Objawy PMS a implementacja- czy ktoś wytłumaczy
-
Hej dziewczyny
Czytając posty mam wrażenie, że większość z Was jest totalnie obeznana z tematyką cyklu, hormonów... Ja dopiero zaczynam i co miesiąc się zastanawiam jak to działa. Czy objawy PMS pojawiają się kiedy już organizm wie, że nie będzie implementacji? Czy jak po prostu nie doszło do zapłodnienia. Pytam, bo często obserwowałam objawy pms dokładnie 10 dni przed miesiączka, ale zazwyczaj to jest zaledwie kilka dni po owulacji... Czy jest możliwe, że pojawią się najpierw o jawy PMS a potem jednak ciąża?
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...
Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę.... -
Milvaa wrote:Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....
No właśnie i co dalej robić? Wszyscy lekarze mówią działać na spokojnie a czas leci.... Zastanawiam się czy męża nie wysłać na badania z krwi hormonalne.....Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Przepraszam ale nie mogę wytrzymać- implantacji, nie implementacji.
Co do objawów, te o których piszecie to są objawy subiektywne- mogą być takie w jednym cyklu a inne w drugim. Dodatkowo człowiek sam sobie czasem "wkręca" pewne odczucia. Tak medycznie ciąże potwierdzą badania hormonów, lub później obraz USG- a to czy ktoś ma mdłości, czy chęć na słodkie, to juz kwestia całkowicie indywidualna.Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
Hej, jeśli chodzi o objawy PMS to raczej norma w fazie lutealnej i są ona spowodowane rosnącym progesteronem po owulacji 😊 Jeśli chodzi o moją pierwszą ciążę to kompletnie nie miałam żadnych objawów innych niż w normalnych cyklach, poza tym, że spóźnił się okres.👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
Starania o drugie dzieciątko 🌸
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka -
Milvaa wrote:Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....
Ale jak widać łatwo się mówi i jakoś nie potrafię odpuścić. Chciałam małą różnicę wieku między dziećmi a córka ma już 2,5 rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 15:00
-
u mnie przy ciąży (poronienie 7 tc) takie same objawy jak zawsze: ból sutków/wrażliwość piersi od dni płodnych do miesiączki, przybieranie na wadze, delikatny trądzik, bóle jajnika i delikatne bóle miesiączkowe. Jedyna zmiana jak się pojawiła to gazy czasami delikatne odruchy wymiotne - akurat w międzyczasie z mężem zatruliśmy się jedzeniem z restauracji także zwalałam, że dłużej mnie trzyma. Plamienie implantacyjne pomyliłam z miesiączką, ale że byłam po laparoskopii, histeroskopii i kontroli drożności jajowodów to tłumaczyłam sobie, że to normalna miesiączka. Jak poszłam tydzień później do ginekologa na kontrole po operacji i powiedział, że jestem w ciąży to dopiero tydzień później pojawiały/nasilały się jakiekolwiek objawy (6 tc): wzdęcia, bóle piersi, zmęczenie, brak apetytu, mgła mózgowa - trwały kilka dni, bo później poroniłam.
-