Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ❤️
    Plamka trzymam kciuki za wyniki! ;)

Melunia i Daffi trzymam kciuki żeby choroby dzieciaczków szybko przeszły ;)

Kropeczka jakiego dużego synka już masz ❤️ super!! A imię na spokojnie wybierzecie, jeszcze czas jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 10:06

Daffi, Plamka_92 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale - była owulacja! Ha! Moja druga „świadoma” i potwierdzona w życiu!!! Miłego dnia Dziewczyny!

Lajni85, Ewa89_89, Daffi, Plamka_92, Marza89, MissKathy92, Phia, Paula 90, Esti, Kaga lubią tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag gratulacje!!! Trzymam kciuki :*

Ag1988 lubi tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko daj znać jak już wybierzecie imię tak na 100% :)

Ag super :) Trzymam kciuki :)

Ag1988 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny, oby się wszystkim w przeszłym roku udało :) A reszcie życzę zdrówka dla Nas i dla dzieciaczków, bo to najważniejsze <3

Ja mam infekcję i nadal nie wiem, kto u mnie mieszka. Pogodziliśmy się z mężem, że Nasze dziecko chce być niespodzianką :)

Drobinka91, Ag1988, Lajni85, Esti lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak naturalna kwestia u innych (zdrowych kobiet) jak owulacja, u nas to normalnie jak święto! Człowiek się cieszy! Co mieliśmy, to zrobiliśmy, teraz czekamy...

didi123 najważniejsze, że Bobas zdrowy!!!! A Dziewczynka czy Chłopczyk - każde będzie cieszyło!

didi123 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Wesołych Świąt Dziewczyny, oby się wszystkim w przeszłym roku udało :) A reszcie życzę zdrówka dla Nas i dla dzieciaczków, bo to najważniejsze <3

Ja mam infekcję i nadal nie wiem, kto u mnie mieszka. Pogodziliśmy się z mężem, że Nasze dziecko chce być niespodzianką :)
    Pokaże sie. Moj tez sie chowal i teraz w 22+2 wyeksponowal jajeczka :p
    W wigilie powiemy wszystkim o płci narazie trzymamy w tajemnicy :) a w piątek mam prenatalne doczekac sie nie mogę. Najważniejsze ze sie ciaze pieknie rozwijaja.

Esti, didi123 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam swiateczne przygotowania?
    Ja juz mam ciasto na malinowa chmurke zrobione. Galaretka sie studzi. W lodowce kruche na serniczek. Zrobione rolady z wafli na slodko i zostanie mi rolada szpinakowa z lososiem :p

• Esti Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni nic sie nie przejmuj, jestesmy rowiesniczkami, wiec obie jestesmy nastarsze :-)I obie super plodne. Tego sie trzymajmy!
    I ja tez ze slaska - przeprowadzilam sie z Rybnika do Bielska-Bialej. Studiowalam w Kato kiedys, jak bylam piekna i mlodsza :-)

Ja odkad z mezem jestesmy dalekodystansowi nie zagladalam tutaj, ale mi sie stesknilo za czytaniem o Waszych dzialaniach, wiec wszystko dzis nadrobilam - chyba z 15 stron - aktywne jestescie:-) i bede teraz czytac na biezaco, chociaz u mnie nic nie bedzie sie dzialo.

Kropeczka - mini kropek rosnie ci szybciutko! Pieknie.
    Ag gratuluje owulacji, zawsze napawa dobrym nastawieniem pewnosc, ze cos sie zdarzylo na prawde a nie byc moze.
    Oby teraz szbciutko sie jajeczko zaplodnilo, a moze i juz zaplodnione... Trzymam kciuki.

A czy ktoras jeszcze testuje na swieta?
    Fajnie by bylo, gdybysmy mialy jeszcze swiateczny prezencik forumowy :-)

Spokojnych swiat wszystkim i najszczesliwszego roku 2019!

Ps. Sorki, pisze z pracy i na kompie nie mam polskich znakow - pracuje po angielsku :-)
    Na moim prywatnym kompie i tel ktos wlaczyl blokady i forum sie nie laduje. Wiec ukratkiem w pracy przyczajona czytam haha.

Najlepszego dziewczyny!

Ag1988, Lajni85 lubią tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 - dużo roboty... Ale walczę z tym wszystkim...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti a masz lekarza w Bielsku-Białej? :D ja chodzę właśnie do takiego co też w BB przyjmuje :D

Ja testuje po nowym roku jakoś, ale się nie nastawiam.. I tak się cieszę, że była owulacja! TO już jest milowy krok do przodu! A nastawiać się będę na kwiecień, bo wtedy najprawdopodobniej wracam do stymulacji!

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti fajnie Cie poznać :) i dziękuję za wsparcie :) Ag testujemy razem, może nie same wejdziemy w ten nowy rok <3

Esti, Ag1988 lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Esti Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robilam zadnych badan a mieszkam na stale niestety i stety na calym swiecie - pracuje na morzu. Fajnie, bo caly swiat zobaczylam ale juz mi zaczyna doskwierac brak normalnego zycia i co z tym sie wiaze - jak np mozliwosc badania i stalej opieki lekarskiej. W roku w Polsce jestem 2-3 razy na kilkutygodniowe wizyty. Jest u nas otwarta kilka lat temu klinika ginekologiczna (Klinika Galena) i tam planuje zrobic badania wstepne w nastepnym roku. Mialam tak 2 lata tema badanie piersi i bylo super przyjemnie tam. Ja jestem w dobrej fizycznej formie i nie mam zadnych stwierdzonych chorob i zadnych objawow, wiec jestem dobrej mysli.

Do tej pory bylo ok takie zycie niestandardowe- bo maz ze mna mieszkal i pracowal, ale teraz zaczynaja sie schody, wiec jak przez 2 nastepne urlopy nie uda nam sie nasz maly cud to juz chyba bedzie kompletna rewitalizaja zycia - mojego i licze na osiedlenie sie na stale w naszym gniazdku.
    Wszystko czas pokaze. Urlop w lutym - jedna szansa, urlopw w maju - druga sznsa, doczekam sie :-)

Jak nazywa sie Twoj lekarz Ag?
    I najwazniejsze - czy polecasz?

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja tu tylko tak wpadam i wypadam podczytujac od czasu do czasu.
    Cieszę się że przygotowania do świąt idą pełną parą. Widzę że często w powiększonym gronie co bardzo mnie cieszy.
    Melunia super że lekarz dał wam tak szybko zielone światło. Tak szybciutko to minęło. Powodzenia życzę. Najważniejsze to rozsądek. Wszystko będzie dobrze.

Zdrowych i wesołych świąt dziewczyny.

Esti, Kropeczka85, Applejoy lubią tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohoho!! Wesołych Świątek staraczki i te zaciażone (które jeszcze nie Wiedza ;))

Melunia ale coś oprocz ciast to u Ciebie będzie?? Bo mnie to nurtuje i nurtuje...

Kropeczka mega chłop!! Didi moze być jak dla mnie księżniczka dla mojego chłopca :)

Isaura81, didi123, Marza89, Applejoy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Jeszcze nie robilam zadnych badan a mieszkam na stale niestety i stety na calym swiecie - pracuje na morzu. Fajnie, bo caly swiat zobaczylam ale juz mi zaczyna doskwierac brak normalnego zycia i co z tym sie wiaze - jak np mozliwosc badania i stalej opieki lekarskiej. W roku w Polsce jestem 2-3 razy na kilkutygodniowe wizyty. Jest u nas otwarta kilka lat temu klinika ginekologiczna (Klinika Galena) i tam planuje zrobic badania wstepne w nastepnym roku. Mialam tak 2 lata tema badanie piersi i bylo super przyjemnie tam. Ja jestem w dobrej fizycznej formie i nie mam zadnych stwierdzonych chorob i zadnych objawow, wiec jestem dobrej mysli.

Do tej pory bylo ok takie zycie niestandardowe- bo maz ze mna mieszkal i pracowal, ale teraz zaczynaja sie schody, wiec jak przez 2 nastepne urlopy nie uda nam sie nasz maly cud to juz chyba bedzie kompletna rewitalizaja zycia - mojego i licze na osiedlenie sie na stale w naszym gniazdku.
    Wszystko czas pokaze. Urlop w lutym - jedna szansa, urlopw w maju - druga sznsa, doczekam sie :-)

Jak nazywa sie Twoj lekarz Ag?
    I najwazniejsze - czy polecasz?

Zaprosiłam Cię do znajomych i na priv Ci napiszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama oczywiscie xD ale akurat mam wyjezdne na Swieta do rodzicow. Jeszcze uszka mam zrobione :)

Zalatwilam sobie chyba kolano... Blokuje mi sie przy wyproscie i nie umiem calkiem zgiac. Do tego lekko spuchlo...
    Oj ten rok zapamietam chyba do konca zycia

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie doświadczenia z testami owulacyjnymi? Niby mam potwierdzona owulacje a wogole nie wychodzą... Nawet blada kreska się nie pojawiła :(

Dowiedziałam się dzisiaj, że kolejna koleżanka jest w ciąży... Co prawda po przejściach, cieszę się, ale też trochę zazdroszczę...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni ja robiłam ze 3 cykle i nigdy nie wychodziły lub druga kreska była ledwo blada. Ponoć to tez zależy jakie testy. Jak takie taniochy to mogą nie wychodzić.

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w aptece z dr Max czy jakoś tak... Ale chyba ważniejsze to co na usg...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ