Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy PMS a implementacja- czy ktoś wytłumaczy
Odpowiedz

Objawy PMS a implementacja- czy ktoś wytłumaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milvaa Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2022, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Czytając posty mam wrażenie, że większość z Was jest totalnie obeznana z tematyką cyklu, hormonów... Ja dopiero zaczynam i co miesiąc się zastanawiam jak to działa. Czy objawy PMS pojawiają się kiedy już organizm wie, że nie będzie implementacji? Czy jak po prostu nie doszło do zapłodnienia. Pytam, bo często obserwowałam objawy pms dokładnie 10 dni przed miesiączka, ale zazwyczaj to jest zaledwie kilka dni po owulacji... Czy jest możliwe, że pojawią się najpierw o jawy PMS a potem jednak ciąża?

Blond27 lubi tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Milvaa Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny które już były lub są w ciąży, ja nie byłam to nie wiem. Ale dużo osób pisze, że brzuch bolał je normalnie jak przed okresem...

Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa wrote:
    Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku i zaczęłyśmy się starać prawie w tym samym czasie! Co miesiąc sobie zadaje te pytania, czemu nie wychodzi skoro owulacja potwierdzona, wyniki podstawowych badań w normie... Zapomniałam na ostatniej wizycie u gina zapytać o te objawy PMS i teraz obsesyjnie o tym myślę....

No właśnie i co dalej robić? Wszyscy lekarze mówią działać na spokojnie a czas leci.... Zastanawiam się czy męża nie wysłać na badania z krwi hormonalne.....

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa wrote:
    Hej dziewczyny :) Czytając posty mam wrażenie, że większość z Was jest totalnie obeznana z tematyką cyklu, hormonów... Ja dopiero zaczynam i co miesiąc się zastanawiam jak to działa. Czy objawy PMS pojawiają się kiedy już organizm wie, że nie będzie implementacji? Czy jak po prostu nie doszło do zapłodnienia. Pytam, bo często obserwowałam objawy pms dokładnie 10 dni przed miesiączka, ale zazwyczaj to jest zaledwie kilka dni po owulacji... Czy jest możliwe, że pojawią się najpierw o jawy PMS a potem jednak ciąża?

Zanim zrobiłam test to czułam sie normalnie jak zawsze, zero objawów ciążowych. Brzuch mnie może gdzieś tam kilka razy zakuł, wyskoczyło mi trochę pryszczy na szyi ale u mnie to było zawsze oznaka przeziębienia. Trochę tez na twarzy ale przed okresem tez tak mialam. Delikatnie coś tam w cyckach zakulo tak samo i tyle. Jak zawsze trochę nerwów było tydzień przed terminem @🤭 Jakbym nie robiła testów to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Moze dopiero sporo po terminie okresu by mi coś zaświtało a tak to nic a nic na to nie wskazywało 🙈

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ