Obawa przed ciążą
-
Uprawiałam seks z chłopakiem (8 września) z zabezpieczenieniem, wycigągnął przed czasem i tak (a ja sprawdziłam po wszystkim czy gumka z ktorejś strony może być pęknięta ale nie była). Tydzień po tym wydarzeniu zaczął mnie dopadać okropny głód żadnych objawów więcej. Okres powinnam dostać 30 września, a owulacje miałam 15 września. Zdecydowałam się wczoraj (21 września) na zrobienie testu. Pierwszy który mial czułość 20 wyszedł negatywny, ale w drugim po wyschnięciu pojawiła się kreska którą można było zobaczyć pod swiatło słoneczne (po wyschnięciu jakies kilka godzin). Mam zapewnienie że do spuszczenia nie doszło we mnie ale zastanawia mnie ten głod. Nie mam innych objawów. Planuje zrobić jeszcze jeden test jutro (23 września który jest o czułości 10). Czy jest jakaś realna szansa na ciąże?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 19:58
-
Uprawiałaś seks na tydzień przed owulacją, na dodatek z zabezpieczeniem. Nie jesteś w ciąży, a testy robi się zgodnie z instrukcją i nie odczytuje się ich po wyschnięciu.
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Głód jest pewnie przed okresem
Jeśli tak ma Cię stresować uprawianie seksu to proponuję pomyśleć nad jakimś mocniejszym zabezpieczeniem żeby uniknąć takich obaw następnym razem
Pamiętaj że sperma utrzymuje się w dobrych warunkach nawet kilka więc wyliczanie w które dni uprawiać seks a w które nie czasem się nie sprawdzi🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Jakby głod był jedynym objawem ciąży to byłabym w niej permanentnie..
-