Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po tym drugim poronieniu się zawzięłam i porobiłam badania. Akurat tak się złożyło że miałam swoje oszczędności o poszły na badania. Trudno się mówi. Zaraz po poronieniu robiłam:
*Badania genetyczne na trombofilie wrodzoną z testdna.pl wyszły mi obie mutacje MTHFR.
*zespół antyfosfolipidowy
*antykoagulant tocznia
*przeciwciała przeciw plemnikom i antygenom
*ana2
*wirus cytomegali
*homocysteina
*białko s i c
*b12, d3, kwas foliowy
To dziadostwo wszystko prywatnie
Później jeszcze Endo zleciła mi:
*tsh, ft3 i ft4 oraz anty Tg i anty Tpo plus usg tarczycy na szczęśnie na nfz
A we wrześniu robiliśmy oboje kariotypy i mąż panel niepłodności męskiej. Badania nasienia robiliśmy w lutym i moje hormony też.
Dużo tego i tak na prawdę dużo to nie wiosło w moje życie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
EveB wrote:
Wiesz co ja się nie znam, ale zapytałabym lekarza co jest w priorytecie i co trzeba robić razem. Bo są badania Np z hormonów to LH I FSH, ze jeśli sprawdzisz jedno z nich to nic się nie dowiesz, albo jeśli sprawdzisz w tym miesiącu LH a w następnym FSH.
Zapytałabym czy w twoich badaniach są jakieś takie które należy wykonać za jednym zamachem i które są najważniejsze. Bo tak to możesz wydać kupę kasy w błoto... swoją drogą ceny powalają ......
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
kredka wrote:Adu jak na ten moment to dobre wiadomości! 😍
Można się było spodziewać że jednak nic więcej widać nie będzie. Ja się zastanawiam czy ja zobaczę a u mnie 6+3 zgodnie z owu.
No i zaczęła się jazda, pierwszy paw zaliczony. 🤦🏻♀️
O nieeeee, gratulacje pierwszego pawia 😂 trzymaj się 🙏🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Wiesz co ja się nie znam, ale zapytałabym lekarza co jest w priorytecie i co trzeba robić razem. Bo są badania Np z hormonów to LH I FSH, ze jeśli sprawdzisz jedno z nich to nic się nie dowiesz, albo jeśli sprawdzisz w tym miesiącu LH a w następnym FSH.
Zapytałabym czy w twoich badaniach są jakieś takie które należy wykonać za jednym zamachem i które są najważniejsze. Bo tak to możesz wydać kupę kasy w błoto... swoją drogą ceny powalają ......
Tak ceny są okropne. Ma dzisiaj do mnie dzwonić. Ale chcę się po prostu zapytać czy dawka dupka jest ok czy ewentualnie czego jeszcze nie dodać.
A narazie badania zrobię te, które mogę na medicover. Te drogie za 300-400 za jedno badanie odpuszczam.
Ale mi mdło... -
Endzi wrote:Ja po tym drugim poronieniu się zawzięłam i porobiłam badania. Akurat tak się złożyło że miałam swoje oszczędności o poszły na badania. Trudno się mówi. Zaraz po poronieniu robiłam:
*Badania genetyczne na trombofilie wrodzoną z testdna.pl wyszły mi obie mutacje MTHFR.
*zespół antyfosfolipidowy
*antykoagulant tocznia
*przeciwciała przeciw plemnikom i antygenom
*ana2
*wirus cytomegali
*homocysteina
*białko s i c
*b12, d3, kwas foliowy
To dziadostwo wszystko prywatnie
Później jeszcze Endo zleciła mi:
*tsh, ft3 i ft4 oraz anty Tg i anty Tpo plus usg tarczycy na szczęśnie na nfz
A we wrześniu robiliśmy oboje kariotypy i mąż panel niepłodności męskiej. Badania nasienia robiliśmy w lutym i moje hormony też.
Dużo tego i tak na prawdę dużo to nie wiosło w moje życie.
No właśnie tego się boję, kupa kasy wydana a nic się nie dowie...liczyłaś ile wydałaś na te badania? A z ciekawości co to są te mutacje i co z tym można zrobić? -
Hejo.
Kredka na szczęście Jan na ten moment wszystko ok ☺️ teraz będzie rósł duży i piękny ☺️
Co do bólu piersi w pierwszej ciąży miałam okropiczny 😱 a teraz nie napuchnely to napewno,a boli troszkę przy dotyku.Brzuszek kluje czasami.
Czasami też pobolewa ale nie jakoś bardzo.Jestem dobrej myśli ☺️ jutro na 14 mam wizytę a będzie 6t(5+1) nie poszłabym tak wcześnie gdyby nie wcześniejsze poronienie.Nastepne mam na 10.12 za równe dwa tygodnie.EveB lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kredka, oj nie zazdroszczę pawia.
Lekarz mi huz wystawił skierowanie, także będę mogła polować na wizytę. Obawiam się, że nic nie wpadnie nowego No ale ta za 9 dni mnie ratuje trochę. To będzie 7+3 om i 6+5 owu. Najbardziej bym chciała na poniedziałek 7.12, żeby byl juz 7 tydzień z owu. :p👧 07.2021 -
Ja zaraz śmigam na usg cyckow. jakis facet będzie je robil 🙊 Lekarz gin juz wystawił skierowanie na ponowne usg
Pikaze wam mojego lwa, wrócę z usg i później śmigam z tym słodziakiem do fryzjera bk juz strasznie zarosl
kredka, Domistr, Endzi, Annamaria, Lady_Dior, Esperanza, Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
EveB wrote:No właśnie tego się boję, kupa kasy wydana a nic się nie dowie...liczyłaś ile wydałaś na te badania? A z ciekawości co to są te mutacje i co z tym można zrobić?
Jeżeli chodzi o mutacje i kariotypy to robiłam przez stronę testdna.pl zaraz podeślę linka do strony. Mutacje są aby sprawdzić czy nie masz problemu z krzepliwością krwi. Mój organizm np nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy z gr B. Ja od owulacji też brałam acard 150mg i biorę dalej. Czasami jak są mikro zakrzepy to jest problem z zagnieżdżeniem i utrzymaniem ciąży. Także kobieta wtedy może potrzebować dodatkowo heparyny.
Wtedy za badania zapłaciłam coś koło 1000z. Teraz za nasze kariotypy i panel niepłodności męskiej 1180zl.
Zrób sobie te badania co masz w pakiecie. A kiedyś jak będziesz miała więcej gotówki to jeszcze te mutacje bo to w sumie ważne.EveB lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
https://www.testdna.pl/przyczyny_poronienia/
EveB tu masz linka do strony. Cenowo wychodzi 347zł za przebadanie 6 mutacji. Także lepiej niż jakby wszystko osobno badać.
Zbadaj homocysteine i jak masz możliwość to Wit b12, d3 i kwas foliowy. Te same już Ci dużo powiedzą. Wysoka homocysteina i niska b12 może świadczyć ze masz problem z przyswajaniem witamin.EveB lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:No tak jak się spodziewałam, u mnie tylko pęcherzyk dzisiaj. Wedlug OM 6+1, według US% 5+3, czyli tak jak liczyłam. Do powtórzenia usg za 10-14 dni. Mam umówione za 9 dni, lekarz powiedział, że ok, ale będę polować czy się coś nie zwolni dalej. Plus taki, że wiem, ze pęcherzyk w macicy.
No w sumie miałaś rację jak pozna owulacja to tak może być. Ale najważniejszego się dowiedziałaś. Teraz tylko cierpliwość ❤️😇💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:https://www.testdna.pl/przyczyny_poronienia/
EveB tu masz linka do strony. Cenowo wychodzi 347zł za przebadanie 6 mutacji. Także lepiej niż jakby wszystko osobno badać.
Zbadaj homocysteine i jak masz możliwość to Wit b12, d3 i kwas foliowy. Te same już Ci dużo powiedzą. Wysoka homocysteina i niska b12 może świadczyć ze masz problem z przyswajaniem witamin.
Dziekuje Ci serdecznie. Pozapisywalam. Skontaktuje z się z lekarze medicover i zbatam te tańsze rzeczy które mam w pakiecie. A te mutacje rzeczywiście lepiej robić razem.Endzi lubi tę wiadomość
-
EveB wrote:Dziekuje Ci serdecznie. Pozapisywalam. Skontaktuje z się z lekarze medicover i zbatam te tańsze rzeczy które mam w pakiecie. A te mutacje rzeczywiście lepiej robić razem.
Jakbyś coś potrzebowała to chętnie pomogę jak będę wiedziała 🙂 a teraz trzymam kciuki za przyrost praeidlowy🙏💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
EveB wrote:
Na pewno to coś da. Zawsze będziesz miała jakiś obraz i lekarz też będzie coś już widział. Po za tym tu już masz dobre trzy stówki zaoszczędzone na badaniach. Także myślę że warto zrobić. No i kwestia dobrego lekarza teraz.EveB lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Na pewno to coś da. Zawsze będziesz miała jakiś obraz i lekarz też będzie coś już widział. Po za tym tu już masz dobre trzy stówki zaoszczędzone na badaniach. Także myślę że warto zrobić. No i kwestia dobrego lekarza teraz.
Mam nadzieję że nie dostanę okresu 😉 i nic z tych badań prócz bety i progesteronu może jeszcze d3 nie będę robić. 😉😁Endzi lubi tę wiadomość
-
EveB wrote:Mam nadzieję że nie dostanę okresu 😉 i nic z tych badań prócz bety i progesteronu może jeszcze d3 nie będę robić. 😉😁
Endzi, tak, teraz tylko cierpliwość nas uratuje:)
Poczytałam trochę q necie, to pewnie zavralko 2-3 dni do ciałka zoltkowrgo, a potem kolejne 2 dni do zarodka. Czyli może ta wizyta za 9 dni będzie już git z serduszkiem:)
Na usg piersi tez wszystko q porządku, także uff. W poniedziałek mam badania krwi, które zlecił lekarz i tak o. Teraz tylko czekać i czekać
E ogóle cieszę się też, że ogarnęłam to w tym medicover. Jutro bym miala wizytę i nic by jeszcze nie było, a 250 wydane. I tam dlugie terminy. A tu zawsze coś się zlapie, lekarz bezpośrednio przez czat wystawił skierowanie na kolejne usg, wiec super. Zawsze to kilka groszy q kieszeni. Za te pieniądze, które sobie zaoszczędzę na prywatnych wizytach wykupie sobie może położna do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 16:29
👧 07.2021