X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy PMS a implementacja- czy ktoś wytłumaczy
Odpowiedz

Objawy PMS a implementacja- czy ktoś wytłumaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milvaa Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2022, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Czytając posty mam wrażenie, że większość z Was jest totalnie obeznana z tematyką cyklu, hormonów... Ja dopiero zaczynam i co miesiąc się zastanawiam jak to działa. Czy objawy PMS pojawiają się kiedy już organizm wie, że nie będzie implementacji? Czy jak po prostu nie doszło do zapłodnienia. Pytam, bo często obserwowałam objawy pms dokładnie 10 dni przed miesiączka, ale zazwyczaj to jest zaledwie kilka dni po owulacji... Czy jest możliwe, że pojawią się najpierw o jawy PMS a potem jednak ciąża?

Blond27 lubi tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Milvaa Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...

Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa wrote:
    Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....

No właśnie i co dalej robić? Wszyscy lekarze mówią działać na spokojnie a czas leci.... Zastanawiam się czy męża nie wysłać na badania z krwi hormonalne.....

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 18:41

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Werkaaaaa Nowa

Wysłany: 27 czerwca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Czy ktos rowniez co miesiac ma dlugie PMS? Moje trwaja 14 dni. Co jesli dojdzie do zapoldnienia? PMS pojawi sie?

• Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale nie mogę wytrzymać- implantacji, nie implementacji.

Co do objawów, te o których piszecie to są objawy subiektywne- mogą być takie w jednym cyklu a inne w drugim. Dodatkowo człowiek sam sobie czasem "wkręca" pewne odczucia. Tak medycznie ciąże potwierdzą badania hormonów, lub później obraz USG- a to czy ktoś ma mdłości, czy chęć na słodkie, to juz kwestia całkowicie indywidualna.

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli chodzi o objawy PMS to raczej norma w fazie lutealnej i są ona spowodowane rosnącym progesteronem po owulacji 😊 Jeśli chodzi o moją pierwszą ciążę to kompletnie nie miałam żadnych objawów innych niż w normalnych cyklach, poza tym, że spóźnił się okres.

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • MG7 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa wrote:
    W pierwszą ciążę zaszłam przypadkiem. Mam hashimoto i chyba pcos chociaż tu opinie są różne. Nie planowaliśmy wtedy dziecka. Było po 25 dniu cyklu i byłam pewna że nie zajdę w ciążę. W 40 dniu cyklu beta z krwi ujemna a po kilku tygodniach w usg 8 tydzień 😅. Teraz staramy się o drugie dziecko i nie wychodzi. Jest 27 dzień cyklu niby czuję się inaczej niż zazwyczaj przed okresem ale raczej nie nastawiam się że się udało. Poza ogromną ochotą na ogórki małosolne nie kojarzę wczesnych objawów pierwszej ciąży ale to pewnie dlatego że wszystko zrzucałam na to że dużo pracuję i w ogóle nie brałam pod uwagę ciąży 😉 Z moich doświadczeń wynika że najlepiej wyluzować i się nie starać 😅
    Ale jak widać łatwo się mówi i jakoś nie potrafię odpuścić. Chciałam małą różnicę wieku między dziećmi a córka ma już 2,5 roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 15:00

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przy ciąży (poronienie 7 tc) takie same objawy jak zawsze: ból sutków/wrażliwość piersi od dni płodnych do miesiączki, przybieranie na wadze, delikatny trądzik, bóle jajnika i delikatne bóle miesiączkowe. Jedyna zmiana jak się pojawiła to gazy czasami delikatne odruchy wymiotne - akurat w międzyczasie z mężem zatruliśmy się jedzeniem z restauracji także zwalałam, że dłużej mnie trzyma. Plamienie implantacyjne pomyliłam z miesiączką, ale że byłam po laparoskopii, histeroskopii i kontroli drożności jajowodów to tłumaczyłam sobie, że to normalna miesiączka. Jak poszłam tydzień później do ginekologa na kontrole po operacji i powiedział, że jestem w ciąży to dopiero tydzień później pojawiały/nasilały się jakiekolwiek objawy (6 tc): wzdęcia, bóle piersi, zmęczenie, brak apetytu, mgła mózgowa - trwały kilka dni, bo później poroniłam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ