Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
Odpowiedz

Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść

Oceń ten wątek:
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak ja się trzeslam z nerwów. Przed usg, lekarz mi jeszcze powiedzial, ze on się obawia, że nic z tego nie będzie, bo ostatni przyrost bety nie był dwukrotny, ale już ugryzlam się w język, bo przy takiej wartości jak miałam, hcg już nie przyrasta tak szybko. Matko jak ja plakalam na tej leżance jak słyszałam serduszko.

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Kasia1010 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma takt ten lekarz 😕teraz juz będzie dobrze. Rośnijcie zdrowo.jak myslisz ile tyg. od pozytywa iść do lekarza?ciągle to liczę i nie wiem.

• Morgana Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od lekarza i czary mary owulka była! Mimo że pęcherzyki podobno za małe i estradiol tylko 72. Dostałam progesteron i zobaczymy co będzie.
    A swoją drogą dawka dupek 2x1 plus luteina 2x2 to normalne? Bo teraz dopiero spojrzałam na rozpiskę od lekarki i tak jakoś dużo mi się wydaje.

Lolipop lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja poszłam 4 dni od pozytywna, rano jeszcze poleciałam na betę i była 442, na usg nic totalnie nie było widać, oprócz pogrubionego endometrium. Kolejna wizytę mialam mieć 12 dni później, ale umówiłam się na nią przed ciąża, tak po prostu się przebadac, ale musiałam iść wcześniej, bo mialam plamienie i wtedy już zobaczyłam pęcherzyk.

qb3cj48ae751dsv6.png
  • TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dość późno ale czy można jeszcze dołączyć na ten miesiąc na testowanie 31? Musiałam wziąć trochę oddechu i odpocząć od tego wszystkiego... czy się udało ? Zobaczymy. Cykl stymulowany CLO+ monitoring + Ovitrelle. Trzymam za nas wszystkie kciuki abyśmy jak najszybciej zobaczyły upragnione II kreski.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)
  • Toznowja Koleżanka

Wysłany: 21 października 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Monia gratulacje serduszka😊spokojnej ciazy zycze

Morgana mnie przy niskim estradiolu lekarz przepisal estrofem bo za niski to moze swiadczyc o slabej jakosci komorki ale tez moze miec wplya na endometrium i problemy z zagniezdzeniem. Nie wiem do konca czy tak jest. Poprawcie mnie jesli sie myle. A moze ten estradiol zdazyl urosnac? Ale wazne ze owulka byla. Ja mialam lafny pecherzyk a estradiol niski, endo cienkie ale estrofem duzo pomogl. A teraz zamiast estrofemu to lekarz do stymacji clo dodaje zastrzyki fostimon bo dobrze dziala i na estradiol i na pecherzyk i na endo ktore przy clo podobno sie uposledza. Na tym zestawie jeden pecherzyk urosl mi 7 mm w 3 dni a drugi 4 wiec jest fajnie.

Mam do Was pytanie wazne dla mnei i prosze o odpowiedz. Lekarz po tylu nieudanych probach przepisal mi steryd encorton. Mial ktos z nim stycznosc? Pomogl Wam cos? Pytalam lekarza na co to to powiedzial ze wspomaga stymulavje dobry na plemniki w ciele, na sluz, na wszystko. Ale co dokladnie bo nie wiem. I w jaki sposobma mi pomoc zajsc w ciaze

• redka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22, Monia66, Kate28 - dziękuję za miłe słowa :*
    PaulaSza - nie wiem jeszcze czy doczekam do terminu @ czy szybciej zrobię test. Myślę, że w weekend mogę mieć za dużo czasu wolnego i może się stać ...:P
    Monia 66 - naprawdę mało taktowny , empatyczny i wyedukowany ten lekarz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 21:02

Kate28 lubi tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznowja wrote:
    Hej dziewczyny.

Monia gratulacje serduszka😊spokojnej ciazy zycze

Morgana mnie przy niskim estradiolu lekarz przepisal estrofem bo za niski to moze swiadczyc o slabej jakosci komorki ale tez moze miec wplya na endometrium i problemy z zagniezdzeniem. Nie wiem do konca czy tak jest. Poprawcie mnie jesli sie myle. A moze ten estradiol zdazyl urosnac? Ale wazne ze owulka byla. Ja mialam lafny pecherzyk a estradiol niski, endo cienkie ale estrofem duzo pomogl. A teraz zamiast estrofemu to lekarz do stymacji clo dodaje zastrzyki fostimon bo dobrze dziala i na estradiol i na pecherzyk i na endo ktore przy clo podobno sie uposledza. Na tym zestawie jeden pecherzyk urosl mi 7 mm w 3 dni a drugi 4 wiec jest fajnie.

Mam do Was pytanie wazne dla mnei i prosze o odpowiedz. Lekarz po tylu nieudanych probach przepisal mi steryd encorton. Mial ktos z nim stycznosc? Pomogl Wam cos? Pytalam lekarza na co to to powiedzial ze wspomaga stymulavje dobry na plemniki w ciele, na sluz, na wszystko. Ale co dokladnie bo nie wiem. I w jaki sposobma mi pomoc zajsc w ciaze

Mówiła właśnie, że niski estradiol może wskazywać na słabą komórkę jajową, ale też mówiła, że to nic nie przesądza bo miała wiele zdrowych ciążą z niby takich słabych komórek. A może to był właśnie ten moment przed owulacją w którym podobno spada na chwilę? Kto wie :) Dodatkowo mówiła też, że lamette może tak wpływać, że zaniża wynik, więc w przyszłym cykl, jeśli w tym się nie uda, już będę bez lamette tylko na mensinorze.

33l. ♀ ➥PCOS
  • agusia_246 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jestem egoistką, ale ten wątek zaczął mnie trochę denerwować z jednego powodu.
    Ok. Tez nie mam czasu wszystkim gratulować, doradzać, jeśli coś wiem, czy nawet czytać wszystkiego... Ale wg mnie miał to być wątek kobiet, które przy owu się wspierają, a później razem czekaja na najważniejsze testowanie.
    A jednak, co wejdę, to czytam posty osoby w ciąży, o brzmieniu "a ja tak, czy siak", "u mnie było tak" i wszystko na ja...
    Dlatego wątek ten opuszczam. Wszystkim serdecznie gratuluję, a za resztę trzymam kciuki i pewnie do zobaczenia z niektórymi w listopadowym.

.A., Balbinka89, PaulaSza, kredka, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
  • .A. Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Wiem, że do kolejnego miesiąca jeszcze daleko, ale mam pytanie, czy któraś z Was będzie zakładać wątek listopadowy i da tutaj znać?

Na tym wątku niestety nic po mnie. Gratuluję wszystkim 2 kreseczek i trzymam kciuki za wszystkie testujące w kolejnych dniach 🙂

Majaaa, redka, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Toznowja Koleżanka

Wysłany: 21 października 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Mówiła właśnie, że niski estradiol może wskazywać na słabą komórkę jajową, ale też mówiła, że to nic nie przesądza bo miała wiele zdrowych ciążą z niby takich słabych komórek. A może to był właśnie ten moment przed owulacją w którym podobno spada na chwilę? Kto wie :) Dodatkowo mówiła też, że lamette może tak wpływać, że zaniża wynik, więc w przyszłym cykl, jeśli w tym się nie uda, już będę bez lamette tylko na mensinorze.

No wlasnie spadek mogl byc i wlasnie akurat trafilas na ten moment w badaniu. A endo jakie jest?
    O widzisz to nie widxialam ze lametta tak powoduje

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:
    Może jestem egoistką, ale ten wątek zaczął mnie trochę denerwować z jednego powodu.
    Ok. Tez nie mam czasu wszystkim gratulować, doradzać, jeśli coś wiem, czy nawet czytać wszystkiego... Ale wg mnie miał to być wątek kobiet, które przy owu się wspierają, a później razem czekaja na najważniejsze testowanie.
    A jednak, co wejdę, to czytam posty osoby w ciąży, o brzmieniu "a ja tak, czy siak", "u mnie było tak" i wszystko na ja...
    Dlatego wątek ten opuszczam. Wszystkim serdecznie gratuluję, a za resztę trzymam kciuki i pewnie do zobaczenia z niektórymi w listopadowym.

ja też uważam, że osoby które zaciążyły powinny przenieść się na inne forum, bo mam wrażenie że niektóre posty odbiegają od tematu tego forum

.A., agusia_246, Majaaa, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to również zmieniam wątek, na kategorię starając się z pomocą medyczną - szukamy niestety innych rozwiązań, bo leczenie nie przyniosło żadnych skutków, a nawet jest gorzej..
    Mój okres dalej się po plamieniach nie pojawił ale przy obecnych wynikach jakie odebraliśmy nie mamy szans na naturalną ciążę. Więc pewnie nerwy mnie blokują.

Ściskam wszystkie szaraczki które już doczekały i jeszcze czekają <3

redka, KasiaLukasia, mgielka, agusia_246, MartiMarti lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, czyli co? Owu była wtedy jak testy pokazywały, czy między wizytami?
    Ale super, że ovu była - jest szansa na ⏸️.

A co do dupka i luteiny - wydaje się dużo, ale siedząc już jakiś czas na forum, widzę że dziewczyny czasami biorą tego dużo większe ilości.
    Także zaufalabym lekarzowi.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, jest przecież świetny wątek "gorące mamuśki" lub całkowicie poświęcony wątek po fioletowej stronie mocy czyli "w ciąży ". Czytam jednorazowo wszystkie strony od dnia poprzedniego lub czasem nawet z dwóch trzech dni jak nie mam czasu i biją po oczach osoby, które zaciążyły i wymieniają się doświadczeniami dla wielu stąd nieznanymi. Prawda jest tez to, ze wiele staraczek (w tym ja) zrobiłam sie wyczulona i przewrazliwiona i stąd pewnie moje szczegolne zwracanie uwagi na tego typu wpisy. Gratuluję przyszłym mamuśkom i wiem, ze pewnie wielu osobom to nie przeszkadza, ale zadaniem staraczek jest wyluzowanie, a mnie natomiast nosi czytając tego typu wpisy, bo ja tez bym juz chciala, a nie wychodzi...i jeszcze bardziej nakręcam.

abrakadabra, lollipop, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillipop przykro mi bardzo, że tak się u was sprawy potoczyły. Obyście znaleźli skuteczny sposób 😘

lollipop lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Lillipop przykro mi bardzo, że tak się u was sprawy potoczyły. Obyście znaleźli skuteczny sposób 😘

Na szczęście jest jeszcze nadzieja dla nas w klinikach, których myślałam, że będziemy unikać.
    Nie każdy ma niestety taką szansę, by ciąża była zaskoczeniem, czy po prostu naturalna.
    Wszystkiego dobrego, oby żadna z Was nie stała przed takimi decyzjami, nikomu tego nie życzę <3

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak się mialam z Wami zegnac, wiec powodzenia każdej z Was i tak jak pisałam wcześniej, trzymam kciuki i wysyłam dużo siły.

redka, KasiaLukasia, smeg lubią tę wiadomość

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały mi 4 dni do @ i wariuje. Nie chcę robić kolejnego testu przed terminem @... Ale nie wiem czy wytrzymam... Męczy mnie troszkę ta niewiedza.. Staram się robić te internetowe eksperymenty z "testami ciążowymi". Zawsze miałam ciągutki do takich zabaw. Na razie robiłam testy z soda, dwa miesiące pod rząd przed terminem @ w pojemniku nie buzowala piana, a w tym miesiącu tak. Podobno to reakcja na zmiane odczynu moczu w ciąży. Zobaczymy czy to prawda czy ściema...

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Wróciłam właśnie od lekarza i czary mary owulka była! Mimo że pęcherzyki podobno za małe i estradiol tylko 72. Dostałam progesteron i zobaczymy co będzie.
    A swoją drogą dawka dupek 2x1 plus luteina 2x2 to normalne? Bo teraz dopiero spojrzałam na rozpiskę od lekarki i tak jakoś dużo mi się wydaje.
    tak jak myślałam :)

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ