Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki po długim stosowaniu antykoncepcji
Odpowiedz

Nowe staraczki po długim stosowaniu antykoncepcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana27 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Zaczynam drugi cykl starań. Za pierwszym się nie udało. Ponad 3 lata się zabezpieczałam i zastanawiam się czy dużo jest Was tu które po długotrwałej anty szybciutko zaszły w ciąże? Ściskam ciepło :)

P.S. Chyba w końcu wiosna nastała :)

Usilnie staramy się o dzidziusia :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę być złośliwa ale warto czasem poszukać podobnych wątków a nie zakładać kolejny, ten sam.

7 lat antykoncepcji hormonalnej, 3 cykle odczekane po odstawieniu, ciąża w 2 cs i poronienie.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 22m-ce na pigułkach, po odstawieniu cykl całkowicie rozregulowany (długi, brak owulacji), do tej pory nie wróciło to co było kiedyś. To nasz 8cs po odstawieniu i póki co nic. Walczę o owulację na razie.
    Nie wiem na 100% czy to wina pigułek. W między czasie okazało się, że mam także problemy z insuliną, choć wcześniej ich nie miałam. Ale faktem jest, że pigułki mi nie służyły i przytyłam przez te niecałe 2 lata 15kg. A nadwaga oznacza problemy metaboliczne co daje problemy z insuliną. Także teraz biorę leki na cukrzycę, choć jej nie mam póki co i próbuje schudnąć ćwiczeniami i dietą. Długa droga przede mną. Jeśli tabsy nie zawiniły w 100% to na pewno sporo się przyczyniły. Amen.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam pigulki ponad 5 lat, kolejny rok byl na metodzie objawowo-termicznej i w ciaze nie bylo problemu zeby zajsc. Cykle po odstawieniu tabsow jak w zegarku, jedynie skapsze.

Uwazam, ze nie mozna "zwalac" calej winy za problemy z poczeciem na tabsy, bo tak naprawde nie sprawdzamy naszej plodonosci przed rozpoczeciem ich brania (po to w koncu chcemy je brac), a dopiero po, gdy chcemy zajsc w ciaza, a moze juz wczesniej moglysmy miec jakies ukryte objawy jakies choroby.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam anty kolo 2 lat jak ostawilam tabsy przez kolejne 2 lata miałam rozlegulowany okres w cały świat dopiero od kilku lat mam regularna miesiaczke jak w zegarku 28 30 dni. Na mój ślub miał wypaść mi okres lekarz przepisał mi tabletki anty żeby go przesunąć bardzo obawialam sie ze znowu sobie wszystko w organizmie pomieszam, na szczęście nie wzielam tych tabsow a okres skończył mi się w piątek przed ślubem.

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie używałam Nuva Ring przez 3 lata a wcześniej tabsy. Ovu wiem że miałam bo ginekolog stwierdził że na 100 % była. Niestety cykle mam po 35-42 dni więc to dość męczące niestety. Również dużo przytyłam przez antykoncepcję ok 15 kg i ciężko jak jasna cholera zrzucić. A tak bardzo bym chciała zobaczyć już dwie kreski ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam po 4,5 roku brania. Pierwszy cykl 24 dni drugi 28, trzeci trwa juz 32 dni i nie wiem co dalej, test ciążowy w 28 dniu negatywny, czekam do konca tygodnia i w przyszlym lekarz... podobno jak się miało przed branim tabletek regularn cykl to po odstawieniu nie powinno byc problemu, ale nie wiem czy tak jest.

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz zapewniał, że po odstawieniu krążka nie będzie żadnego problemu z zajściem w ciąże a wręcz ostrzegał, że w pierwszym miesiącu można zajść w ciąże bliźniaczą. Ciri22 jak długo się już starasz?

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tabletki 7 lat bez żadnych przerw, od świąt Bożego Narodzenia już nie biorę. Pierwszy cykl miałam 23 dniowy, ale to zapewne przez wyjazd (zawsze tak mialam przed tabletkami), potem 26dniowy a ostatnio 33dniowy, zobaczymy jak będzie teraz;) moja ginekolog mówiła, że wlasnie przez pierwsze 3-4mce najłatwiej zajść w ciążę bo wssyzstko tam jeszcze swiruje. U mnie sie nie sprawdziło, ale nie sprawdzałam kiedy mam dni plodne i właściwie nie trafiliśmy w "te dni". Mam nadzieje, że teraz się uda:)

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się obawiam, bo u męża w rodzinie bywał sytuacje, że kilka osób jest bezpłodnych. Mam nadzieje, że w jego przypadku tak nie będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja tak naprawde ten cykl zaczełam coś testować i robić a wcześniej na żywioł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 ja również brałam tabletki ok. 7 lat bez przerwy, odstawiłam w połowie sierpnia 2014 a zaczęliśmy się starać w połowie listopada 2014, bo lekarz kazał odczekać 3 m-ce, na razie niestety bez efektów:( Cykle mam różne raz długie wywoływane luteiną a raz 28 dniowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1gwiazdeczka1 wrote:
    converse90 ja również brałam tabletki ok. 7 lat bez przerwy, odstawiłam w połowie sierpnia 2014 a zaczęliśmy się starać w połowie listopada 2014, bo lekarz kazał odczekać 3 m-ce, na razie niestety bez efektów:( Cykle mam różne raz długie wywoływane luteiną a raz 28 dniowe.

Kurcze tego właśnie się boje że tak będzie świrował mój organizm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 Lekarz mi powiedział że to normalne po takim okresie brania tabletek, organizm musi wrócić do normy i na to potrzeba czasu- u jednych mniej a u drugich więcej
    Felicity Lekarz u mnie podejrzewa również cykle bezowulacyjne, na razie robię badania i chyba będę musiała iść na monitoring cyklu :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ