Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Otter wrote:kredka wrote:
To co jutro Nelkaa i Juliet serwują nam emocje związane z betą? 😄
Ktoś jeszcze? 😅
Trzymam kciuki 🍀😁
Już widzę siebie jutro w pracy jak wisze na forum i czekam z niecierpliwością na Wasze wyniki 🙂
Ja to bede odswiezala i nasze forum czekajac na Was dziewczyny ina wiadomosci od Juliet i strone z wynikami😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 21:38
Juliet lubi tę wiadomość
-
Nelka i Juliet, kciuki za betę jutro! Dawajcie znać
KasiaLukasia, kciukasy za testowanie rano, powodzenia!
Szyszka, ty też jutro sikasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 22:12
Nelkaaa, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Nelka i Juliet, kciuki za betę jutro! Dawajcie znać
KasiaLukasia, kciukasy za testowanie rano, powodzenia!
Szyszka, ty też jutro sikasz?
Tak, obowiązkowo 😁Nelkaaa lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Dziewczyny a nie wierzycie testom ciążowym ? U mnie test rozwiewa moje wątpliwości. Jutro 15dpo , także okres ciut spóźniony . Obstawiam ze jutro temperatura ciut spadnie i dzień -dwa małpa się pojawi , bo testy są negatywne. Cieszę się ze zrobiłam jednak te testy przed czasem, bo patrząc na moja temperaturę z przed ostatnich 2
Dni to bym się nakręcała niepotrzebnie a jakiez było by wielkie rozczarowanie jakby pojawiła się @. W piątek miałam bóle menstruacyjne, przez chwile nawet bałam się ze dostałam krwawienia u znajomych i ze zapalnie
Im kanapę 😂 ale to była zmyłka ...
Czekam dalej.
Myśle ze przyszły cykl będzie lepszy, ze po ziołach już mi się trochę hormony ustabilizują.
Juliet, dla świetego spokoju zrob jutro ta betę, będziesz wiedziała na czym stoisz. 🤞🤞🤞Juliet lubi tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Cześć dziewczynki! Nie wiem czy Wy mnie tu jeszcze pamiętacie, ale czytam Was cały czas, tylko jakoś tak poczułam, że muszę chwilkę odpocząć z pisaniem.
Niezmiernie się cieszę i gratuluję wszystkim „pozytywnym”!!! Tulę także te, które nadal walczą, trzymam kciuki za te, które jeszcze nie testowały w tym miesiącu i oczywiście nie mogę się doczekać obiecanych bet.
Jak ktoś pamieta moje przeboje z zębem to trwają nadal...najpierw tymczasowe koronki-ból, później obawa o kanałowe-ból , później stałe koronki-ból....zdecydowałam się na to kanałowe żeby mieć już święty spokój. I dalej boli... nie ma już wrażliwości na ciepło i zimno, ale nagryzac dalej nie mogę...lekarz mówił ze nie bylo stanu zapalnego, więc już powinno byc wszystko elegancko. Co jest ze mna nie tak?! 😔 już 2,5 miesiąca gryzę wszystko na jednej stronie, a w głowie zaczyna pojawiać się lęk przed tym, żeby nie ugryźć na tym zębie i nie poczuć znowu bólu...dzisiaj (albo jutro) mam owulacje...nawet się zastanawiałam czy nie odpuścić jednak tego cyklu, bo Bóg wie, co dalej z tym zębem...ale jednak nie odpuściliśmy. Podbrzusze i jajnik jakoś wyjątkowo silnie bolą mnie na tę owulację i wmawiam sobie, że to dobry znak...że wszystko „tam” pracuje. Chociaż za tydzień i tak idę na progesteron i glukozę, żeby zacząć sprawdzać, czy wszystko we mnie gra. W dalszym planie jest zrobienie usg w grudniu w okresie owulacji, gdyby teraz znowu nie wyszło.
Ehhh znowu musiałam Wam wylać wszystkie swoje żale. Trzymajcie proszę kciuki, żeby w najbliższych godzinach pojawiła się we mnie upragniona fasolka i żeby to cholerne zębisko w końcu mi odpuściło. Przesyłam Wam miliony całusów!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 02:48
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
. A. błagam Cię - jakie gorzkie żale... Trzeba czasem wyrzucić z siebie negatywne emocje a kto Cię zrozumie lepiej jak nie my 🙂 Współczuję jazd z tymi zębami-miałam kiedyś epizod nieprzyjemny i wspominam koszmarnie... Oby udało się pozbyć tego cholernego bólu... Fajnie, że nie odpuściliście cyklu-mam nadzieję, że starania były owocne za co będę trzymać kciuki 😁
Ja w tym cyklu miałam ból jajnika przez około 10godzini był to lekki ból ale podczas współżycia już bardziej bolało. No i oczywiście nie potrafiłam czerpać satysfakcji, bo ból i w tym przeszkadzał - o orgazmie mowy nie było ale jak widać nie jest on potrzebny do zajścia w ciążę 😁 co przyznam-zawsze mnie ciekawiło...
Kredka gdzie jesteś ❓Ty też tu powinnaś już być o tej porze 😂
Kciuki za testujące i betujace 😘Nelkaaa, kredka lubią tę wiadomość
-
Hejkaa 😅 mnie też męczy bezsenność, to chyba z tej huśtawki. Budzę się o 4 mierzę temp, później budzę się o 6 i sikam 😂😂 właśnie sobie siusiam na test i choć @ nie przyszła, a temp znowu poszła trochę w górę, to się jakoś czuję zrezygnowana 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 06:29
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet przepisz mnie na testowanie na 26.11.
Jestem zmęczona.Mąż przeziębiony w zeszły tydzień.Dziś idzie do pracy.Zaraził dzieci.Młodszy zaczął płakać o 3,obudził starszego.Młody zasnął o 5,starszy o 6.Toż to masakra.Może dadzą się przespać.
Czekam na wasze dwie kreseczki. -
Nelkaaa, aaaa to trzymam kciuki za bete
Juliette tempka znowu w górę 😁 sikasz czy od razu beta?
Ja mam dzis 14 dpo i jakbym czekala do dzisiaj z testem to jjz nie musiałabym się dopatrywać, bo kreska jest piękna i gruba 😁
Jutro zrobię jeszcze raz bete i proga, żeby sprawdzić czy trochę urosl.
W środę mam telewizyte z lekarzem u którego bym chciała prowadzić ciążę chyba, bo jest z medicover i prowadzi ciążę na metforminie, ma super opinie. Powiem mu wtedy wyniki proga i zdecyduje czy coś trzeba brać czy nie, bo nie wiem czy nie miałam go za niskiego. Licze, ze da mi tez skierowanie na usg i umowie się na pierwszy tydzień grudnia.
Mam co prawda wizytę u pani doktor na miejscu, u siebie, ale prywatna i 26, wiex to byłoby za wcześnie na serduszko. No i nie wiem czy pani prowadzi ciążę na mecie, bo pierwszy raz chciałam do niej iść. Jak ten lekarz mi podpasuje przez telefon to u niego zostane, a dzirwvzyny na fb pisały, ze jest super i nie robi żadnych problemów ze skierowaniami itp. Jednak zawsze to kilka groszy zaoszczędzone jak w pakiecie, a mam do Wawy w zależności które centrum medicover 15/25 km, wiec bez dramatu.Nelkaaa, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Ja też idę na betę 😝 test nic nie pokazał, chyba że mi się wydaje i widzę cień zwidu 😂😂 nie wierzę w takie rzeczy. Mam już dosyć i chcę mieć jasną sprawę. Dlatego się ubieram i lecę 🤷♀️
Nelkaaa, Luusia, Nalia, kredka, Szyszka90, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Lady Dior rozbawiłaś mnie 😅 Wiem, że powinnam się meldować w okolicach 3-4 i tak się dziś właśnie obudziłam bo chciało mi się siku ale postanowiłam zaryzykować zlaniem materaca bo wiedziałam, że jak się podniosę to amen i będę już balować. Udało się zasnąć! Alleluja 😂
W ogóle wczoraj w dzień położyłam się na 15 min a obudziłam po 1,5h jakbym była pijana 😳 i chwile po 22 znów łóżko.
.A. Współczuje strasznie tych przebojów z zębem. Taki ból skutecznie uprzykrza życie i odbiera chęci na cokolwiek. Ja usunęłam zęba przez którego ciagle bolało mnie ucho akurat w szczęśliwym cyklu, 4 dpo. Później byłam na kontroli, sprawdził mi przy okazji wszystkie i mam spokój.
Adu a powiedz mi, metę przepisywał Ci endo? Też jestem na mecie i moja endo mówiła, że w razie ciąży mam zacząć zmniejszać dawkę, rozpisała mi jak żebym do 12 tc przestała brać. Gin do którego chodzę też powiedział że tak powinnam zrobić. Oboje mówili, że są kraje gdzie stosuje się metę w ciąży ale w Polsce się przyjęło, że się nie powinno. 🤷🏻♀️
Sikające, spuszczające krew kciuuuuuki za Waaaas! 💙💙💙 czekamy na cudowne wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 07:11
-
Kredka, kurde, ha jak nie daj Boze ptworze oczy kolo 4 to juz po mnie, nie ma spania. 🙄 wiec xo się dziwić ze potem musze drzemkowac:D ja tam drzemkę 1.5 godziny to uwielbiam, to dla mnie standard i bez ciąży 😂
Co do mety to tak, endo. Tylko, ze mi poprzedni gin i endo, jeden i drugi kazali odstawić w dniu pozytywnego testu. Ale wiem, ze wlasnie ten lekarz, do którego chce chodzić, to jakoś powoli karze schodzić z dawki, a nie bum na raz odstawić.