Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy w ciąży a wynik beta hcg wskazujący na brak ciąży
Odpowiedz

Objawy w ciąży a wynik beta hcg wskazujący na brak ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Od dwóch miesięcy staramy się z narzeczonym o dzidzię. W dni 10-11.09 współzyliśmy bez zabezpieczenia. Cykle mam nieregularne, trwające 24-37 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 25.08. W dniach 16-18.09 miałam ciągnący mlecznobiały śluz, było go bardzo dużo. Na początku myślałam, że to owulacja, ale śluz różnił się i było go znacznie więcej. W dniach 21-23.09 miałam plemienie, było go bardzo mało, praktycznie znikome ilości, koloru ciemnoczerwonego. Od tamtego dnia towarzyszą mi objawy ciąży - poranne mdłości, zawroty głowy, ciągnące bóle brzucha, czasem kłujące. Dodatkowo codziennie zauważam biały śluz, biały, lekko wodnisty. Jest go dość dużo. Jednak robiłam badanie pierwsze Beta HCG w dniu 23.09 + wynik wskazywał na brak ciąży, drugą betę zrobiłam wczoraj czyli 28.09, jednak i tym razem wynik wskazał na brak ciąży. Jestem skonsternowana i nie wiem, co to wszystko oznacza. Czy któraś z Was tak miała?

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 29 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z doświadczenia wiem, że jak wyczujemy ciąży to wkręcamy sobie różne objawy z podwójną siłą, bo na codzień ignorujemy niektóre rzeczy... myślę, że jak beta po tylu dniach jest ujemna to chyba wiarygodny wynik. Może pójdź do lekarza, żeby zrobić jakieś badania 🥰

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 29 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywna beta po tylu dniach oznacza brak ciąży, na objawy tak jak pisała wcześniej Jvvliet nagle zaczynamy zwracać uwagę mimo że we wcześniejszych cyklach też były tylko nie wychwycone albo zignorowane.
    Jeśli masz tak nieregularne cykle współżycie w te dwa dni to zdecydowanie za mało żeby wstrzelić się w owulację i ogólnie dni płodne, napewno musicie częściej serduszkowac żeby zwiększyć szanse, powodzenia :)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Nerilielle Nowa

Wysłany: 29 września, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie Dziewczyny, tak właśnie myślałam, że uroiłam sobie ciążę😅

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ