X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Obawa przed ciążą
Odpowiedz

Obawa przed ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niewiem Nowa

Wysłany: 22 września, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprawiałam seks z chłopakiem (8 września) z zabezpieczenieniem, wycigągnął przed czasem i tak (a ja sprawdziłam po wszystkim czy gumka z ktorejś strony może być pęknięta ale nie była). Tydzień po tym wydarzeniu zaczął mnie dopadać okropny głód żadnych objawów więcej. Okres powinnam dostać 30 września, a owulacje miałam 15 września. Zdecydowałam się wczoraj (21 września) na zrobienie testu. Pierwszy który mial czułość 20 wyszedł negatywny, ale w drugim po wyschnięciu pojawiła się kreska którą można było zobaczyć pod swiatło słoneczne (po wyschnięciu jakies kilka godzin). Mam zapewnienie że do spuszczenia nie doszło we mnie ale zastanawia mnie ten głod. Nie mam innych objawów. Planuje zrobić jeszcze jeden test jutro (23 września który jest o czułości 10). Czy jest jakaś realna szansa na ciąże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 19:58

• aszin Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprawiałaś seks na tydzień przed owulacją, na dodatek z zabezpieczeniem. Nie jesteś w ciąży, a testy robi się zgodnie z instrukcją i nie odczytuje się ich po wyschnięciu.

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głód jest pewnie przed okresem ;)
    Jeśli tak ma Cię stresować uprawianie seksu to proponuję pomyśleć nad jakimś mocniejszym zabezpieczeniem żeby uniknąć takich obaw następnym razem ;)
    Pamiętaj że sperma utrzymuje się w dobrych warunkach nawet kilka więc wyliczanie w które dni uprawiać seks a w które nie czasem się nie sprawdzi

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 września, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby głod był jedynym objawem ciąży to byłabym w niej permanentnie..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ