzienność
no ja bardzo przytyłam łącznie 20 kg, ale to powiedzmy od czasów jak byłam taka młoda jak Ty. Ale ja już głębszy temat jeżeli chodzi o niepowodzenia....Także jak się nie uda nie załamuj się i działaj:)
Dziękuję, nie ma innego wyjścia trzeba działać
Łapę się na tym, że rano z ciekawości zmierzę temperatura nie wiem w sumie po co ..
Szyjka wyżej ułożona w ciągu dnia to jestem zadowolona później pod wieczór sprawdzę jest niżej albo i nisko panika ..
Sluz lepki i w środku wilgotno też panika
Jutro mam zrobić test kazał lekarz ale chyba widzę tą biel a zarazem nadzieja
Ale to wszystko głupie -
Kajka:) nie wkładaj sobie tak często tam palca:) szyjka musi być czysta:) Powiem Ci tak, jak wchodzi matematyka to głowa wariuje. Jakbyś nie miała problemów za dziecka to naprawdę poradziłabym Ci wejść na luz. Ale zrob wszystkie niezbędne badania itp. I tę droznosc koniecznie. Suplementy i probiotyki.
-
Dotipik wrote:Kajka:) nie wkładaj sobie tak często tam palca:) szyjka musi być czysta:) Powiem Ci tak, jak wchodzi matematyka to głowa wariuje. Jakbyś nie miała problemów za dziecka to naprawdę poradziłabym Ci wejść na luz. Ale zrob wszystkie niezbędne badania itp. I tę droznosc koniecznie. Suplementy i probiotyki.
Dobrze !
A powiesz mi czy ty też miałaś może taki brzuch jak balon po dupku ? -
Wiesz co, brzuch jak balon mam od jedzenia po 18;( niestety mam ujową pracę i w dziwnych czasami godzinach jem i to jest najgorsze dla brzucha. Także trzeba trzymać dyscyplinę o co niekiedy ciężko. Nie, na mnie gestageny tak źle nie działają. Ale ogólnie przed miesiączką większy brzusio itp. Woda w organizmie się zatrzymuje. U mnie pierwszym objawem ciąży było uczucie gorąca po brzebudzeniu i trochę niedobrze mi było (wtedy pomyślałam, że coś nie tak i czy to czasem nie ciąża). A dwa dni wcześniej mega skurcze i naprawdę duże plamienie.
-
Dotipik wrote:Wiesz co, brzuch jak balon mam od jedzenia po 18;( niestety mam ujową pracę i w dziwnych czasami godzinach jem i to jest najgorsze dla brzucha. Także trzeba trzymać dyscyplinę o co niekiedy ciężko. Nie, na mnie gestageny tak źle nie działają. Ale ogólnie przed miesiączką większy brzusio itp. Woda w organizmie się zatrzymuje. U mnie pierwszym objawem ciąży było uczucie gorąca po brzebudzeniu i trochę niedobrze mi było (wtedy pomyślałam, że coś nie tak i czy to czasem nie ciąża). A dwa dni wcześniej mega skurcze i naprawdę duże plamienie.
Mi to rano zawsze zimno rano 😀
Dlugo starałaś się o maluszka ?
A jak piersi ? Szyjka ? Sluz ? Na początku ciazy ?
Przepraszam, że pytam ale jestem ciekawa. Jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać -
Spoko:) Zaszłam praktycznie w pierwszym cyklu starań, bylam dużo młodsza niż teraz, ale dużo starsza od Ciebie. Myślę, że jakbym poszła do innego lekarza niż wtedy to może skończyło by się dobrze. Piersi bolały, sluz był, ale były też plamienia i to nawet zywą krwią. Jeżeli chodzi o uczucie zimna to zbadaj TSH, mi poza tym że tak rano zrobiło się gorąco, później pod wieczór telepałam się z zimna. Potem zaszłam jeszcze raz, ale już na letroxie i bromergonie. Mnie bardzo zgubiło to, że tak szybko zachodziałam;( dlatego fajnie, że jesteś młoda, mam nadzieję, że uda Ci się
😺 (śnił mi się wczoraj dziwny kot) ✊️👍
-
Dotipik wrote:Spoko:) Zaszłam praktycznie w pierwszym cyklu starań, bylam dużo młodsza niż teraz, ale dużo starsza od Ciebie. Myślę, że jakbym poszła do innego lekarza niż wtedy to może skończyło by się dobrze. Piersi bolały, sluz był, ale były też plamienia i to nawet zywą krwią. Jeżeli chodzi o uczucie zimna to zbadaj TSH, mi poza tym że tak rano zrobiło się gorąco, później pod wieczór telepałam się z zimna. Potem zaszłam jeszcze raz, ale już na letroxie i bromergonie. Mnie bardzo zgubiło to, że tak szybko zachodziałam;( dlatego fajnie, że jesteś młoda, mam nadzieję, że uda Ci się
😺 (śnił mi się wczoraj dziwny kot) ✊️👍
Mi od 3 dni spada temperatura więc niestety nic z tego 😭 -
Dotipik wrote:😥zrób jeszcze tak jak lekarz ķazał, zrob betę i niezbędne badania🍀
Czytałam na internecie i niby pisze ze jeśli zawsze mierze po 7 godz snu
A teraz po 6 to mam dodać 0.1
To z tego wygoada że się utrzymuje ..
Mam brak objawow zero boli
Może jeszcze jesy nadzieja -
KAJKA wrote:Czytałam na internecie i niby pisze ze jeśli zawsze mierze po 7 godz snu
A teraz po 6 to mam dodać 0.1
To z tego wygoada że się utrzymuje ..
Mam brak objawow zero boli
Może jeszcze jesy nadzieja
Pójdziesz dziś na badanie z krwi? -
Dotipik wrote:Na tej temp nie znam się tak dobrze, w sensie wiem o co chodzi, ale to ciezko chyba dobrze zmierzyc:( ja po prostu czułam, że zaszłam, nawet mąż mówił, że to widział (nie wiem jak ale ok). Tylko, że mi się udawało wtedy na mega wielkim luzie.
Pójdziesz dziś na badanie z krwi?
Dzisiaj niestety nie będę miała jak, planuje zrobić po pracy test ciazowy
A jutro rano na badanie:)
-
Dotipik wrote:😥 na wszelki wypadek zrob betę z krwi w poniedziałek. A jak nie to czeka Cie ta droznosc, ale nie ma czego się bać. Powodzenia ✊️👍
Myślę czy nie zrobić testu jeszcze jutro
Temperatura mi skoczyła
Cały czas mam cichą nadzieję bo miałam dwie owulacje w tym miesiącu u według lekarza
Jedna 10/11.08
A druga 13/14.08