Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    My w sumie przy tej poprzedniej pustej też byliśmy na wyjeździe, no nie wiem, jakoś chyba przestraszyły mnie komplikacje dziewczyn :/
    Nie ograniczaj sobie życia póki nie ma ciąży, to najgorsze co możesz zrobić, bo szybko się zmęczysz staraniami, które mogą się przedłużać.
    Ja leciałam na Teneryfę na samej końcówce 1 trymestru, za zgodą wszystkich swoich lekarzy. Zaklepane oczywiście dużo wcześniej, zanim w ciążę zaszłam. Puste jajo płodowe nie powstaje przez lot samolotem a prawidlowo przebiegająca ciąża to nie problem w podróżach.
    Jeśli ciąża się pojawi, a będziesz miała wątpliwości, powinnaś już być po wizycie u lekarza więc w jej trakcie możesz się spytać, czy możesz polecieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:32

askowe, Buburuza, Blond27, Angel93, Remedios lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne słowa , nie można się ograniczać dziewczyny! ♥️

My dzisiaj świętowaliśmy dzień babci i dziadka. Najpierw wpadli do nas moi rodzice a później obiad u teściów. Pierwszy dzień @ to jestem trupem, niby nie mam bolesnych ale wiecie czuje się zmęczona bardzo ....

Angel93 lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Piękne słowa , nie można się ograniczać dziewczyny! ♥️

My dzisiaj świętowaliśmy dzień babci i dziadka. Najpierw wpadli do nas moi rodzice a później obiad u teściów. Pierwszy dzień @ to jestem trupem, niby nie mam bolesnych ale wiecie czuje się zmęczona bardzo ....

Oj tak 1 i 2 dzien to katorga i fizycznie bo boli i nie chce mi sie nigdzie wychodzić bo leje sie jak z kranu. Do tego dochodzi staraczkowe dwudniowe załamanie nerwowe 🙈

Buburuza tak mi przykro, że cierpisz i na dodatek @ nie przychodzi. Myśli pewnie masz cały kołowrotek. Tule 🫂

Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam rozdwojenie 😅 z jednej strony nie mogę się doczekać jutra rana żeby nasikać na test i sprawdzić ten dzisiejszy cień a z drugiej strony nie chce bo to poniedziałek i praca 🫠

Chciałabym kiedyś znaleźć taką pracę żeby naprawdę z dobrym nastawieniem do niej chodzić 😏 a Wy jak tam? W niedziele wieczorem już myślicie o poniedziałku czy na spokojnie?

Blond27, Kompotlinka lubią tę wiadomość

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczkowe dwudniowe załamie nerwowe 😂😂😂 NO KOCHAM WAS ! Dokładnie tak jest.
    Ja wróciłam do pracy po macierzyńskim , nie na pełen etat więc średnio 3 poniedziałki mam wolne w miesiącu m.in. jutro 😅 Moja praca jest ogólnie spoko, tematycznie super mi pasuje, ale kierowniczka jest kiepska i to ciągnie w dół i zniechęca ..... A sama pisze o tym żeby się nie ograniczać a właśnie nie zmieniam pracy ze względu na ten etat i że fajnie mi idą na rękę no i drugie dziecko w planach ..... Eh

Atomówka lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze nerwy w niedziele wieczorem 🫣 i zastanawiam się gdzie minął weekend. Moja praca jest spoko, ale no jednak... Najgorzej że kolejny urlop dopiero w okolicach majówki 🥲
    Chciałabym mieć taką pracę na część etatu, ale bardzo bardzo mało takich w ogóle jest. W Polsce nie ma w ogóle takiej kultury, w Niemczech np jest to dość popularne szczególnie wśród kobiet z dziećmi. O tyle dobrze, że mogę dość dużo pracować z domu, to jednak oddaje trochę godzin życia.

Atomówka lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ja też mam zawsze nerwy w niedziele wieczorem 🫣 i zastanawiam się gdzie minął weekend. Moja praca jest spoko, ale no jednak... Najgorzej że kolejny urlop dopiero w okolicach majówki 🥲
    Chciałabym mieć taką pracę na część etatu, ale bardzo bardzo mało takich w ogóle jest. W Polsce nie ma w ogóle takiej kultury, w Niemczech np jest to dość popularne szczególnie wśród kobiet z dziećmi. O tyle dobrze, że mogę dość dużo pracować z domu, to jednak oddaje trochę godzin życia.
    Tak, mnie też to dobija zwłaszcza w zimowe dni że większość tego dnia my z mężem jesteśmy w pracy a młoda w żłobku :/ i że za dużą część życia wg mnie zajmuje praca

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ