X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy ciazy, po poprzedniej ciazy biochemicznej. Wspomozcie rada Kochane...
Odpowiedz

Objawy ciazy, po poprzedniej ciazy biochemicznej. Wspomozcie rada Kochane...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwsze pytanie to kiedy po cb udalo Wam sie szczesliwie zajsc w kolejna ciaze?
    Drugie dotyczy jej wczesnych objawów. Czy byly podobne jak przy ciazy biochemicznej czy trochw sie roznily ? Jak to bylo u Was ?

U mnie poprzedni cykl cb . Objawy na kilka dni przed terminem @ :
    -sennosc
    -rwanie piersi po bokach
    - bol piersi w trakcie zbiegania po schodach
    -sluz bialy z domieszka ciagnacego jak przy owu,
    -odrzucenie od jedzenia,
    -bol brzucha jak na @ kilka dni przed
    -31 dc test pozytywny z druga bledsza kreseczka.

Teraz jestem w 27 dc i nie wiem kiedy powinna przyjsc @, jesli wierzyc testom owu to byly pozytywne w 17,18,19 dc. Wiec teoretycznie @ powinna przyjsc po 31/32 no gora 33 dniach.
    Staranka byla praktycznie codziennie. Choc staram sie nie nastawiac na ciaze to jednak kobiecy instynkt i natura robia swoje. Jesli jednak mialabym patrzec na objawy to raczej juz spisalam ten cykl na straty jako nieudany z brakiem ciazy. Objawy jakie mam teraz to...no wlasnie wydaje mi sie ze nie mam praktycznie zadnych z tych ktore mialam miesiac temu. Jedynie co to podbrzusze i krzyz id kilku dni bola ale to nie ciagle tylko przychodzi to falowo. Jednak jak juz przyjdzie to boli tak bardzo ze mam wrazenie ze zaraz pojawi się
    @. Bole takie byly od soboty / niedzieli a dzis troche jakby sie wyciszyly. Sluzu nie mam jakos mega dużo. Jest bialy, kremowy a szyjka dosyc wysoko ( pisze dosyc bo wiem ze bywala niżej niz teraz ). Piersi czasem zakuja ale na okres tez tak bywalo.

Powiedzcie mi kochane jaka mam realna szanse ze jednak udalo i czy mozna nie miec zadnych objawow a jednak byc w ciazy? Staram sie nie popadac w paranoje ale tamta sytuacja bardzo mnie przybila.

Ps. To dni kiedy byly zblizenia : 7dc, 10, 12, 14, 15, 16 , 18, 19 , 20 , 23 , 25 dc.

Monia2017
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomożecie coś?

Monia2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mialam ciaze biochemiczna w czerwcu i lipcu. Pozniej jeden cykl przerwy i teraz znowu jestem w ciazy :)

Objawy mialam podobne jak w ciazy biochemicznej z tym ze teraz mam sluz a w tedy bylo sucho. Bola mnie sutki a w tedy nie i przy ciazach biochemicznych ciagle bolal mnie brzuch skurczowo a teraz czuje ze cos sie dzieje w brzuchu ale to jest takie cmienie a nie bol jak w tedy.

No i teraz juz 9dpo beta i testy pozytywne ktore ciemnieja z godziny na godzine a w tedy zamiast ciemniec to jasnialy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testowanie. Kiedy masz testowac to nie poradze bo ja testowalam juz od 7dpo ;)

• Monia2017 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Trzymam kciuki za testowanie. Kiedy masz testowac to nie poradze bo ja testowalam juz od 7dpo ;)
    Testowalam juz ja glupiutka wczoraj i to woeczorem i oczywiście nie zobaczylam nic innego jak jedna kreske. No wlasnie martwi mnie to ze nie mam takiego sluzu jak wtedy. Choc przy ciazy z drugim synkiem mialam istna susze jak na pustyni. Bardzo sie tez boje kolejnej biochemicznej. A wiesz moze czemu u Ciebie pojawily sie dwie cb ?

Monia2017
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Ah no i zapomnialam zapytac kiedy wyszedl Ci pierwszy test pozytywny ? Tzn w ktorym dniu cyklu skoro zaczelas juz 7 dpo. ;-) Ja teoretycznie jestem 8dpo. Mowie teoretycznie bo owu mogla byc równie dobrze dzien wczesniej jak i dzien pozniej.

Monia2017
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis zrobilam test (10 dpo ) i wyszedl negatywny. Jest mi strasznie przykro :-(

Monia2017
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestań się tak nakręcać, wtedy zajdziesz.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ