X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja zaraz śmigam na usg cyckow. :D jakis facet będzie je robil 🙊 Lekarz gin juz wystawił skierowanie na ponowne usg :)

Pikaze wam mojego lwa, wrócę z usg i później śmigam z tym słodziakiem do fryzjera bk juz strasznie zarosl
    5e3f3192fd30.jpg
    Ja też mam shih tzu 😍😍😍

• adu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi, super pieski 🥰 moj to taaaki len :P ale kochany jest teraz, on zawsze bardzo za mną, ale teraz to cały czas się przytula do brzucha. Nie wiem czy czuje czy co 😁

👧 07.2021
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E ogóle zabłądziłam w zle rejony internetu i poczytalam, że niektórzy na tym etapie mieli juz serduszko.. i zaczęłam się bać.

Musze wyłączyc internet.

Kredka, jak tam?

👧 07.2021
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    E ogóle zabłądziłam w zle rejony internetu i poczytalam, że niektórzy na tym etapie mieli juz serduszko.. i zaczęłam się bać.

Musze wyłączyc internet.

Kredka, jak tam?

Nie pozwól żeby jakieś internety Cię straszyły! Napewno wszystko ok.
    Właśnie kredka, ty już po wizycie ?? Odezwij się

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Musze wyłączyc internet.

Kredka, jak tam?

Kochana yo wszystko zależy od owulacji. Także nie ma czym się martwić nawet 😘

Kredka czekamy na relacje 🙂

A ja dziś próbowałam znowu die dodzwonić do Pani dr i kurwica mnie trafia bo zero odzewu... Chyba muszę szukać innego lekarza znowu 🤔🤦

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Mam nadzieję że nie dostanę okresu 😉 i nic z tych badań prócz bety i progesteronu może jeszcze d3 nie będę robić. 😉😁

A kiedy masz wizytę bo już z tego wszystkiego nie wiem czy pytałam czy nie...

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Madzi, super pieski 🥰 moj to taaaki len :P ale kochany jest teraz, on zawsze bardzo za mną, ale teraz to cały czas się przytula do brzucha. Nie wiem czy czuje czy co 😁

Psy podobno wyczuwają ciążę także pewnie dlatego się przykleja do Ciebie 😅

adu lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘 jestem trochę nowa na forum ale stara w staraniach😁 idę do Was z pytaniem. Staramy się już długo bo blisko 3 lata, za nami cykle stymulowane, inseminację i w planach in vitro (już zrobiliśmy nawet kariotypy i w styczniu mamy zamiar ruszyć). No ale dzisiaj jest mój 27 DC a @ nie ma. A u mnie jak amen w pacierzu małpa jest zawsze na czas ( mam krótkie cykle 23-25dni ). Wczoraj zrobiłam test i negatywny. Wogole nie czuje się okresowo, jedynie co to mam kłucia w jajnikach delikatne i mleczny śluz. Myślicie że jest jakaś szansa że ten test się mylił czy po prostu @ oszalała i się spóźnia? Jakoś nie mam zbytniej nadziei bo nawet przytulanka nie było za dużo w czasie owulki ale jakoś mnie to dręczy.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope28 wrote:
    Hej dziewczyny 😘 jestem trochę nowa na forum ale stara w staraniach😁 idę do Was z pytaniem. Staramy się już długo bo blisko 3 lata, za nami cykle stymulowane, inseminację i w planach in vitro (już zrobiliśmy nawet kariotypy i w styczniu mamy zamiar ruszyć). No ale dzisiaj jest mój 27 DC a @ nie ma. A u mnie jak amen w pacierzu małpa jest zawsze na czas ( mam krótkie cykle 23-25dni ). Wczoraj zrobiłam test i negatywny. Wogole nie czuje się okresowo, jedynie co to mam kłucia w jajnikach delikatne i mleczny śluz. Myślicie że jest jakaś szansa że ten test się mylił czy po prostu @ oszalała i się spóźnia? Jakoś nie mam zbytniej nadziei bo nawet przytulanka nie było za dużo w czasie owulki ale jakoś mnie to dręczy.

Czemu nie, mnóstwo kobiet zachodzi w ciąże czekając na in vitro:)) powtórz test za dwa dni jeśli nie przyjdzie @. Chyba Że się niecierpliwisz to sprawdz betę hcg :)) powodzenia! Szansa zawsze jest :))

Dziewczyny, jak myślicie, jeśli pierwszy raz sprawdzałam betę w labo X to drugi raz mogę zbadać w labo Y? Ma to jakieś znaczenie?:) wydaje mi się ze w tym przypadku nie, ale wiem ze inne wyniki lepiej w jednej labo badać zawsze.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czemu nie, mnóstwo kobiet zachodzi w ciąże czekając na in vitro:)) powtórz test za dwa dni jeśli nie przyjdzie @. Chyba Że się niecierpliwisz to sprawdz betę hcg :)) powodzenia! Szansa zawsze jest :))

Dziewczyny, jak myślicie, jeśli pierwszy raz sprawdzałam betę w labo X to drugi raz mogę zbadać w labo Y? Ma to jakieś znaczenie?:) wydaje mi się ze w tym przypadku nie, ale wiem ze inne wyniki lepiej w jednej labo badać zawsze.
    Z beta się wstrzymam jeszcze, a test pod koniec tyg zrobię jak @ nie przyjdzie 🙂
    Trochę czytam forum i chyba lepiej jest zrobić betę w tym samym labo. Na wątku im vitro dziewczyna robiła betę najpierw w labo x później w y i przyrost dwudniowy nie był taki jak powinien a później się okazało że dlatego że zrobiła w innym labo, bo jeszcze dwa dni później zrobiła znowu w x i było wszystko w porządku. Także jak masz możliwość to zrób w tym samym dla własnego spokoju 😘

• EveB Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarka z kliniki. Progesteron 2x1 zostawić bez zmian. Co 72h oznaczać betę i jej wysyłać. 2 tyg po terminie zatrzymanej miesiaczki wizyta. Jak myślicie zrobić betę dopiero w piątek a później w poniedziałek. Czy iść jutro w sobotę i w poniedziałek. 😁 Wiece co ja bym zrobiła nie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 17:35

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczko moja córka jest zła, że zamiast bawić się z nią, to kryję się po kątach (nie pokazuję jej telefonu) -by odświeżyć stronę i Ci pogratulować 😂😂😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Domi12345 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Staramy się z mężem o 2 dziekco. Mamy 3 letniego synka. Chciałam opisać mój teraźniejszy cykl i zapytać co myślicie. 13.11 byłam na badaniu ginekologicznym i przy okazji gin powiedział że pęcherzyk ma 16mm więc na dniach będzie owulacja. Z mężem przytulalismy się dzień wcześniej a także 14,15,16.11. Z obserwacji przypuszczam że owulacja była 15 albo 16.11. Mniej więcej od 3 dni po owu pobolewalo mnie podbrzusze. Teoretycznie dzień miesiączki przypada na 27.11 ale jest to z wyliczenia gdyby owu była 13.11 . Od wczoraj mam takie silniejsze bóle podbrzusza jakbym miała rozkręcić się za chwilę miesiączka ale i wczoraj i dziś zaczyna się od popołudnia. Oczywiście dziś już nie wytrzymałam i zrobiłam test ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Ani cienia cienia. Nie wiem czy łudzić się czy to bóle poprostu na @? Teoretycznie jestem dwa dni przed okresem ale licząc że owulacja była dwa dni później niż wyliczone to i termin miesiączki się przesuwa. :)

Nunakala lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Rozmawiałam z lekarka z kliniki. Progesteron 2x1 zostawić bez zmian. Co 72h oznaczać betę i jej wysyłać. 2 tyg po terminie zatrzymanej miesiaczki wizyta. Jak myślicie zrobić betę dopiero w piątek a później w poniedziałek. Czy iść jutro w sobotę i w poniedziałek. 😁 Wiece co ja bym zrobiła nie 😉

Jak mówiła że co 72h to chyba najlepiej by było piątek i poniedziałek. Ale czy ja bym tyle wytrzymała? Ja chyba zrobię jeszcze po tygodniu w poniedziałek też. Ciekawe czy lekarz da mi jakieś skierowania na badania 🤔
    A dupek ile ma progesteronu w sobie?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi12345 wrote:
    Czesc dziewczyny. Staramy się z mężem o 2 dziekco. Mamy 3 letniego synka. Chciałam opisać mój teraźniejszy cykl i zapytać co myślicie. 13.11 byłam na badaniu ginekologicznym i przy okazji gin powiedział że pęcherzyk ma 16mm więc na dniach będzie owulacja. Z mężem przytulalismy się dzień wcześniej a także 14,15,16.11. Z obserwacji przypuszczam że owulacja była 15 albo 16.11. Mniej więcej od 3 dni po owu pobolewalo mnie podbrzusze. Teoretycznie dzień miesiączki przypada na 27.11 ale jest to z wyliczenia gdyby owu była 13.11 . Od wczoraj mam takie silniejsze bóle podbrzusza jakbym miała rozkręcić się za chwilę miesiączka ale i wczoraj i dziś zaczyna się od popołudnia. Oczywiście dziś już nie wytrzymałam i zrobiłam test ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Ani cienia cienia. Nie wiem czy łudzić się czy to bóle poprostu na @? Teoretycznie jestem dwa dni przed okresem ale licząc że owulacja była dwa dni później niż wyliczone to i termin miesiączki się przesuwa. :)

To w takim razie poczekaj jeszcze trochę z testem. Może faktycznie ta owulacja się przesunela na tyle że jeszcze test nic nie wykryje. Ja bym bardziej owulacje obstawiała 16-17 u Ciebie skoro 13 pęcherzyk miał 16mm dopiero.
    Trzymam kciuki✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:08

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi12345 wrote:
    Szansa zawsze ostanie skoro @ nie ma. Mam podobna sytuacje bo owulacja wg jednej aplikacji była 12.11 a drugiej 14.11 na podstawie temperatury. Teoretycznie okres 27.11 , od kilku dni testy białe. Ja ske już nie łudzę mimo, ze mam dziwne bóle których nigdy nie miałam. W krzyżu, brzuchu, jajnikach, pachwinach. Niestety pozostaje nam czekanie. Dla mnie raczej nie ma szans ale za Ciebie trzymam kciuki ✊🤞

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje drogie wybaczcie ale było opóźnienie a zanim dotarłam do domu to trochę minęło.

Ogólnie to informacje są dobre ale serducha niestety jeszcze nie wyłapaliśmy. Lekarz mówi że pęcherzyk piękny w macicy, zarodek jest, tyle że jeszcze maleńki. Ale mam się nie martwić bo wszystko wyglada super i na ten moment to nic dziwnego, że nie widać, tym bardziej, że u mnie ta implantacja na bank była dużo później (podejrzewany 9-10 dpo) więc mogę mieć ciąże nie wieku 6+3 jak z owu wychodzi a jakieś 5+3. Beta to potwierdza
    Kazał mi wrócić za 2 tyg i wtedy już będzie ładnie widać.
    Zapytałam o L4 chociaż kosztowało mnie to dużo nerwów i już miałam zrezygnować bo nie chciało mi to przejść przez gardło ale przypomniałam sobie dzisiejszą akcje z pracy i stwierdziłam, że przecież w mordę mi nie da, najwyżej powie że nie! A on że luz, skoro się niepotrzebnie denerwuje i męczą mnie mdłości i poszedł paw to dla niego jak najbardziej powód żeby odpoczywać.
    Dziękuje za wszystkie kciuki! 😘😘

sandrina22, Annamaria, Ślimak, Lady_Dior, Endzi, Monika87, Esperanza, futuremama, alpaczka, paula876, Domistr, Karolina33, Baśka 89, mgielka, Kamaa lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nunakala, ja bym poczekała z testami do dnia @. Wiele historii mma wśród koleżanek, że dopiero w terminie @ wychodziły testy :)

Kredko, jak tam po wizycie??!?

Nunakala lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, adu super że wizyty udane😘

Ja mam dopiero w piątek i nie wiem jak dotrwam, zwłaszcza że dopadła mnie rwa barkowa i zdycham od rana, bo nic wziąć nie mogę 😭
    Od razu czarne myśli, że ból może zarodkowi zaszkodzić 🤦🤦🤦ech szkoda gadać...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredko, ufff, pięknie! Wszystko na pewno dobrze, ja serduszko widziałam zawsze dopiero od skończonego 6 tygodnia.. :)

Sandrina, a ciepły termofor na bark, i wcześniej nasmarować Amolem? Nie pomogłoby?

sandrina22 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ