NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam na pomysł założenia innego wątku niż wszystkie i mam nadzieję i głęboko wierzę, że pomoże każdej z nas, która dołączy do tej przeze mnie nazwanej nowenny staraczek
Mianowicie każda dziewczyna może wpisać się w tym wątku i odmawiać codziennie krótszą lub dłuższą modlitwę w miarę chęci i możliwości. Myślę, że każda z nas znajdzie chwilę przy porannej czy wieczornej modlitwie ( lub w drodze do pracy, na zakupy itp.) odmówić dodatkową dowolną modlitwę za siebie i każdą staraczkę wpisaną na tym wątku. W zamian każda wpisana będzie miała pewność, że reszta wpisanych dziewczyn modli się także za nią w intencji poczęcia i szczęśliwego urodzenia zdrowego dziecka.
Szczęśliwe zaciążone mamy też mogą się wpisywać i np. w ramach wdzięczności ofiarować modlitwę za koleżanki, które z upragnieniem czekają na swoją Fasoleczkę a w zamian otrzymają modlitwę od reszty dziewczyn w intencji szczęśliwego rozwiązania.
Wierzę, że wspólnymi siłami (modlitwami) potrząśniemy całe Niebo i doczekamy się upragnionego dziecka.
Proponuję, aby każda chętna obok swojego nicka w nawiasie wpisała swoje inicjały
A więc wpisuję się pierwsza i od dziś modlę się za siebie i resztę staraczek. Mam nadzieję, że ktoś się wpisze i będę miała się za kogo modlić i ktoś za mnie się pomodli
Vanessa (MM)-proszę o modlitwę i ofiaruję swoją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 18:54
Iownka, zielarka, Marion, Drzwiona, nutka, Ita, freya, Sudela, Lili, meksi, Doris-83, Anutka, Laura, ewwiel, tomania2806, Ballerina, sury_cat, Asiak, macduska, kita, anja83, Ruda Hetera, Ren, karmar, Szimi lubią tę wiadomość
-
Vanessa, wątek piękny, ale jest już taki o wierze "wiara czyni cuda" i chyba "św. Dominika nasz patron" czy jakoś tak.
BTW: polecam Nowennę PompejańskąMarion, sylwia1985, Doris-83, Laura, Katjaa, Pchelkaa, Marietta, emka29 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
FeliceGatto wrote:Vanessa, wątek piękny, ale jest już taki o wierze "wiara czyni cuda" i chyba "św. Dominika nasz patron" czy jakoś tak.
BTW: polecam Nowennę Pompejańską
Ale mi chodziło o modlitwę za siebie nawzajem a nie wątek o wierze i dzielenie się jaka modlitwa komu pomogła więc takiego wątku wcześniej nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 19:27
Marion, mała_mi, Sudela, Laura lubią tę wiadomość
-
Ja sie wpisze bardzo dobry watek Vanessa uwazam ze modlitwa wiele daje. Bede sie modlic za kazda staraczke bo poczeie dziecka to wielki cud i najpiekniejszy na swiecie.
Bede sie modlic o ten cud dla kazdej dziewczyny na tym forum tych starajacych sie i za te ktore czekaja na szczesliwe rozwiazanie.
Kochane mode sie za Was i prosze o modlitwe za mnie. madzianka(MM)vanessa, zielarka, Marion, Drzwiona, nutka, Fidelissa, tomania2806, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
To i ja się pomodle za nas wszystkie abyśmy w końcu mogły otrzymać ten dar bycia w ciazy i urodzenia zdrowych dzieci bo macierzyństwo jest najpiękniejszym darem na świecie i każda z nas pragnąca potomstwa powinna go doświadczyć I proszę Was, staraczki o modlitwę za mnie
Manieczka86 (MRz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 10:11
Marion, Drzwiona, vanessa, Girl25, Edziorro lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Dziewczyny z wielką przyjemnością dołączę do nowenny z prośbą o dar macierzyństwa, o zdrowe dziecko. Ofiarowuje swoją modlitwe za Was i proszę o modlitwe za mnie. Drzwiona (BP)
vanessa lubi tę wiadomość
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wspaniały wątek. Niestety tak często zapominamy w naszym życiu o Bogu. Ale On o nas nie zapomina i pamięta każdego dnia. Również tylko On wie tak naprawdę kiedy jest odpowiedni moment, aby zesłać nam ten Dar macierzyństwa. Modlitwa jest bardzo ważnym elementem naszych starań, bo musimy pamiętać, że do poczęcia nie wystarczy dwoje ludzi. Poczęcie to cud mężczyzny, kobiety i Boga. To dzięki Niemu wydarza się pod naszymi sercami ten cud, na który tak wiele kobiet czeka. I bez Niego nie ma prawa istnieć. Także wierzmy Panu Bogu, ufajmy, ofiarujmy mu całe swoje życie i dzielmy się naszą wiarą i miłością z innymi. Nie zamykajmy się na Niego, wierzmy Mu, ufajmy, bo tylko od Niego zależy nasze życie.
Ja wierzę, że Pan wybrał dla nas odpowiedni moment. Dał nam Dar najdroższy nade wszystkie dary. Teraz proszę o modlitwę o szczęśliwe rozwiązanie i zdrowie dla naszego dziecka. Sama obiecuję wspominać o was szczególnie każdego dnia w modlitwie. Nutka(SD)
PS. Kilka słów dla tych, którzy myślą, że modlitwa to takie fajne czary-mary, chcę dziecko-pstryk-mam. Modlitwa to prośba do Pana o Dar, ale też zaufanie Mu i zaakceptowanie jego woli. W każdej sytuacji w życiu musimy akceptować tę wolę, choć czasem nie rozumiemy, dlaczego Bóg nam to robi. Wszystko w życiu ma jakiś cel, nic nie dzieje się przypadkiem. Jeśli wierzycie, że modlitwa pomoże wam w zajściu w ciążę, to proszę nie zapominajcie o tym, że możecie modlić się swoim życiem, każdego dnia, w domu, w pracy, w każdym kontakcie z innymi. Nasze czyste i dobre serca, to modlitwa, która na pewno zostanie wysłuchana!
Ps. Dobrze, gdybyś Vanessa zrobiła listę inicjałów, którą będziesz uzupełniać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 23:47
FeliceGatto, vanessa, Iownka, freya, Strażaczka90, aga.just, Lili, peppapig, Summerka, Pchelkaa, karmar, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim. Nie wiem, czy modlitwa niedowiarka, który ma w zwyczaju co jakiś czas wadzić się z Panem Bogiem, cokolwiek pomoże - ale jeśli tak, to się przyłączam
Na swój sposób będę się modlić za Was - tak, jak potrafię i proszę Was o modlitwę za mnie.
XYZ (AM-W)vanessa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość