Nowinki-chce się podzielić
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:a ja dzis zrobilam grochowke...
zizia_a, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Tez miałam taka fazę na początku starań. Unikałam wszystkiego co mogło szkodzić np hibiskusa bo hamuje owulacje. A jest on głównym składnikiem herbat owocowych. Nie pomogło to niestety Nie ma co wariować. Trzeba żyć po prostu.
Marronek, Nona, Ewa99 lubią tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:Tez popieram Zyzie i Rudaska. Rozumiem, ze niektore rzeczy tskie jak np. Cukier, sol, make lub tez inne rzeczy zamienic na np produkty eko,ale z wszystkiego nue ma co rezygnowac.
A co powie Nona i Marionek na temat sosu sojowego chinskiego lub tez magi tam tez jest przeciez soja.
Ani sosu sojowego ani magi w kuchni nie używałam nigdy i nie używam
Zgadzam się, że trzeba zachować umiar, jednak... i tak czy siak skład muszę zawsze czytać. Mnie ze względu na alergie/choroby nie wolno jeść niektórych rzeczy, mąż zresztą też ma pewne ograniczenia żywieniowe.
Poza tym, czasami człowiek się fajnych rzeczy dowie. I tak np. jest pasztet z zająca, w którym jest 30% mięsa wołowego i około 5% z zająca, a reszta... bóg jeden wie co
Nona lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Marronek wrote:Ani sosu sojowego ani magi w kuchni nie używałam nigdy i nie używam
Zgadzam się, że trzeba zachować umiar, jednak... i tak czy siak skład muszę zawsze czytać. Mnie ze względu na alergie/choroby nie wolno jeść niektórych rzeczy, mąż zresztą też ma pewne ograniczenia żywieniowe.
Poza tym, czasami człowiek się fajnych rzeczy dowie. I tak np. jest pasztet z zająca, w którym jest 30% mięsa wołowego i około 5% z zająca, a reszta... bóg jeden wie co
Co innego jak ktos ma alergie na jakies produkty to jest do zrozumienia. A jezeli chodzi o produkty w ktorych jest np malo krolika w króliku to w tym momencie producent oszczedza na konsumentach. Owszem zdaza mi sie patrzec co jest na etykietach, ale nie fisiuje do tego stopnia by sobie cos ograniczac lub odmawiac.Jem wiekszosc rzeczy. Nawet zdarzaja sie i te nie zdrowe.agawa, Ida, Marronek lubią tę wiadomość
-
Bo przy staraniach musimy pozostać przede wszystkim sobą. Musimy być normalnymi ludźmi, którzy żyją normalnie. Oczywiście zdrowo i z głową, ale nie można rozgraniczać aż tak naszego życia na "przed" i "po" decyzji i staraniach.
Od czasu do czasu i hamburger nie zaszkodzikapturnica, Myszka-Minnie, Ewa99, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Bo przy staraniach musimy pozostać przede wszystkim sobą. Musimy być normalnymi ludźmi, którzy żyją normalnie. Oczywiście zdrowo i z głową, ale nie można rozgraniczać aż tak naszego życia na "przed" i "po" decyzji i staraniach.
Od czasu do czasu i hamburger nie zaszkodzi
A no nie. Poza tym można też zrobić "zdrowego" hamburgera
Zdrowo nie znaczy niesmacznie Przy odrobinie weny da się w domu zrobić zdrowszą wersję pizzy, hamburgera, kebaba czy nawet czekoladyIda lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Ogólnie jak się ma zajść w ciążę, to się zajdzie, jak są problemy to nawet jedząc tylko super zdrowe, eco produkty i nie lecząc problemu to i tak się nie zajdzie. Pewnie papierosy, narkotyki czy alkohol w ilościach hurtowych są złe i to dla każdego, ale zjedzenie grochówki, czy kotleta sojowego wątpię żeby miało kolosalny wpływ na płodność.
Czytanie składów to inna bajka, bo raczej żadna z nas nie chce jeść kotletów mielonych zamiast z mięsa to z jakiś włókien groszku.Nona, vanessa lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-