X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O co w tym wszystkim chodzi?
Odpowiedz

O co w tym wszystkim chodzi?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam 31 lat, staramy się z narzeczonym o dziecko od około pół roku - póki co bezskutecznie. Przechodziłam już różne cykle w ciągu tych kilku miesięcy - miałam wszystkie możliwe objawy ciążowe, kilka izolowanych albo żadne - ale @ zawsze przychodziła w terminie - raz skąpa jak diabli - raz normalna - czyli tez nie za obfita :) Tak samo było też i w tym cyklu... Około 2 tygodnie temu miałam termin @ - przyszła, była normalna. Na około tydzień przed @ sutki stały się tak wrażliwe, że najdrobniejszy dotyk bolał i to nie byle jak! No ale dobra - może to przed okresem - choć zwykle miałam wrażliwe całe piersi. Idąc dalej, kiedy przybyła @ i miałam sobie tą wrażliwość - dla świętego spokoju zrobiłam test, wyszedł negatywny. I tak teraz od ponad tygodnia zamiast boleć mnie sutki - wrażliwość przerzuciła się na całe piersi. Są obrzmiałe, mam wrażenie że nieco większe, no i bolesne przy dotyku. Śluz - przed @ biały niepłodny - gęsty i nierozciągliwy (bezwonny - więc nie zapalny)... od zakończenia @ dokładnie taki sam - teoretycznie powinnam mieć chyba teraz owu a on ciągle taki jest - nie ma go jakoś galopująco dużo, ale jest. Cała jestem wysyfiona, krosty opanowały moją twarz. Przed świętami dla świętego spokoju [człowiek chce się bez wyrzutów sumienia napić winka] zrobiłam test - wynik negatywny. W ciąży nie jestem, tak zakładam... ale może któraś z Was spotkała się z jakimiś zaburzeniami hormonalnymi dającymi tego typu objawy? Nie mam kasy na prywatną wizytę, a u swojego gin będę miała pod koniec miesiąca. Nie zrobię bety, bo nie mam teraz kasy, a robienie kolejnych testów sikanych jest bezsensu - ileż można! Ja już przeszłam cały wachlarz jazd ciążowych i nie chcę powtórki!
    Może Wy coś rozumiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces! Udało się dopchać do lekarza! Jutro rano mam wizytę! Ciekawa jestem co wymodzi za badania... Prolaktyny to raczej na pewno nie mam podwyższonej, bo ja walczyłam swego czasu z nadczynnością tarczycy a teraz od 3 miesięcy biorę euthyrox i jod profilaktycznie dla utrzymania dobrego wyniku - więc o to jestem raczej spokojna...
    Pozostaje pewnie góra innych cudów, które mogły mi zrobić kuku w piersi :) Zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu porażka!
    Byłam u lekarza, w IMiD w Wawie... Opowiedziałam Panu o swoich objawach i o staraniach. Dodam, że trafiłam do niego z przypadku - "pierwszy lepszy" byle nie czekać do końca miesiąca... I co, i wysłuchał i stwierdził, że trzeba rozpocząć diagnostykę niepłodności... wystawił skierowanie na USG TV i kazał mierzyć temperaturę, a partnerowi zrobić badanie nasienia. Ja się pytam - ale to dopiero pół roku starań, nie za szybko takie cuda, że nie chce znowu mieć jazd z objawami ciąży, uwrażliwieniem na każdy szczegół z ciała, że wolałabym na spokojnie... To usłyszałam że mam już tyle lat [31] że nie ma na co czekać.
    Poszłam do lekarza bo bolą mnie piersi, bo mi się chyba cykl bezowu zrobił albo sama nie wiem co... a on mnie nawet nie zbadał - widząc mnie pierwszy raz w życiu!
    Do tego co zabawne żeby zrobić co Pan wymyślił możliwie od razu [usg 10-12dc] musiałabym przerwać naszą podróż poślubną... krótką bo krótką ale jednak! Nie, ja się nie nadaję do tych przychodni i innych bajerów! Pójdę chyba prywatnie, zbada mnie przynajmniej lekarz i jak uzna że trzeba robić usg to zrobi od ręki... Zależało mi na bezkosztowym badaniu, a wyszło jak zwykle...
    Napiszcie coś... co?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ